Κεφάλαιο 14

4.2K 401 3
                                    

«Χορεύουμε;» Ο Μάθιου πλησίασε την Μαριάννα και τις έτεινε το χέρι του. Ο Αλεξάντερ βρισκόταν στην άλλη μεριά της αίθουσας μιλώντας με τρεις διευθυντές κατασκευαστικών, τους οποίους φρόντισε να συστήσει στην Μαριάννα νωρίτερα. 

Η Μαριάννα έγνευσε και τον ακολούθησε στην πίστα, όπου λικνίζονταν και άλλα ζευγάρια.

«Σου είπα ότι σήμερα είσαι πανέμορφη;» της είπε ο Μάθιου ακουμπώντας το χέρι του απαλά στη γυμνή πλάτη της. 

«Ναι, και σε ευχαριστώ πολύ», του απάντησε η Μαριάννα συγκρατημένα.

«Η Σόφι και εγώ ξαφνιαστήκαμε όταν ο Αλεξάντερ έφυγε έτσι ξαφνικά για Ελλάδα. 

Από τότε που ήρθε στην Αγγλία μετά τις σπουδές του, δεν ξαναμίλησε για την Ελλάδα. Γύρισε για να αναλάβει την εταιρία του πατέρα του, αλλιώς δεν πιστεύω ότι θα ερχόταν.» Ο Μάθιου προσπαθούσε να διαβάσει στα μάτια της τις αντιδράσεις της  στα λεγόμενά του.

Η Μαριάννα παρέμεινε σιωπηλή κοιτάζοντας αδιάφορα γύρω της.

« Δεν ξέραμε καν ότι ο θείος του, του κληροδότησε την πανσιόν. Και να σκεφτείς ότι από την πανσιόν ξεκίνησαν όλα.» Τα μάτια της του φανέρωσαν αυτό ακριβώς που αναζητούσε, την έκπληξη.

«Βλέπω, δεν έχεις ιδέα τι συμβαίνει έτσι;» Ο τόνος της φωνής του ήταν σχεδόν θριαμβευτικός. Παρόλο που ήταν η ευκαιρία της Μαριάννας να μάθει όλα όσα ήθελε, απομακρύνθηκε από την αγκαλιά του και τον κοίταξε ψυχρά. 

«Δεν νομίζω ότι με αφορούν όλα αυτά. Είμαι απλά η συνιδιοκτήτρια της πανσιόν  και ήρθα να ανταποδώσω σε έναν φίλο μια χάρη», του απάντησε κοφτά. Νιώθοντας την καρδιά της να χτυπάει τρελά. Ήταν δυνατόν ο κυρ Δημήτρης να ήταν θείος του Αλεξάντερ;

«Μα δεν είναι απλά ένας φίλος Μαριάννα. Είναι φανερό από τον τρόπο που κοιτάζεστε ότι υπάρχει κάτι περισσότερο και ο Αλεξάντερ δεν συνηθίζει να κινεί ουρανό και γη για μια γυναίκα. Πίστεψέ με, σαν φίλος που περάσαμε πολλά μαζί, το ξέρω αυτό. Το θέμα είναι πως θα επιλέξεις εσύ να διαχειριστείς αυτήν την αδυναμία που φαίνεται να σου έχει. Ο Αλεξάντερ είναι ένας πολύ ισχυρός άνδρας και  η περιουσία του καθόλου ευκαταφρόνητη». Το υπονοούμενό του ήταν σαν χαστούκι για την Μαριάννα.

«Δεν αξίζει καν να απαντήσω σ' αυτό. Δεν με γνωρίζετε κύριε Νοξ και έχετε κάθε δικαίωμα να πιστεύετε ότι θέλετε. Το μόνο που θέλω εγώ είναι να γυρίσω το συντομότερο σπίτι μου.» Η Μαριάννα ήταν έτοιμη να κάνει μεταβολή και να φύγει, αλλά το χέρι του Μάθιου την σταμάτησε.

Storm at heart (greek)Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα