Apele se linistesc - Final

1.4K 85 42
                                    

Trei luni au trecut de la farsa nebuna. Asa cum o avertizasem pe Ana, am stat doar pe capul ei. Si imi placea. Isa si Danny au devenit un cuplu si aratau super bine impreuna. Isa devenise mult mai realista si infipta, iar asta o facea sa nu mai para o fetita rasfatata. 

Fetele incepusera sa petreaca din ce in ce mai mult timp impreuna, insa acest lucru nu a devenit o problema pentru mine. Ma comportam cu Isa normal, fara nici un fel de inhibitie. Danny nu arata semne de gelozie pentru ca stia ca nu are motive. Ma cunostea si stia cat eram de prins in relatia cu Ana, dar si faptul ca renuntasem la Isa pentru a fi cu Ana contribuia. Problemele cu Ioana si Maria luasera sfarsit, desi in prima luna nu m-au slabit. Din partea mea, ele puteau continua cu acea ranchiuna inca mult si bine, pentru ca nu le mai dadeam atentie, desi glumeam cu Isa si o strangeam in brate pe Ana chiar in fata lor. Robert fusese poate regele meu in jocul de sah cu cele doua mame, fiind mereu de partea mea. Un ajutor deloc neinsemnat l-am primit si de la mama care incepuse din nou sa umble cu Maria si o calmase, iar Ioana a ramas curand singura in razboiul cu mine, dupa care a capitulat. Pe scurt, totul era numai lapte si miere. 

Intr-o sambata am decis sa ne aducem aminte de trecut, asa ca am luat la rand localurile unde povestea devenise haotica. Am decis de comun acord cu fetele, pentru ca Danny nu avea inca drept de vot, ca prima oprire va fi Starbucks. 

Coincidenta face ca tipa care imi facuse ochi dulci atunci cand am venit aici cu Isa tocmai intra in tura. Cand am vazut-o, m-a bufnit rasul. 

- Ce s-a intamplat? ma intreba Ana intrigata de explozia mea. 

- Iti povesteste Isa, am spus cand m-am calmat facandu-i semn Isei catre tipa respectiva. 

Ea se uita in directia indicata, dupa care se inneca cu cafeaua si incepu sa tuseasca. Apoi mima ca bea cafea si ca o scuipa din cauza unei crize de ras, spuse un "Oups, scuze!" si lua un servetel de pe masa ca sa stearga de pe fata Anei cafeaua imaginara. Danny se prinsese despre ce era vorba si din cauza lui, toata cafeneaua se uita la noi. Ana in schimb se uita la ea neintelegand despre ce era vorba. 

- Tot nu am inteles de ce radea Paul, spuse ea simplu. 

- Tipa a avut parte de un dus de cafea din partea mea, am spus razand cu gura pana la urechi. 

- Din ce cauza? 

- Pentru ca il vazuse pe fostul meu prieten si vorbea despre fata lui, cand i-am spus cine era, raspunse Isa in locul meu. 

- Paul, esti tare, spuse Danny razand. 

- Numai tie ti se putea intampla, spuse si Ana amuzata. Chiar, Isa? 

- Mda? 

- Recunosti masa? 

- Masa la care ati stat cand te-ai prins tu cu cine umbla Isa, am raspuns eu neatent, dupa care am luat o gura de cafea. Cand am lasat paharul jos, am realizat ca eram fixat de surori. Ce? 

- De unde stii tu asta? facura amandoua la mine. "Oups! Eu si gura mea mare. Busted!" 

- Pai... am facut eu scarpinandu-mi ceafa, stiu asta pentru ca eram dincolo, la Springtime. 

- Ne-ai spionat? au facut ele inca o data, la unison, iar eu am simtit ca vreau sa ma scurg sub masa.

- Pai... Vroiam sa stiu daca e cazul sa ma mut in Australia sau nu, am spus luand o pozitie umila, cu umerii lasati in fata si capul bagat bine intre umeri. Nu oricine se intalneste cu doua surori si traieste ca sa povesteasca.

- Inafara de tine, spuse Danny amuzat de situatie.

- Insa tot ce ai nevoie ca sa faci aceasta aroganta, incepu Ana, este ca una dintre surori sa se prinda si sa se joace cu tine. Apoi sa realizezi ca o vrei pe ea, a doua intalnita, sa apelezi la cel mai bun prieten ca sa o combini pe prima cu el, cateva planuri interminabile distruse de o farsa in care aproape innebunesti si un spectacol cu parintii. Am scapat ceva?

M-am nenorocitUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum