15. "Плаж"

1.1K 88 4
                                    

Събудих се доста по-късно от обикновено. Алисън я нямаше, отново. Измих лицето и зъбите си и си облякох къси дънки и потник. Днес беше много горещо. Идеално за плаж. И тогава се сетих. Може да отидем на плаж. Аз, Стайлс, Кира и Скот. Веднага набрах номера на Кира.

- Ало? - обади се тя.

- Хей, Кира. - поздравих. - Какво правиш?

- Тъкмо закусих. - отвърна тя. - А ти?

- Аз просто си стоя. - казах. - Виж, понеже времето е много топло си мислех, че може да отидем на плаж?

- О, страхотна идея! - съгласи се Кира. - Ще се обадя на Скот и Стайлс и ако са съгласни ще ти звънна да се приготвяш, става ли?

- Да. - казах и затворих.

Веднага отворих гардероба си и извадих двата чифта бански, които си бях купила преди да замина да уча тук. Единия чифт беше искрящо розово и много ми отиваше, а другия беше в бяло и небесно синьо. Реших да облека розовия ако ходим и заедно с него си приготвих една бяла плажна рокля на цветя. След малко Кира ми звънна.

- Хей, Лидия, момчетата са съгласни. Когато си готова просто излез пред кампуса. - каза тя.

- Добре. - отвърнах и затворих.

Започнах да се обличам. Облякох си банския и върху него роклята. Косата си оставих спусната. Обух едни сандали и тръгнах. Джипа на Стайлс беше отпред. Скот и Кира бяха седнали отзад.

- Здравейте! - поздравих.

- Здрасти! - отвърнаха.

По пътя слушахме музика и си говорихме. След като пристигнахме на плажа си избрахме място и взехме четири шезлонга с два чадъра. Всички се настанихме. Стайлс се съблече по бански. Скот също. Аз започнах да зяпам тялото на Стайлс и осъзнах, че той също зяпаше моето.

- Да влезем във водата? - предложи Кира и всички се съгласихме.

Качихме се и започнахме да се пръскаме, да плуваме, а после с Кира се качихме на конче на Скот и Стайлс и ни хвърляха във водата. Скот и Кира започнаха да плуват, а ние със Стайлс започнахме да плуваме по навътре. Плувахме под вода, а когато излязохме на повърхността аз изтръсках косата си и го опръсках. Той ме опръска с ръце, а аз се намръщих.

- Хей, не те опръсках нарочно! - скарах му се.

- Аз също. - отвърна той и ми намигна.

Беше толкова красив с всички тези капчици вода по лицето и косата му. Усетих нещо като магнит да ме дърпа към него и го целунах. Когато осъзнах какво съм направила бързо се отдръпнах и се потопих под водата. Върнах се при Скот и Кира.

- Хайде да отидем на аквапарка? - предложих.

- Да! - съгласи се Кира и плесна с ръце.

Взехме нещата си и се преместихме в аквапарка. Там имаше огромен замък, от който излизаха пързалки. Много исках да се спусна по тях, но ме беше страх.

- Лидия, хайде да се спуснем. - извика ме Кира.

- Страх ме е. - отвърнах.

- Стайлс ще се спусне с теб. - каза Кира. - Нали, Стайлс?

- Да. - отговори веднага той.

Тръгнахме към закритата пързалка. Изчакахме реда си. Кира и Скот се спуснаха първи, а след тях и ние със Стайлс. Пързалката беше доста дълга, затова бяхме в нея около минута, две. Усетих как Стайлс ме прегръща. Обърнах се към него, а той ме целуна.

Усетих как паднахме във водата.

One and only *stydia*Where stories live. Discover now