Chapter 2

522 54 4
                                    

Op een gegeven moment kwam de Zweinsteinexpress aan op het wel bekende perron in Zweinsveld. Hagrid leidde de eerste jaars de weg, en wij gingen per koets naar het Kasteel. Eenmaal daar vond de Sorteerceremonie plaats en begonnen we daarna aan het feestmaal.

"Hey meiden!" Zegt Joseph MacMillan als hij naast Evelyn neer ploft. "Hey Joseph" zeg ik kortaf. Joseph was Klassenoudste en naar mijn mening nog al bekakt en irritant. "Hier zijn de roosters voor de zevende jaars!" Zegt hij als hij de papiertjes voor ons neer legt.
"Hoe was je zomer Joseph?" Zegt Sofia beleefd.

"Geweldig! Pa en ik zijn naar Litouwen geweest en-"
Ik stopte met luisteren, het kon me niet zoveel schelen wat die jongen in zijn zomer had gedaan, met zijn familie.
"Wil je een pompoensapje Julia?" Zegt Sofia als ze mij uit mijn gedachtes haalt. "Eh ..- ja lekker.." Zeg ik als ik mijn glas naar haar toe schuif en ze het vervolgens inschenkt. "Oh nee toch!" Zegt Evelyn als ze haar bestek van de schrik laat vallen. "Wat Is er Evelyn?" Zeg ik. "Morgen ochtend het eerste uur.... Toverdranken van Slakhoorn!"

Evelyn was als de dood voor Professor Slakhoorn, ze was geweldig in Toverdranken dus vroeg hij haar voor zijn bekende Slakkers club. Mij vroeg hij gelukkig nooit, ik ben een ramp in Toverdranken,Kruidenkunde,Waarzeggerij en Oude Runen. Het enige vak dat ik een beetje interressant vond was Verweer tegen de Zwarte Kunsten...
"Hey Julia, heb jij al de nieuwe Zwerkbal gewaden gezien voor onze ploeg, ik had gevraagd om strand geel, nu heb ik kanarie geel gekregen!" Zegt Evelyn, Evelyn was wachter en Captain van ons Zwerkbalteam. Ik daarin tegen was een Drijver.  "Dat is toch logisch Evelyn!" Zucht ik. "De kleur voor Huffelpuf is knal geel, of je het nou mooi vind of niet!"

Ik beschouwde Evelyn zeker als mijn vriendin, maar ik vond haar ook een groot gedeelte van de tijd behoorlijk irritant. Ze was altijd super chagerijnig aan het einde van het jaar als ons huis, Huffelpuf, de afdelingsbeker had verloren aan Griffoendor, ze hadden al vijf jaar op rij gewonnen!

"Oh kunnen jullie trouwens de brieven voor Zweinsveld bij mij inleveren? Als Klassenoudste moet ik ze aan Professor Stronk geven. " zegt Joseph.
"Hier Joseph." Zeggen Sofia en Evelyn als ze hun brieven aan Joseph geven. "Jouw brief komt denk ik nog?" Zegt hij als hij mij aan kijkt. Ik knik. "Ik zal hem na het diner door Professor Perkamentus laten ondertekenen, dan lever ik hem vanavond bij je in!"
"Top!" Zegt hij goedkeurend als hij een kippenpootje aan zijn lippen zet.
"Jullie weten trouwens toch wel van de nieuwe regels waar we ons aan moeten houden in Zweinsveld?" Zegt Joseph.

"Welke nieuwe regels?" Zegt Evelyn verbijsterd. "De Krijsende Krot is tijdens de de week wanneer er een volle maan aan de hemel staat verboden."
"Hoezo dat nou weer?" Zeg ik in protest. Het was altijd één van mijn favoriete plekken, heel sinister dat zeker, maar het was ook een plek waar niet iedereen de schoonheid van zag.
"Geen idee, Perkamentus zei dat het simpelweg niet veilig was..." Zegt Joseph.

Ik trek een wenkbrauw op en ga verder met het eten van mijn pasteitjes

Hidden Secrets , The Beginning - Harry Potter fanficWhere stories live. Discover now