Chapter 5

437 54 6
                                    

"Ik zeg het je, die Lucius Malfidus is echt een rat!" Hoor ik Evelyn door de gang schreeuwen waar ik ook loop. Ik draai me om en zie Evelyn en Sofia achter mij lopen. "Dus daar zijn jullie!" Zeg ik. "Sorry eh..- Ik moest echt even afkoelen anders had ik Lucius echt - echt..."  "Echt wat?" Zeg ik als ik haar vragend aankijk. Ze schudt met haar hoofd. "Laat maar."

We lopen het Toverdranken lokaal binnen en worden gelijk begroet door Professor Slakhoorn. "Ah! Mijn favoriete leerlinge, Juffrouw Evelyn Hunter!" "Eh, hallo Professor Slakhoorn!" Zegt ze ongemakkelijk als ze door wilt lopen, maar hij houd haar tegen. "Ik organiseer vanavond een welkom-terug feestje voor mijn excellente leerlingen natuurlijk! Ik wilde daarom vragen of u het ook wat lijkt om te komen?" Zegt hij met een grote glimlach. "Eh..- uhm" zegt Evelyn. Professor Slakhoorn ziet dat ze twijfelt. "U mag Juffrouw Gaunt en Juffrouw Lancaster eventueel ook meenemen? Als u daardoor komt nodig ik ze ook graag uit!"

Evelyn twijfelt nog even en knikt daarna met haar hoofd. "Geweldig! Dan zie ik jullie vanavond!" Zegt hij enthousiast.
We passeerde de Professor en namen plaats aan een tafeltje. "Snapt hij dan niet dat ik me vreselijk voor het blok word gezet op die momenten?" Snauwt Evelyn. "Jullie gaan wel mee toch?!"

"Tuurlijk gaan we dat!" Zegt Sofia. Evelyn en Sofia kijken plots allebei naar mij. "Jij gaat ook mee toch?" Zegt Evelyn nerveus. Ik zucht. "Is het niet gewoon goed als alleen Soof mee gaat?"
Evelyn en Sofia schudden hevig met hun hoofden. "Je moet mee Julia!"
"Maar Slakhoorn zijn dinertjes zijn altijd zo formeel! Ik heb helemaal niks bij wat aan die standaarden voldoet!"

Sofia zucht. "Ik eigenlijk ook niet Ev."
"Dan gaan we toch gewoon wat kopen in Zweinsveld?" Zegt Evelyn alsof dat zo makkelijk is. "Volgens mij is Gladrags Toversnaarskledij open tot vijf uur!"
"We hebben Oude Runen tot half vijf, we redden het nooit om daar nog op tijd te zijn!" Zegt Sofia. "Dan gaan we toch niet?" Zegt Evelyn schouder ophalend. Ik trek een wenkbrauw op en kijk haar vragend aan. "De excellente Juffrouw Hunter wilt spijbelen?" Zeg ik.

"Als jullie daardoor mee kunnen, dan ja!" Zegt ze. Ik begin te giebelen. "Ik ga wel mee. Jij Soof?"  Ze kijkt bedenkelijk, maar zegt daarna: "oké, ik ga wel mee..." Voordat Evelyn of ik konden juichen omdat Sofia mee gaat, begint Professor Slakhoorn de les.

"Vandaag gaan we de Antidote voor vergif bestuderen" zegt Professor Slakhoorn als hij een flesje met groene drap erin te voorschijn haalt. "Dit drankje draait de effecten van vergif om. Het bevat daarom niets voor niets ook een bezoar. Maar weet iemand wat het naast een bezoar allemaal nog meer bevat?"

Ik bladerde snel door mijn boek, ik had geen idee welke ingrediënten er mogelijk nog meer in zouden kunnen zitten.... Gelukkig was vergif nog een onderwerp dat ik een beetje interressant vond.... "Ja juffrouw McKinnon?" Zegt Professor Slakhoorn.

Blijkbaar had Marlene McKinnon een meisje van mijn afdeling al haar hand opgestoken. "Volgens mij zitten er ook nog Maretak, bessen en eenhoorn haren in."
"Uitstekend Juffrouw McKinnon, vijf punten voor Huffelpuf!" Zegt Slakhoorn blij. Marlene knikt vriendelijk naar Slakhoorn en als haar blik op mij valt geef ik haar een klein glimlachje. Ik kende haar helemaal niet, maar de meeste leerlingen hier vinden haar wel aardig...

"Nu jullie weten wat er in deze toverdrank gaat, wil ik dat jullie in paren stuk voor stuk deze toverdrank gaan maken. De ingrediënten heb ik uitgestald op mijn bureau. Nou waar wachten jullie op? Hup, begin!" Zegt Professor Slakhoorn. Ik kijk naar Sofia en zij kijkt naar mij. "Haal jij of ik de ingediënten?" Lacht ze. "Ik haal ze wel!" Zeg ik als ik naar voren loop.
Ik draai me nog een keer om en zie ik dat Evelyn samen met Joseph MacMillan gaat.

Nadat ik terug was met de ingediënten begonnen Sofia en ik de Antidote te brouwen. "Nu de eenhoornharen erbij doen!" Zegt Sofia als ik de harrn erbij gooi en begin te roeren. "Soof, dit moet toch groen worden?" Zeg ik onzeker. Sofia knikt. "Hoezo?" "Nou ons drankje is paars..." Zeg ik als ik met een lepel wat opschrp en het voorzichtig terug in de ketel laat vallen. "Oh nee toch! Wat hebben we fout gedaan?!" Zegt Sofia in paniek als ze door haar boek bladert. Ze slaat haar handen voor haar mond. "We hadden het velletje van de bessen eraf moeten halen! "
Ik begin hard te lachen. En Sofia geeft me een vriendelijke duw. "Dat is niet grappig! We gaan echt zakken voor Toverdranken!"

En Sofia was niet de enige die het niet grappig vond. Professor Slakhoorn zei dat hij ook teleurgesteld was, gelukkig liet de perfecte Toverdrank van Evelyn hem dat even allenaal vergeten en waren we nog steeds welkom op zijn feestje vanavond.

Hidden Secrets , The Beginning - Harry Potter fanficWhere stories live. Discover now