2

254 6 1
                                    

   V-ați gândit vreodată ce s-ar întâmpla dacă am încerca să fim mai buni unii cu alții? Poate viața ar fi mai ușoară, poate lumea ar fi un loc mai bun, poate n-ar mai exista atâtea crime, atâtea nenorociri și atâta energie negativă. Eu una, m-am gândit la asta de foarte multe ori.
   Dar, din păcate, nu se poate. Firea noastră e de așa natură încât emoțiile și instinctele pun stăpânire pe noi. Nu, nu putem fi mai buni pentru ca în loc să alegem să fim iertători, ne răzbunăm. În loc să spunem o vorbă de apreciere celui care are alte atuuri față de noi, îi mânjim cu noroi reputația. Nu putem fi mai buni deoarece alegem să fim răi cu cel care e mai prejos decât noi, din punct de vedere social, în loc să încercăm să-l ajutăm. Alegem să judecăm un om după aparențe, în loc să-l cunoaștem și să-i căutăm adevărata esență.
   Nu putem fi mai buni pentru ca ne e frică. Da, ne e frică, de oameni, de prejudecăți, de faptul că am putea fi luați de proști. Dorim schimbări în lume, în societatea în care trăim, dar uităm că schimbarea în primul și în primul rând trebuie să vină de la noi.
   Am încercat și eu să fiu mai bună, să îmi îmbunătățesc sinele, dar nu am reușit. Oamenii din jur și stările interioare pe care anumite evenimente mi le-au creat nu m-au lăsat. În schimb, am reușit să-mi stăpânesc anumite impulsuri negative, și ăsta este un început bun.
   Nu trebuie neapărat să fii mai bun, pentru că nu poți, dar merită să încerci să-ți controlezi impulsurile și gândurile negative, în loc să le împrăștii în jurul tău. Măcar atât să facem, pentru o viață mai bună.

Gânduri.Where stories live. Discover now