Chapter 11

395 52 8
                                    

Toen we eenmaal weer over de binnenplaats van het Kasteel liepen zag ik Sirius, Remus en twee andere jongens op een bankje zitten. Iets in mij zei dat ik ze moest vertellen over die tattoo, misschien wisten zij waar het voor stond?

"Juul kom je nog?" Zegt Sofia als ze het Kasteel binnen willen lopen en ik stop. "Ik zie jullie vanavond wel, ik moet even iets vragen aan Remus en Sirius..." Zeg ik kortaf als ik wegloop.
"Julia Gaunt!" Zegt Remus blij. "Lupos." Zeg ik lachend als ik naar de andere Griffoendor jongens kijk. "Ik ben James... Potter. En dat is Peter Pippeling!" Zegt hij als hij naar een mollige jongen wijst. Ik geef ze allebei een knikje met een kleine glimlach.

Mijn oog valt op het boek dat Sirius open heeft geslagen. "Faunaten hè? Vind je dat interessant?" Zeg ik nieuwsgierig, Sirius knikt enkel. "Dus hoe was jullie uitstapje naar Zweinsveld? Onze jaarlaag mag morgen pas." Zegt Remus. "Ja nou daar wou ik jullie dus iets over vragen, er kwam net in de Drie Bezemstelen een verwarde vrouw naar mij toe, en ze liet mij een tattoo zien... Maar op het moment dat ze dat deed begonnen er mensen dingen te roepen zoals 'maak haar af!' 'Ze is er een!'"

"Wat voor een tattoo was dat dan?" Zegt Sirius benieuwd. "Heb je misschien een blaadje? Dan kan ik het voor je tekenen." Zeg ik. James scheurt een leeg stuk perkament uit een oud schrift en geeft het aan mij. Ik probeer de tattoo zo goed mogelijk na te maken en laat het ze zien. Het moment dat ik het blaadje om had gedraait hebben ze allemaal een geschrokken blik op hun gezichten. "Weet je niet wat dat is?" Zegt Sirius verbaasd en ik schud met mijn hoofd. "Natuurlijk weet ze dat niet Sirius, ze is een Huffelpuff, die weten helemaal niks van de Duistere gebeurtenissen!" Mompelt James waardoor ik hem heel boos aan kijk.

"Er gaan geruchten dat alleen volgers van Jeweetwel zo een tattoo hebben...." Zegt Sirius. "Jeweetwel wie?" Zeg ik en James zucht gefrustreerd. "Ik ga naar binnen jongens, ik kan niet tegen zulke ontwetendheid... Ga je mee Peter?"
Peter knikt en hij en James lopen het Kasteel in. Ik kijk verward naar Remus en Sirius. "Laat James maar, hij heeft ruzie gehad met Lily.. " zegt Sirius. Ik trok een wenkbrauw op, niet wetend wie Lily was.

"Hoe dan ook, heb je nooit die geruchten gehoord over..- over... Voldemort?" Zegt Remus als hij de naam bijna fluisterd. "Voldemort?" Zeg ik. "Shh!" Snauwt Remus. "Wat doe ik nu weer fout?" Zucht ik gefrustreerd. "Het schijnt dat hij de Tovernaars wereld wilt zuiveren van wat volgens hem onrein bloed is..." Zegt Remus vol afkeer. "Wat?!" Zeg ik als ik een paniekerig gevoel in mijn maag voel. "Bedoel je dan halfbloedjes of Dreuzelgeborene?" Zeg ik,

Remus en Sirius knikken. "Hij heeft hier, als ik de geruchten moet geloven, ook op school gezeten.... Maar die tattoo krijgen alleen zijn meest trouwe volgelingen..." Zegt Remus ernstig.
"Dooddoeners" zegt Sirius. Mijn ogen werden groot. "Maar zou Voldemort dan achter al die verdwijningen zitten van die families?" Zeg ik. "Dat weten we niet zeker Julia, wat we wel zeker weten is dat die families waarschijnlijk nooit meer terug gevonden zullen worden..."
Ik zucht diep en kijk de jongens ernstig aan.

Later die avond aan het eten vertelde ik mijn zorgen over deze Voldemort aan Joseph, Evelyn en Sofia. "Ik wist dat allemaal al.." Zegt Joseph waardoor ik hem een boze blik gaf, waarom deed hij altijd zo bijdehand? "Waarom heb je er dan nooit iets over gezegd?" Zegt Evelyn als ze zijn hand vast pakt tot mijn irritatie. "Omdat ik jullie niet bang wilde maken! " zeg Joseph. "Oke..." Zeg ik geirriteerd. "Hey het is echt waar Julia!" Zegt Joseph en ik zucht hoofdschuddend als ik wat stampot opschep. Joseph ging door met praten over hoe hij ons zo tegen Voldemort en al zijn volgelingen zou beschermen tot er plots op mijn schouder door iemand werd getikt.

"Marlene!" Zeg ik als ik omdraai en Marlene McKinnon achter mij staat. "Hey Julia, deze brief lag net op je bed, dus ik dacht ik neem hem even voor je mee." Zegt ze als ze de brief aan mij overhandigd. "Thanks Marlene!" Zeg ik blij en ze geeft mij een vriendelijk knikje voor ze bij haar vrienden gaat zitten. "Oeh is die brief van Oliver?" Zegt Evelyn.

Ik draai de brief om, zodat ik naar de afzender kan kijken. Ik schud met mijn hoofd naar Evelyn. "Van wie is die dan?" Zegt Sofia. "Mijn neef.... Tom Riddle." Zeg ik als ik met mijn vinger over de zwarte inkt strijk. Sofia en Evelyn kijken verbaasd. "Maar je wist toch niet waar Tom was? Hoe weet hij dan in godsnaam dat je hier op school zit?" Zegt Joseph.
Ik ben sprakeloos en staar naar de brief. "Maak hem open dan!" Zegt Evelyn ongeduldig. "Oke oke..." Zeg ik als ik de brief langzaam open.

Beste Julia,
Ik begrijp dat toen je mijn naam op de envelop zag staan je verbijsterd was. Ik wil graag mijn excuses aanbieden aan jou omdat ik nooit iets van mezelf heb laten horen. Ik weet niet of het je ooit verteld is maar ik ben opgegroeid in een weeshuis. Mijn vader had ons verlaten en zoals je weet is mijn moeder kort na mijn geboorte gestorven. Ondanks alle droevige eventen in onze familie hoop ik dat jij je gered hebt in je eentje de afgelopen jaren. Zweinstein voelde voor mij altijd als een thuis. Het is natuurlijk wel een paar jaar geleden dst ik daar zat, maar ik blijf altijd zeggen dat ik mijn gouden dagen daar heb beleefd. Ik heb uren in de bibliotheek in Zweinstein doorgebracht om meer over mijn familie te weten. Als je benieuwd bent naar onze familie geschiedenis raad ik je aan in de bibliotheek te zoeken naar de stamboom van de Familie Gaunt. Ik wens je het beste.
-Tom Riddle.

Hidden Secrets , The Beginning - Harry Potter fanficWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu