Wattpad Türkiye

5.7K 148 21
                                    

Son zamanlarda sıkça gördüğüm şeylerden bahsetmek istiyorum.

Burası benim "kişisel düşüncelerimin adresi" ne de olsa.Her şeyin başında "Bence demiyorum.Başlık olarak BENCE atıyorum.

Bir buçuk yıla yakındır wattpad kullanıyorum.O zamandan bu zamana Türk wattpadder oranı fazlaca arttı.Yaş oranı belirli bir yerde dönüyor genelde ama yaşı küçük çoğu kişi aslında çok olgun.

Herkesten aynı şeyi bekleyemezsin de tabi.Ki ben insanların yaşları gereği yaptığı her şeyi anlamaya çalışıyorum.

Bazı durumlar bazılarının canını sıkıyor sanırım.Sadece burada değil.Facebook'ta Wattpad Türkiye adına açılan sayfalarda gruplarda da bazı şikayetler dile getiriliyor.

Önce şunu söylemeliyim. Wattpad veya facebook sayfalarına üye olurken sitenin veya sayfanın kullanış amacı dışına çıkmamaya özen göstermelisiniz.

Kimsenin ne yaptığı kimseyi ilgilendirmiyor tabiki ama özgürlük kavramı ve topluluk içinde yaşamanın kurallarına biraz daha dikkat etmeliyiz.

Kişisel profillerin duvarları herkese açık diye ya da hikaye yorumları herkese açık diye bunları kötüye kullanmamak gerekiyor.

Ve kaba üsluplar.Benim en çok rahatsız olduğum şey bu. Birileri sürekli birilerine laf atma derdinde. İki şey söyleyeceğim "Kimin ne yaptığı kimseyi ilgilendirmez.Nasıl burası sizin dışınızda birilerine ait değilse size de ait değil." ve "Wattpad"in kullanım amacını unutmayalım lütfen.

Ve şu emeğimin karşılığını alamıyorum diyerek benden bu duruma karşı kişisel bir yorum isteyenler....Çok şanslı olmadığınız müddetçe ilk hikayenizde çok büyük okuyucu sayısına,yoruma ulaşamazsınız.

Benim ilk iki hikayemin neredeyse on bölümünde hiç yorum yoktur yazıldığı dönem.Sonraki bölümlerinde de oldukça az miktardadır.Hala yeni paylaştığım hikayelerde diğerleri gibi okuyucum olmuyor.Bu hiçbir şeyi kanıtlamaz.Demek ki birileri onu sevmiş bunu sevmemiş.Kimseyi okumaya ya da yorum yazmaya mecbur edemezsiniz.Her zaman söylediğim gibi sabretmemiz gerekiyor.

Siz yazınıza güvenirseniz ve sabrederseniz her şey istediğiniz yere zaten ulaşır.

Merhaba Tatlım ☂Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin