Evadare

162 12 1
                                    

Medicii intrara apoi ca o furtuna , ciocnind usa de perete . Smulsera foile cu rapoartele experimentului din mana fetei ce tremura uitandu-se la Olok . Apoi doi dintre barbati incepu sa impinga patul ce se tara greu pe gresia alba iar extraterestrul se indeparta repede spre alta sala .

Daria il privi nestiind ce sa faca , apoi incepu sa alerge dupa doctori , purtata de un instinct puternic .

" Nu pot lasa sa ii faca rau . El e asa de inocent si stie atatea despre lucrurile care conteaza cu adevarat ! Nu numai ca ne-ar putea ajuta planeta sa se vindece de orasele ce o infecteaza , dar ar ajuta si oamenii sa nu mai gandeasca asa gresit ." isi spunea fata in gand , gafaind . 

Doctorii il dusera apoi in camera in care Olok trebuia supus unui test al gravitatiei . Daria se opri din a mai alerga in spatele lor si pentru o secunda inchise ochii , tragandu-si parul ce ii aluneca pe frunte , apoi incepu sa alerge in cealalta parte a coridorului . Ajunse repede in camera si isi lua cheile si paltonul crem si pleca trantind usa . Alerga apoi catre locul unde extraterestrul era supus testelor . Ajunsa langa usa , aceasta o impinse tare si incepu sa strige , urmarind reactia doctorilor .

-Stati !

-Ce e , doamna Winkdom ? spuse unul dintre medici , inainte de a-l dezlega pe Olok , care se uita speriat la Daria .

- Ceva nu e bine ! Va mai pot cere un timp in plus ca sa il examinez mai in detaliu ? Poate fi foarte grav .

Doctorii se priira intre ei apoi unul incepu sa impinga masa inapoicatre laboratorul fetei , zicand :

-Este ora 14 . Ai timp pana la 15 sa ii testezi abilitatile . Nu ti se va mai acorda un extra-timp .

Daria zambi frumos si pleca repede in laborator . Ajunse acolo , deschizand usa pentru medicii ce au intrat repede lasandu-l pe Olok in mijlocul salii , dezlegandu-l , apoi iesira afara . 

Cand se vazu singura cu Olok , Daria apuca paltonul si cheile masinii si privindu-l pe Olok , ii sopti :

- O sa ne strecuram afara de aici ! 

Olok clipi speriat pentru cateva secunde apoi incepu sa zambeasca , si se ridica de pe masa urmand-o pe Daria. Bruneta iesi repede afara din sala si ii intinse lui Olok un halat alb din cuierul de la intrarea in laborator .

-Imbraca-te cu asta , asa nu vei iesi in evidenta . A , si ...Uite niste pantaloni , i-am gasit in laborator , alaturi de alte haine , spuse Daria . Dupa ce Olok se imbraca , acestia iesira dupa colt , in fata lor infatisandu-se holul cel mare si gol . Daria il lua de mana pe Olok si incepura sa mearga in pas grabit pana la capatul celalalt al holului . In timp ce treceau prin fata usilor din spatele carora se auzeau diferite zgomote , Daria se temea din ce in ce mai tare . Vazand asta , Olok o lua in brate pe fata si incepu sa alerge cat de tare putu . Daria isi dadu seama ca intr-o secunda doar , ajunsese la usa , si nu isi amintea cum . 

-Cum ai facut asta ?

-Ce ? se incrunta baiatul .

-Asta ! Nu stiam ca te poti teleporta ! sopti Daria .

-Nu pot ! Se numeste fuga . Nu imi vine sa cred ca nu ati descoperit asta .

-Ba am descoperit " fuga " , doar ca a noasta nu e asa rapida . Hai gata cu vorbaria , sa vedem cum iesim de aici .

Cei doi deschisera usa si imediat ajunsera intr-o sala in care un om lucra la ceva , cu spatele . In acea sala era poarta catre lumea de afara . 

