Розділ про те, як усі стягуються в гості до Саурона

3 0 0
                                    

Шанг Тсунг походжав коло зв'язаного Едварда Каллена. Звичайно, вампір був зв'язаний не звичайними мотузками, а магічними, які вичаклував Шеймус Фінніган. Шеймуса Шанг знайшов, коли вертався з Японії у Зовні-світ. Куан Чі тримав портал для мага, а цей цікавий англієць туди мало не вліз. Коли Шанг спробував відігнати Шеймуса, той виявив непогані уміння в бойовій магії, влаштувавши чималий вибух. Куан Чі через нього мало не постраждав з іншої сторони порталу. Шанга Тсунга це вразило і він запропонував Фіннігану побути його помічником, поки він шукає перстень. Англієць погодився. Другим помічником Шанг узяв Логана, американця-мутанта, у якого в руках були заховані металічні кігті. Ці кігті виглядали страшно, та й Логан чудово ними користувався, а за деяку плату американець погодився битися за Шанга, якщо знадобиться.

Каллен був у Зовні-світі вже третій день. Шанг уже з сил вибився, щоб розізлити вампіра, адже тоді він стане сильнішим і портал буде надійнішим. Каллен читав думки мага і замість злитися був спокійним, як індійський йога.

– Каллене, якщо ти будеш поводитися так, як треба, ми дамо тобі жертву. Скажем, симпатичну зовнісвітську принцесу. Вона така гарна й молода, що тобі і не снилося. Ах, точно, вампіри не сплять. Що, монстре, зголоднів? Зовнісвітська принцеса, Каллене, принцеса Кітана, найкрасивіша жінка Зовні-світу.

Шанг змовчав про те, що Кітану ніхто йому не дасть, бо це єдина кохана пасербиця імператора, і що їй, за земними мірками, дуже багато років. Змовчав з розрахунком на те, що він прочитає його думки і розізлиться. Не спрацювало. Сидить вампір, як неживий.

Шанг, якому це все набридло, цілком серйозно пригрозив Каллену:

– Якщо ти зараз же не зробиш так, як я тобі казав, то я украду твою доньку. Я буду її катувати, а потім заберу у неї душу. І у твоєї дружини теж.

На це треба було тиснути з самого початку. Вампір оживився, в його очах засяяв вогонь люті.

– Ти цього не зробиш! Я не дозволю тобі!..

– Шеймус, Логан, приготуйтеся!

Шанг Тсунг мовою Нижнього світу назвав закляття для порталу і накреслив у повітрі знак. Мова Нижнього світу правила за магічну, але Шеймус, наприклад, послуговувався якоюсь іншою. Перед Шангом відкрилася воронка в інший світ. Вона світилась яскраво-фіолетовим. Далі було найскладніше. Шанг, не відпускаючи порталу, лівою рукою вичаклував закляття, яке дозволило би порталу користуватися енергією вампіра. Тепер, навіть якщо вампір заспокоїться, портал висмоктуватиме з нього енергію такої ж потужності, як зараз. Енергія вампіра вічна, тому й портал буде постійним.

Куди подівся перстеньOù les histoires vivent. Découvrez maintenant