Κεφάλαιο 22

3.4K 389 7
                                    

Η Μαριάννα ήταν σίγουρη ότι η διακριτικότητα των γύρω της, ήταν περισσότερο αποτέλεσμα της δικής της απόμακρης αλλά αποφασιστικής στάσης, παρά έμφυτη αίσθηση του τακτ. Η Ελένη φρόντιζε να την κυνηγάει από πίσω με στημένες πορτοκαλάδες και δυναμωτικά φαγητά, επιβλέποντας κάθε μπουκιά που έβαζε στο στόμα της. Ο Μάνος από την άλλη την παρατηρούσε με ανησυχία και παρίστανε ότι δεν την κοιτάει όταν εκείνη έστρεφε το βλέμμα της πάνω του. 

«Ωραία, χαρακτηρίστηκα η νέα Αστέρω της περιοχής», γέλασε πικρόχολα υπογράφοντας το τιμολόγιο για τα τρόφιμα που μόλις είχαν έρθει. Ήταν σίγουρη ότι η ευρύτερη περιοχή είχε ενημερωθεί για τον άτυχο έρωτά της. 

«Σε λίγο θα γίνω και δημοτικό τραγούδι», μονολόγησε. 

«Χαίρομαι, που επέστρεψε έστω και λίγη από την αίσθηση του χιούμορ σου», της είπε ο Μάνος από πίσω της. 

«Μην παίρνεις αέρα!» του είπε με προσποιητή αυστηρότητα. Κανείς δεν της χρωστούσε τίποτα και η στάση της ήταν απλώς άμυνα. Στους πελάτες εμφανιζόταν πάντα πρόσχαρη και η δουλειά είχε γίνει το φάρμακό της. Είχε περάσει μόνο μια βδομάδα και εκείνης της φαινόταν σαν να είχαν περάσει μήνες. Η νύχτες της ήταν το μεγαλύτερο μαρτύριό της. Το σώμα της πονούσε από την έλλειψη του κορμιού του Αλεξάντερ και έπιανε τον εαυτό της να κοιτάει το τηλέφωνο περιμένοντας να χτυπήσει. Υπήρξαν και στιγμές που ήταν έτοιμη να τον πάρει εκείνη, μα κάθε φορά συγκρατούσε τον εαυτό της, σκεπτόμενη ότι είχε κάνει το σωστό. 

«Παρεμπιπτόντως....» Ο Μάνος την κοίταξε διερευνητικά, «μια και σε βλέπω σήμερα λίγο καλύτερα...» συνέχισε γνωρίζοντας ότι έπαιζε με τα νεύρα της κάνοντας τέτοιου 

είδους σχόλια, «όταν έλειπες ήρθε αυτό από τον δικηγόρο. Υπογράφεις και του στέλνεις ένα αντίγραφο. Μου είπε ότι δεν επείγει», πρόσθεσε όταν είδε το βλέμμα της.

Η Μαριάννα πήρε τον φάκελο και προχώρησε προς τα τραπεζάκια της ταβέρνας.

 Έκατσε και πήρε μια βαθιά ανάσα. Άνοιξε τον φάκελο και έβγαλε έξω τα συμβόλαια. Στο κάτω μέρος της σελίδας διέκρινε τη μονογραφή του Αλεξάντερ και ασυναίσθητα πέρασε το δάχτυλό της από πάνω της. 

Προσπάθησε να συγκεντρωθεί και πήρε τα συμβόλαια στα χέρια της. Το μάτι της πέρασε γρήγορα από την περιγραφή του ακινήτου και μετά από μερικές σελίδες έφτασε στα στοιχεία της μεταγραφής. Ξαφνικά κοντοστάθηκε σε μια από τις παραγράφους και την ξαναδιάβασε προσεκτικά. Επανέλαβε αρκετές φορές το ίδιο σημείο, μέχρι που το διάβασε σχεδόν φωναχτά. 

Storm at heart (greek)Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα