9.kapitola - Hra na dobrákov a zloduchov

24 1 0
                                    

"Takže vy si prídete do môjho mesta, nejaká banda zlodejov, ktorí prepadávajú obchody so sladkosťami a chcete sa rovnať mne? Pánovi Miamského kartelu, jedného z najväčších na východnom pobreží?"rozkričal sa opálený Američan v bledomodrej košeli na Rogue Five, keď všetci stáli v malej pracovni spolu s Gonzalesovými kumpánmi mieriacimi na nich zbraňami.

"Prosím vás, my sme zlodeji obchodov so sladkosťami?"spýtala sa prekvapene Wise. "My sme prepadávali banky ešte vtedy, keď tento kartel viedol tvoj otec."

"Odkiaľ vieš o tom, že predo mnou tu bol môj otec?"povedal nahnevane.

"To som si tipla,"mykla plecami. "V tipovaní som dobrá."

"A čo teraz s nami?"opýtal sa Mysty. "Zobrali sme Miamskému kartelu dva kilá modifikovaného heroínu, z čoho je jedno kilo v mori a druhé ste získali späť. Takže sme vám dlžní približne,"pozrel do stropu a chvíľu pohyboval perami bez toho, aby vydával zvuky, "150 tisíc dolárov? Môže byť?"

"160 366, 24,"povedal hrubokrký za nimi.

"No, desaťtisíc dolárov hore dole. Chcete to vyplatiť na ruku, alebo preferujete šek?"

"Takto to u nás nefunguje,"pousmial sa Gonzales. "Keď mi niekto niečo ukradne, tak za to kruto zaplatí, ale nie peniazmi. Životom."

Mysty v tej chvíli začal zadržiavať smiech, čím začal červenieť.

"Príde ti niečo vtipné, zlodej?"

"Nie sú tu náhodou skryté kamery?"poobzeral sa po miestnosti. "My nie sme v telke? Pretože presne takéto reči majú béčkoví zloduchovia. Ukradli ste mi auto? Zaplatíte. Životom. Ukradli ste mi drogy? Zaplatíte. Životom. Ukradli ste mojej dcére lízatko? Zaplatíte."

"Životom,"povedali ostatní členovia Rogue Five.

"Vidíte? Oni to pochopili."

"Ja nie som zloduch, snažím sa tu robiť biznis,"oznámil stojac blízko Mystyho tváre.

"V mojom príbehu ste zloduch, a ako slušnosť príbehov káže, treba vás zastaviť. Našťastie, o to je už postarané."

"To sa môže rýchlo zmeniť, zlodej,"pousmial sa, čím odhalil zlatý zub. " Keď vás teraz zabijú moji chlapci, už veľa nezmôžete."

"A o to ide, pán Gonzales,"pousmial sa tentokrát Mysty. "Ak niečo sľúbiť, byť si istý, že to vieš dodržať. Preto som všetko zariadil dopredu. Ako narodeninovú oslavu pre dcéru."

"Strieľajte!"vykríkol naštvane Gonzales na svojich mužov. Neznášal, keď si s ním niekto takto hral. Posledným takýmto odvážlivcom bol istý mladý chalan z Južnej Ameriky, ktorého hneď potom nechal nemilosrdne odstreliť. Nemal rád drzé deti.

"Tak strieľajte!"vykríkol znova, keď sa nič nedialo. Jeho muži stláčali spúšte ako o dušu, no nič sa nedialo. Zbrane iba šťukali, ale zatiaľ žiadny zo zlodejov neležal na zemi v kaluži vlastnej krvi, ako si to Gonzales predstavoval.

"Prekvapenie!"vykríkol Mysty a ruku sformoval do päste, ktorá o necelú sekundu s veľkou silou pristála na Gonzalesovom pravom líci. V tej chvíli sa všetci otočili a zopakovali Mystyho ťah na stále nechápajúcich mariňákov.

"Bežte preč!"vykríkol Mysty, keď bola väčšina mužov na zemi. Rogue Five otvorili dvere a dostali sa do veľkého prázdneho skladu, z ktorého viedla jediná cesta von - obrovská brána, ktorá bola zamknutá.

"Musíme tú bránu rýchlo otvoriť a vypadnúť,"povedal Mysty, no bolo neskoro. Gonzalesovi muži sa stihli zotaviť a vybrali si svoje záložné zbrane, ktoré Rogue Five nezaistilo.

"Preč!"vykríkol pre zmenu Funny. Všetci ho poslúchli a rozutekali sa k hangárovým dverám, zatiaľ čo za nimi sa mariňáci snažili ich zabiť.

Prišli k nim a snažili sa ich otvoriť ako len vedeli, no nedarilo sa a mariňáci sa blížili.

"Čo teraz? Necháme sa popraviť ako mušketieri?"spýtala sa Fast.

"Nie,"povedal Mysty rázne. "Budeme bojovať."

"Prečo to vždy musí skončiť takto?"spýtal sa sám seba Ady a všetci sa rozbehli oproti Gonzalesovym mužom, ktorí si menili zásobníky a začali sa s nimi biť. Síce boli len piati, ale celkom sa im darilo.

Vtedy dostala Wise brilantný nápad, zobrala nabitú zbraň a chcela protivníkov omráčiť ešte viac tým, že by ich strieľala do nôh.

No brilantný nápad sa hneď zmenil na katastrofu, keď mariňák, ktorého sa snažila postreliť, uhol z jej mušky, a keďže sa predcenila, trafila Adyho, no nie do nôh, ale do pľúc.

Hneď na to pustila zbraň z ruky a rozbehla sa za ním. Keď to uvideli ostatní, podobíjali mariňákov a takisto sa vydali k postrelenému Adymu, no kým sa k nemu všetci dostali, bol už mŕtvy.

"Je mi to ľúto,"povedala Wise so slzami v očiach.

Operácia Orbital ExpresWhere stories live. Discover now