Despre societate și perfecțiune

14 1 0
                                    

  Societatea îți impune un model de băiat sau fată "perfect/ă". Trebuie să ai o anumită măsură la corp, anumite kilograme, o anumită ținută, un comportament adecvat "perfecțiunii". Dacă nu vei face astea, vei primi etichete și nicidecum nu vei fi numit diferit, nu, pentru că nu ar fi deloc dureros. Vei fi numit: prost, proastă, gras/ă, gay, incult, iar lista de exemple pare să fie al dracu' de lungă, din păcate.

Știi cum sunt vorbele? Din ce am zis mai sus, probabil te-ai gândit că sunt dureroase. Bun, or fi și așa.. Dar știi cum mai sunt? Tecătoare și neînsemnate. Nicio vorbă nu își are rostul dacă nu e însoțită de o faptă/dovadă concretă. Tu de ce crezi în vorbe? Are vreun rost? De fapt, de ce crezi în vorbele oamenilor? Sunt și bune și rele: hai să le combinăm. Ce rezultă? Un amestec! Știi ce formează acest amestec? Hmm, anxietate, paranoia sau chiar atacuri de panică. Acum spune-mi încă o dată: are rost?

De câte ori ai stat în fața oglinzii? De foarte multe, nu contează cum arăți, toți facem asta. Dar de câte ori ai stat în fața oglinzii și ți-ai privit coșurile, punctele negre, ridurile și te-ai considerat urât/ă? Au fost multe, nu-i așa? Și tu habar n-ai că lumea nici măcar nu pune accent pe aceste lucruri. Felicitări, ai reușit să te desconsideri! Acum spune de câte ori ai stat în fața oglinzii și ai purtat un monolog cu tine? De câte ori te-ai privit prin oglindă, ai vorbit singur și ai văzut prin tine? Mhhh, sună puțin ciudat, nu? Au fost cam puține, aproape spre deloc, așa-i? E cel mai bun exercițiu de autoapreciere și încredere în sine. Fă asta de câte ori simți nevoia. Nu, nu vei fi ciudat, stai calm, nu ești singurul!

Dă la o parte toți oameni cu păreri și toate vorbele venite aiurea. Încearcă pe cât posibil sa găsești ceva ce-ți place și să încerci sa te perfecționezi în asta, iar atunci când spune cineva ceva legat de aspect, îi poți spune: „Ok, nu arăt ca tine, dar mă pricep al naibii de bine să fac asta. Tu in afara de aspect cu ce te poti lauda?
În viață trebuie să faci ceea ce simți și să simți ceea ce faci!  

Gânduri peste rânduri (articole)Where stories live. Discover now