Eleştirilmeyen Eleştiri

4.5K 163 55
                                    

Selamlar olsun,

Çok kısa bir şey söyleyeceğim bu bölümde... Eleştiri adında bir çok çalışma görmekteyiz wattpad'de.Bunlara arada bir göz atıyorum.Şuana kadar belki bir iki yazı beni tatmin etmiştir.

Diğerlerinin çoğu eleştiri adında olsa da "BENİM FİKRİME GÖRE ŞU ŞÖYLE OLMALI,OLMAZSA SEN YANLIŞ YAPIYORSUN." adı altında eleştiri başlığı konulan şeyler.

Öyle yazılar okuyorum ki aslında değinmeye çalıştığı konuyu anlıyorum.O karşı ben de karşıyım ama öyle bir üslup kullanıyor ki karşı tarafı savunmadan geçemiyorum.

Bir kere çoğu 'eleştiri' adı konulan yazı da şunu söylüyor iç sesim.

"Bundan bana ne!"

"Bu senin fikrin!"

"Seninfikirlerine herkes uymak zorunda değil!"

Dikkat çekmek istediğim bir konu var ki aslında bunları söylerken o eleştirmeye çalıştığı konuya katılıyorum ama dediğim gibi üslubu çok farklı.

Yaş konusu var bir de.Bir kesit sunacağım facebook'ta bir wattpadder ile olan bu konu üzerindeki yorumlaşmamız.

-İsmini vermiyorum-

Cinsellik üzerine bir eleştiri yapılmış onun hakkında yukarıda bahsettiklerime yakın şeyler söylemiştim ve bu yorum geldi.

"Yazıyı okudktan sonra kendimden şüphe etmiştim, senin de böyle düşünmen beni çok mutlu etti büşra abla. Sanki küçükler yazamazmış gibi, yaşı o kadar dikkate alıyor ki ! Yaş değil deneyim önemlibence. Yok 14 yaşındaki neden böyle şeyler yazıyormuş. Çünkü o yazabilir, yazma hakkına sahip. Sadece cinsel kitaplar ben de biraz dışlarım ama yabancı isimlerin olduğu bir hikayede öpüşürlerse sadece bunun ne gerçekçiliği kalır ki "

Ben de şu yorumu yapmıştım.

"Haklısınız benim açımdan.14 yaşındasın ne yaşadın da biliyorsun sorusunu sormak çok komik.S.Meyer -en güncel örnek- vampirlerle yaşamadı o zaman vampir romanı yazamaz demektir bu.Ya da Gri'nin yazarı allasen kadın sanki o yazdıklarının hepsini yaşadı.Çünkü yaşamazsa bilemez o işler nasıl oluyor. Bir de şey var. 14 yaşındasın nereden biliyorsun da yazıyorsun cinselliği böyle ayrıntılı? Ben burada şunu sorarım. Elli yaşında bir teyzeyi çevir sokakta sor bakayım evliyse falan eşine... neyse yazmayacağım şimdi :):) Sor bakayım fantezi nedir biliyor mu en kibar diliyle.O 14 yaşındaki kızın yazdığını okur gün gelir "Aaa!" der.Ayıplar belki ama onu daha önce yaşamadığını fark eder.Yaş takıntısı evet bu kadar saçma.... 

Şimdi ben yine aslında karşısında olduğum tarafı savundum.Bana bunu yaptırıyorlar işte 

Benim düşüncem ergenlik döneminde olan çoğu kişinin burada ergenliği aşağılayıcı bir şey olarak söylemiyorum genetik bir şey, kullandığı kelimeleri abartması...Fiyasko şeyler ortaya çıkıyor.Mide bulandırıcı ya da iğrenç.Okunsun daha çok ilgi görsün diye absürt kelimelerle cinsel yakınlaşma anlatanlar var.Bunu sadece o yaştakiler de yapmıyor ama kendi çapında bir istatiğe vurduğunda bu yaş kesimi çoğunlukta oluyor.

Belki bu eleştiri yapanlar buna değinmek istiyor ve bu konuda haklılar ama dediğim gibi onlar da önce kendi üsluplarına dikkat etmeli."

Bu konuda yalnız değiliz.Tabi ki bizimle aynı fikirde olmayanlar da var.Bunlar fikir alışverişinden alınmış cümleler.Elbette düşünmediğim bir kısımı,eksik bir yanı vardır.Biz zaten "kendi fikirlerimizi" belirtiyoruz.

Havuç yerken havuç yiyorum dersen kimse sana tersini iddia edemez.Ama salatalık yerken havuç yiyorum dersen orada bir terslik vardır.

Çok sıkıcı bir konuşmamı oldu bu sanki? Aşırı sıkıntılı şeyler okuyunca bunu yazmak istedim.

Daha eğlenceli yazılarda görüşmek üzere.

Sevgiyle kalın.

Merhaba Tatlım ☂Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin