H13

45 5 2
                                    

Pov Alison

'Is daar iemand? Wie is daar? Help me! Alsjeblieft!' Smeek ik. 'Alison?!' Klinkt het vanuit de gang. Ik moet hieruit. Ik kan me bijna niet meer bewegen. 'Help' smeek ik, maar dat besef ik me dat het "het" misschien is. 'Wie is daar?' Huil ik zacht.

Pov Jay

'Help... wie is daar?' Klinkt het zacht. 'Ali?! Ik ben het! Jay!' Roep ik. Ik beuk de deur open en ren naar binnen. Binnen is een soort put, maar het voelt anders dan het gat. 'Help! Ik ga dood' huilt Alison nu.

Ik kijk de put in. Alison ligt in elkaar gedoken op de grond en haar huid is heel bleek. Dan zie ik pas dat aan de zijkanten van de put twee rooster zitten. 'Ik vries dood' snikt ze. Mijn ogen worden groot. Er komt koude lucht uit de roosters en Alison draagt alleen een kort jurkje.

Ik grijp een touw en maak het aan de haak vast. Ik heb 10 minuten om haar hieruit te halen en naar haar kamer te krijgen. Ik klim naar beneden, til haar voorzichtig op en leg haar over mijn schouder.

Binnen 5 minuten staan we boven. Ik zet haar neer. Ze staat wankel op haar benen te trillen. Ik trek mijn vest uit en sla het ok haar heen. Dan ondersteun ik haar terwijl we richting de kamers strompelen. We zijn net op tijd in Melissa's kamer, want haar timer gaat 10 seconden later af.

'Ali!' Gilt ze geschrokken. 'Alison' vraagt Jamie vanuit het bed. Hij staat meteen op en we leggen Alison onder de dekens.

Ga allemaal naar jullie eigen kamer, of anders...

'Oké oké, maar ik help Ali wel eerst naar haar kamer, of wil je dat ze valt?' Roep ik.

Ding ding dong

'Dat is goed zo. Kom jullie moeten echt gaan nu!!!' Zegt Melissa gehaast. Ik weet hoe ze zich voelt. Zoiets mag niet nog eens gebeuren.

DollhouseWhere stories live. Discover now