11. "Като малко дете си!"

1.2K 89 9
                                    

Сутринта се събудих преди алармата си и започнах да се оправям. Измих зъбите и лицето си, облякох си синя риза и бежова пола с висока талия, а косата си накъдрих и защипах с фиба отзад. Взех чантата си и тръгнах.

Щом пристигнах в университета, веднага тръгнах към залата на първата ми лекция. Имах международни комуникации. Със Стайлс. Седнах на третия ред и извадих записките си. Припомних си какво съм записала миналия път. Не, че щяха да ни изпитват, просто исках за всеки случай да знам. Залата започна да се пълни. Огледах се за Стайлс, но го нямаше. Но след това го забелязах да влиза. Усмихна ми се и седна до мен.

- Здравей! - поздрави той.

- Здрасти! - отвърнах. - Мисля да отида за подарък в 5, ти свободен ли си?

- Да, ако искаш ще те взема. - предложи той.

- Добре. - казах.

Професорът влезе и лекцията започна. По време на лекцията Стайлс ме побутваше няколко пъти и ми показваше нелепите тоалети или прически на някои от студентите, а аз само се смеех. След това дойде време на почивката. Аз, Стайлс, Кира и Скот отново седнахме заедно. Стайлс и Скот си поръчаха бургери и кола, аз тост и портокалов сок, а Кира пица и сок от праскова.

- Къде ще бъде партито утре? - попитах.

- Наехме един клуб с диджей. Но в момента адресът не е в мен. - отвърна Кира.

- Аз имам адреса, може утре да те взема и да отидем заедно? - предложи Стайлс.

- Добре, благодаря.

До нашата маса дойде Малия.

- Стайлс, може ли да поговорим? - попита тя.

- Не. - отвърна спокойно Стайлс.

Малия въздъхна и си тръгна.

Останалата част от деня премина доста скучно. След като лекциите ми свършиха се прибрах, изкъпах се и поспах малко. Алармата ми звънна в 4 и започнах да се оправям. Облякох черна рокля на цветя и дънково яке. Косата ми беше си останала къдрава, затова просто я сресах. Сложих си руж, гланц и спирала. Взех чантата си и излязох да чакам Стайлс. След няколко минути той дойде и аз се качих в джипа му и тръгнахме към мола.

- Препоръчай ми нещо за подарък. Ти познаваш Скот. - казах.

- Ако искаш да го зарадваш - подари му кола. - отвърна Стайлс.

- Ако имах пари, за да купя нямаше да вървя пеша.

- Не знам, Скот не го интересуват подаръците. - казс Стайлс.

- Надявам се да открия нещо.

Стигнахме до мола и влязохме вътре. Щом влязохме, видяхме, че има зона на Star Wars, по случай излизането на новата част.

- Ооо, Лидия, хайде да отидем! - помоли ме Стайлс и заподскача радостно.

- Стайлс, дошли сме за подарък. - казах.

- Моляяя! - направи кучешко лице.

- Ъх, добре. - промърморих.

- Йей! - извика той и ме прегърна.

- Като малко дете си! - ударих го леко по главата. Хванах го за ръката и го дръпнах към Star Wars зоната.

Отидохме и той ме помоли да го снимам с всички герои. Йода, Дарт Вейдър, Люк Скайуокър и всички други, които бяха там. След това ме помоли да се бием с лазерни мечове и аз, с крайна недоволност, се съгласих. В крайна сметка аз го победих. След това най-накрая отидохме за подаръци. Аз взех часовник на Скот, а Стайлс, по моя препоръка, купи блуза и парфюм. След това се прибрахме. Аз си облякох пижамата и веднага заспах.

One and only *stydia*Where stories live. Discover now