Atacul

252 14 3
                                    

Trecusera 3 zile de cand Daria incepuse sa lucreze la CIA  ca " savant specializat in descoperirea misterelor mintii si ale psihicului " . Era o treaba ce necesita voluntari , si cum inca nu se gasisera , Daria se plimba mai mereu pe holul mare ce ducea catre toate laboratoarele din baza . 

Trecand pe langa camera cu experimente , Daria auzi niste sunete ciudate , apoi se auzi un geam spargandu-se . Fata facu ochii mari si merse pana aproape de intrare , unde deschise cu frica usa.  Inainta cu grija trase usa in urma ei , apoi privi cu atentie plantele ciudate care se tot miscau si scoteau sunete ciudate . Apoi observa celula goala a carei geam fusese spart iar cioburile intinse pe o mare parte din suprafata coridorului ce strabatea lantul de celule mici .

Daria se deplasa incet  catre un stalp pe care era amplasat butonul de panica , incercand sa isi mentina calma . Cu toate astea , fata ei era palida si inima ii batea nebuneste in piept . Se speriase cumplit numai la gandul ca acea planta ce ar fi putut fi acolo se putea deplasa si , probabil, vroia ceva de mancare .

Se auzi un zgomot mic iar Daria inlemni pe loc , uitandu-se in jur . Pe halatul ei alb observa , in jurul umarului drept o pata roz ce devenea din ce in ce mai mare , schimbandu-si culoarea in verde . Inghiti in sec , ingrozita de ce putea sa insemne asta . Apoi isi ridica incet privirea catre tavan si observa frunzele verzi si albastre care il acopereau . Intr-o fractiune de secunda , aceste frunze se dezlipira de tavanul alb si se napustia peste Daria . Fata simtea cum tulpinile puternice se innodau si ii strangeau picioarele , asa ca int-o secunda cazu la pamant , fara vreo sansa de a se elibera . Planta incepu sa scoata niste sunete ascutite , ceea ce o ingrozea si mai tare pe Daria , insa pe langa sunetele ei , se mai auzeau si niste lovituri ce cutremurau pamantul . 

Planta se opri din a mai scoate sunete si abia atunci fata observa cum geamul unei capsule era lovit cu putere de ceva . La a 5-a lovitura geamul ceda si din celula iesi extraterestrul pe care Daria il cunoscu acum cateva zile . Acesta alerga cat putea de repede inspre fata , apoi se rostogoli peste tulpinile plantei , care incepeau sa se retraga . Insa dupa ce au eliberat picioarele fetei , se napustira asupra baiatului , care dint-o singura miscare le taie cu dintii . Frunzele se retrasera apoi in celula din care venisera , tipand intr-un mod infiorator .

Daria isi lua privirea de la tulpinile ce fugeau in coltul coridorului , apoi il privi speriata pe baiat . Acesta ii intinse mana ca sa se poata ridica , insa fata il privea cu oarecare neincredere . Baiatul insa s-a aplecat  incet si a ridicat-o singru , punand-o apoi in picioare . La sfarsit , se apleca si si dadu o suvita de pe frunte . Daria il privea uimita de gesturile lui care aratau ca defapt nu era un primitiv , asa cum il credea . Ba din contra parea sa fie un baiat normal american , cu exceptia laturii manierate .

-Lativa taiva serva . spuse baiatul zambind si clipind sarmant .

Daria se uita la el apoi surase si ea . Ceea ce spusese el suna ca o fraza din egipteana veche .

-Nu inteleg ... spuse Daria dand din cap . 

Barbatul deveni serios si se uita spre usa , exact in timp ce aceasta se deschise , iar de dupa ea 4 barbati inalti alergara catre baiat si ii injectara ceva in mana , la care acesta cazu lat .

Daria se indeparta si privi in gol , nestiind ce sa faca . Iesi pe holul mare pentru a pleca inapoi in laboratorul in care lucra , iar la usa dadu nas in nas cu seful bazei .

-Ce s-a intamplat aici ? Ce erau zgomotele alea ? 

-O planta a reusit sa sparga fereastra si s-a napustit peste mine , apoi acel extrateresstru a venit sa...

-Ce cautai acolo ? E foarte periculos , domnisoara ! o intrerupse barbatul .

Daria ramase trista pentru un moment si decise sa plece cat mai repede in laborator , pentru a evita confuziile .

-Ma scuzati domnule , nu o sa mai intru aici cand mai aud zgomote ciudate... spuse fata , apoipleca grabita . 

Cum arata un extraterestru (pauza)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum