21. Don't cry

77 9 0
                                    

Někdo si sednul vedle mě. ,,Ahoj.'' Otočila jsem se na nějakýho blonďatýho kluka.

,,A ty jsi?'' Zvedla jsem obočí.

,,Sam, taky tě rád poznávám.'' Zasmál se.

,,Kdo tě pozval?'' Na týhle párty je snad polovina lidí, který jsem nikdy neviděla, vsadim se, že je to práce Loly.

,,Lola.'' Mrknul na mě. To jsem si mohla myslet, Lola.

,,Jak se dneska večer bavíš, vypadáš smutně.'' Zeptal se.

,,Taky jsem, chodila jsem se zbabělcem, kterej se se mnou rozešel po telefonu, a já si myslela, že mu na mě záleží.'' Asi ze mě spíše mluvil ten alkohol, protože tohle bych jinak nikomu neřekla, ale alkohol dělá své.

,,To je pech, ale musim se přiznat, že já jsem taky odborník na špatný konce.'' Zasmál se. ,

,,Co se stalo?'' Podívala jsem se na něj.

,,Nedávno jsem zjistil, že mě můj přítel podvádí.'' Přítel?!.

,,Same, promiň, ale jsi z naší školy? Nikdy jsem tě tam neviděla.'' Pousmála jsem se.

,,Nejsem, pozvala mě Lola, protože jsem kamarád s Danielle, jestli teda Dan znáš?''

,,Jo, znám, už docela dobře.'' Usmála jsem se.

,,No, vypadá to, že jsme oba zůstali sami.'' Dobře, ten alkohol začíná působit.

,,Prosimtě! Jsme ve vztahu se svobodou!'' Oba jsme se společně zasmáli, bylo pozbat, že jsem se už taky dost napila.

,,Mohu tě pozvat na skleničku?'' Zeptala jsem se ho s hrozným smíchem.

,,Ano! Rád se napiju, vzal otevřenou láhev z konferenčního stolku a naráz jí vyppil, teda já jsem ho zastavila a vzala mují, protože jsem jí dopila. Z týhle noci si už pamatuju jenom hlasitou hudbu, to že jsem tančila, smála se a užila si to, více sem poznala Sama a zjistila, že ho podváděl přítel a že má sestru Sarah, které je šest. Bydlí blízko mě, což je dobrý, protože jsme asi teď kamarádi.

,,Auu!'' Zasyčela jsem, když jsem se probudila se strašnou bolestí hlavy. Zvedla jsem se a zjistila, že ležim uprostřed kuchyně na zemi. Zajímavý se takhle probudit. Pomalu a opatrně jsem šla do obýváků, kde byl strašnej bordel. Nikdo tady neni, super úklid je na mě. Podívala jsem se na hodiny, 11:28, no super spala jsem tak dlouho. Protočila jsem očima a začala uklízet ten bordel.

Uslyšela jsem zvuky z druhého patra, tak tady nakonec asi nejsem sama, šla jsem potichu po schodech nahoru za těmi zvuky, ozývaly se z ložnice. Když jsem do ložnice vešla, na posteli ležela chrápající Lucy, msela jsem se zasmát, protože vypadala fakt vtipně. Ležela na boku, měla otevřenou pusu a slintala, do toho se ještě ozývali zvuky chrápání. Sedla jsem si vedle ní na postel a začala jí budit. ,,Lucy, vstávej, musíme uklízet!'' Začala pomalu otevírat víčka. ,,Co tady dělám?'' Zeptala se udiveně. ,,Vim já? Asi si tady včera usnula, ale teď hlavně vstávej.'' Zasmála jsem se. Věnovala mi vražednej pohled, ale vstala. Společně jsme sešli schody dolů, Lucy začala uklízet a já šla pustit rádio, ať si to alespoň trochu zpříjemníme. Zrovna začala dávat písnička od Chrisriny Perri A Thousand Years (Pusťte si v multimédiích).

Ta písnička mě donutila přemýšlet, a vzpomenout si na Harryho, proč mě vlastně nechal a opustil, měl pádnej důvod?! Nebo mě prostě nemiloval?! S pláčem jsem si sedla na podlahu a přitisknula si kolena k obličeji, slzy mi stékaly po tvářích jako při dešti. Připomenul se mi ten den, když jsem se s Harrym procházela po pláži, řekl mi, že mě miluje, ale myslel to vážně, nebo si se mnou jen hrál, byla jsem jeho další hračka. Přiběhla ke mně Lucy a začala mě utěšovat, ale já jsem jí nemohla poslouchat, protože jsem musela myslet na Harryho a na hodiny, minuty nebo i vteřiny, které jsme trávili společně Možná to bylo všechno falešné a já se do něho zoufale zamilovala, ale on si se mnou jenom hrál. Lucy mi setřela slzy a já jsem se postavila, be toho abych něco řekla jsem vstala a šla do pokoje, lehla jsem si na postel a snažila se myslet na jiné věci, ale nešlo to. Nakonec jsem padla do hlubokého spánku.

He changed my life...Where stories live. Discover now