-Olok , vezi  cercul ala de pe podea ? Du-te si aseaza-te pe el , eu voi veni imediat dupa ce trag maneta aceasta . sopti Daria in timp ce arata cu degetul portiunea de podea marcata cu rosu .

Olok fugi si se aseja exact unde ii fusese spus iar Daria trase maneta repede , fugind apoi catre Olok . Ajunsa acolo , fata se sprijini de el in timp ce cercul rosu de pe podea incepea sa se inalte la fel ca un lift , spre tavanul care se deschidea . 

Omul care lucra in acea sala nici nu baga de seama , deoare ce in jurul lui era galagie de la un aparat ce taia niste geamuri .

In timp  ce " liftul " urca , Daria solicita sa-i fie ridicata si masina la suprafata , printr-o parola vocala . Cand ajunse pe pamant , in mijlocul pustiului  masina ei neagra era deja acolo . Fata fugi spre ea strigandu-l pe Olok , care in cele din urma se urca , si el , in automobil , iar acesta pleca repede .

-Ok , este abia 14:10 . Mai avem 50 de minute sa ne ascundem de aici . Dar nu stiu pe unde sa o iau . spuse Daria .

- Ce ? striga nervos Olok . Nu ! Opreste imediat !

-Ce vrei sa faci ? striga Daria .

- Ne salvez ! spuse baiatul in timp ce isi scotea capul pe geam . Opreste am spus !

Daria opri masina pe marginea soselei lungi si iesi afara din masina , la fel si Olok . 

- Si ai alta idee ,  mai inteligenta ? Vrei sa fugim pe jos ? spuse Daria nevoasa .

- Ar putea sa mearga . Dar am ceva si mai bun , spuse baiatul care isi misca degetele de la mana stanga intr-un mod ciudat .

- Ce ai patit la mana ? intreba Daria ?

Extraterestrul inchise ochii si pe mana incepu sa i se deseneze niste linii ciudate . Baiatul apasa pe ele ce degetele de la mana dreapta si apoi desenele disparura .Daria privi cateva secunde cum Olok isi aseza mana in sold uitandu-se in fata . 

-Asta e tot ? Pentru asta am oprit ?  Nu cred ca iti dai seama in ce situatie suntem , mai ales eu !Zi , ce a fost asta , Olok ? A fost un mod de-al vostru de a urina ?

Olok se uita spre Daria si bufni in ras . 

-Ma bucur ca te amuz , spuse daria incrucisandu-si mainile . Insa privind in departare , pe sosea se vedeau 4 faruri . Apropiindu-se , ceea ce se misca nu semana cu o masina , chiar daca avea aceeasi forma . Era mult prea mare pentru a fi o masina . Avea marimea unui apartament . Aceasta masinarie se opri exact in dreptul celor doi , spre uimirea Dariei . Olok o lua in brate pe Daria si intr-o fractiune de secunda ajunsera inauntrul masinariei ?

-Ce e asta ? E a ta ? intreba fata .

-Da .

- Si ce facem , Olok ? Fugim pe planeta ta ? Nu cred ca sunt pregatita . Defapt , nu voi fi niciodata pregatita ! Lasa-ma sa cobor ! incepu Daria sa strige .

Olok insa se aseza pe scaunul din fata parbrizului mare si incepu sa ridice masinaria la cativa metri de pamant , pana ce in scurt timp ajunse la 100 de metri distanta .

-Olok am spus sa ma lasi sa cobor ! a strigat fata .

- Taci , Daria ! Stiu ce fac ! spuse cu baiatul care zambea calm .

Daria incerca sa deschida usa din lateral dar nu reusi , era incuiata . Se aseza pe jos si privi camera spatioasa si alba in care se afla , apoi vazu holul care ducea la mai multe camere . Se uita la Olok apoi se aseza pe canapeaua moale de langa ea . 

 - Cred ca am facut o greseala. Si cred ca greseala asta o sa ma coste . ingana pentru ea fata , punandu-si mainile in cap si tragandu-si parul de pe fata .

Cum arata un extraterestru (pauza)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum