H15

45 5 2
                                    

-----------------------------------------------------Ik wil even my friend with the great idea bedanken. Zonder haar was er waarschijnlijk geen nieuw hoofdstuk gekomen en ik wil tegen Hilly zeggen: graag gedaan sjattie!!! 😘😘😘😘😘
-----------------------------------------------------

Pov Allison

Ik word wakker ik schrik rechtop. 'Rustig maar Ali!' Zegt Jay en hij en hij wrijft over mijn rug. 'Het is allemaal voorbij. We zijn weer thuis' zegt hij en hij knuffelt me.

'Ik weet het, maar die nachtmerries blijven komen' zeg ik en ik zak weer terug in zijn schoot, waar ik in slaap gevallen was. 'Het gaat erom wat echt is en wat niet. En wat is echt?' Hij kijkt me met opgetrokken wenkbrauwen aan.

2 dagen van tevoren

'Ga nou eens rustig liggen' Jay kijkt me met opgetrokken wenkbrauwen aan. 'Je weet dat ik dat niet zomaar kan' ik schud mijn hoofd. 'Concentreer je toch eens. Ik ga dit risico niet nog eens lopen' zeg ik.

'Sssstttt' sist hij en hij wijst naar de deur. 'Wat?' Fluister ik. 'Er is daar iemand' fluistert Jay terug. Ik ren naar de kast, haal twee bezems eruit en trek de borstel er met een ruk vanaf.

Ik gooi hem de stok en pak zelf ook een. We gaan met onze rug tegen de muur staan naast de deur aan de kant van de scharnieren. De deur gaar langzaam open. We houden ons in, maar de stokken in de lucht, klaar voor de aanval.

'Ali? Jay? Zijn jullie daar?' De stemmen van Jamie en Melissa kalmeren me. We komen tevoorschijn en ik van in de armen van mijn beste vriendin. 'Wat doen jullie hier?' Vraagt Jay op zijn hoede.

'We zijn vrij' ik zie dat Melissa gehuild heeft en wil een arm om haar heen slaan, maar dan dringt het tot me door wat ze daar eigenlijk zegt. 'Vrij?' Ik kijk haar met grote tranende ogen aan. Ze knikt en ik zie dat ze de brok in haar keel probeert weg te slikken.

Huilend zak ik door mijn knieën. Jay gaat naast me op de grond zitten en neemt me in zijn armen. Ook over zijn wangen lopen tranen. Ik lach vrolijk. Van huilen naar lachen en dan weer huilen. Alle spanning van de laatste weken komt eruit.

'Hoe dan?' Vraagt Jay opeens. 'Er is een spion binnen gedrongen. Hij heet Owen. Hij heeft zich laten vangen en heeft een mobieltje meegesmokkeld terwijl 'het' dacht dat hij bewusteloos was. Er is hier een hele organisatie om ons te redden. Dit is blijkbaar niet de eerste keer dat die crimineel toeslaat. Hij heet Vex' zegt Melissa in een ademtocht.

Heden

'We zijn weer veilig' ik zucht bij de gedachte aan die tijd. 'We zijn nooit veilig' zeg ik, maar ik zeg het met een glimlach, want ik weet dat zolang er mensen als Vex rondlopen met een extreem aandacht-tekort, is niemand op aarde veilig...

DollhouseWhere stories live. Discover now