TD - 1

660 45 16
                                    

Genç kız gözüne vuran ışıkla gözlerini açmaya çalışırken kolunu gözüne siper etti. Çünkü, ışık tam gözlerinin içine vuruyordu ve bu oldukça acı vericiydi.

Gözlerini yavaş yavaş ışığa alıştırdığında etrafına bakındı. Hastane de olduğu belliydi, oda resmen ilaç kokuyordu. Kolundaki sargıya baktığında yaşadıkları aklına gelince korkuyla titredi ve gözünden bir damla yaş düştü.

Resmen ona... aklından dahi geçirmek istemiyordu.

Kafasını sağ tarafına çevirdiğinde koltukta sızmış bir şekilde uyuyan erkek arkadışını görmeyi beklemiyordu. Görür görmez de zaten kaşları çatılmıştı. Ona çok fazla öfkeliydi. Resmen onu ıssız bir sokakta saatlerce bekletmişti.

"Kaan"

İki, üç kere erkek arkadaşının adını seslenmesiyle en sonunda erkek arkadaşı gözlerini açabilmişti. Erkek arkadaşı yerinden doğrulurken, ayılan kız arkadaşına gülümseyerek baktı. Odanın sıcaklığıyla kuruyan saçlarına elini götürmeye çalıştığında kız arkadaşı kafasını geri çekmişti.

"Almera, iyi misin hayatım?"

Genç kız, erkek arkadaşının sorduğu soruya alayla güldüğünde erkek arkadaşının üzerini inceledi. Her zamanki giyiminden ödün vermemişti.

"Neden geciktin Kaan?"

Almera'nın yönelttiği soruyla Kaan afallamıştı. Böyle bir soru bekliyordu ama hemen soracağını tahmin edememişti. Sahiden neden geç kalmıştı? Babasının saçmalıkları yüzündendi.

"Babamın işleri işte, şirkete gelmemi ve bir dosyayı incelememi istedi. Sana haber verecektim ama şarjım bitmişti. Özür dilerim aşkım."

Kaan'ın söylediğine zerre inanmasa da bir şey söylememişti. Etrafına tekrar bakındığında buraya nasıl geldiğini düşündü. En son sokaktaydı ve genç bir çocuk kendisiyle ilgileniyordu. Kafasını koluna çevirdiğinde pansuman yapıldığını belli eden sargılı kolu kendisine bakıyordu.

Tam başucundaki komedinde bandana görmesiyle hafif gülümsedi. Bu kendisini kurtaran genç adamın bandanasıydı. Genç adam kendisini kurtardığında koluna bu bandanayı sarmıştı. Kaan, kız arkadaşının baktığı yere kafasını çevirdiğinde kanlı bir bandana görmüştü.

"Neden bandanaya gülümseyerek bakıyorsun?"

Kaan'ın sorusuyla düşüncelerinden sıyrılan Almera, Kaan'ın yüzüne baktı. Odaya bakındığında kendini kurtaran genç adamı görmek istiyordu açıkçası. Ama tabii ki göremiyordu. Erkek arkadaşına dönerek "Ben buraya nasıl geldim?" Diye bir soru yöneltti.

Almera'nın sorusuyla Kaan nefesini sıkıntıyla üfledi. İçinde bir sıkıntı vardı. Sevgilisini başka bir adam saçma sapan ve hiç düşünmek istemeyeceği bir durumdan kurtarıyordu ve o bunu sadece öğreniyordu. Kıskanç bir yapısı vardı ve şu an kıskançlığı devreye gireceğinin sinyallerini veriyordu.

"Seni genç bir adam getirmiş, ardından da gitmiş." Kız arkadaşının sorusunu cevapladığında, Almera kalkık olan kaşlarını indirirken ofladı. Genç adama teşekkür bile edememişti. Bu kendini kötü hissettirmişti. Genç adam kendisine yaklaştığında o anki korkuyla geri adım atmıştı. Kendisine zarar vereceğini düşünmüştü. Ne kadar da aptaldı. Kendisini kurtaran biri neden kendisine zarar versindi ki?

"Hastamız uyanmış demek, geçmiş olsun Almera hanım."

Gülümseyerek içeriye giren doktora Almera da gülümsedi. Doktora buradan ne zaman çıkacağını sormak istiyordu. Hastanelerle pek arası yoktu bu yüzden de bir an önce buradan kendini kurtarmak istiyordu.

Tozlu DefterHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin