Gelecek Kararları

1.9K 74 8
                                    

       Sadece yutkunabildim ve gözlerim yerinden fırlayacak kadar açıldı.Aslan da yanımda geldi ve o benim aksime susmadı.Tepkisi bağırarak dile getirdi.

          ''Anne Ateş sizin burda ne işiniz var??''Evet.Yanlış duymadınız.Ateş ve Gülay Teyze yan yanaydı.Aslan beni unutsa da ipek ve derin dekolteli geceliğimle yerin dibine girmiştim.Aslan'ın arkasına geçerek kendimi saklamaya çalıştım.

                    ''Oğlum,dün evde seni göremeyince çok merak ettim.Ateşçimde burda olabileceğini söyledi.Ooo Arzum  Hanım geceliklerle,oğlumun üstü yok.Ne yaptınız he ne yazptınız?''Gülay Teyze 34 yaşındaydı.Aslan'ın ablası görünümündeydi ve Ateşçim de neyin nesiydi?

                      ''Anne Arzum benim sevgilim.Canımız ne istiyorsa onu yaparız.Evet belki de düşündüğün şeyi yaptık.Fakat ikimizinde bundan bir sıkıntısı yok.Ateş'in burda ne işi var nasıl.Sen onun kim olduğunu biliyor musun?''Ve Aslan son noktayı koyarrr.

                 ''Evet.Bizde o konuyu konuşmaya gelmiştik.Fakat anlaşılan o ki daha önemli problemlerimiz var.Sen git Ateş.İşler düzelirse seni çağırırım.''Ateş hiçbir şey söylemeden bir gölge gibi uzaklaştı.Giderken bana döndü ve geceliğime kaşını kaldırarak baktı.Bende kaşımı kaldırdım ve Aslan'a daha sıkı sarıldım.Ateş son model arabasına bindi ve uzaklaştı.

                                                                          ***

                                      ''Ya,ya,ya.Tamam tatildesiniz anlıyorum.Fakat şu an her şeyi bırakıp buraya gelmeniz gerekiyor.Kusura bakmayın.Ama kızınız ve oğlumm.Bir münasebet yaşamışlar.Toplanıp bu konuyu konuşmamız gerekiyor.O zaman biz sizi bekliyoruz.Tekrar teşekkür ederim.''Aslan'la birbirimize sarılmış Gülay Teyze'nin karşısındaki koltukta oturuyorduk.Ağlıyordum çünkü ikimizinde yediği halt ortaya çıkmıştı.Hiçbir şey söylemeden odama çıktım.Banyo yaptım ve üstümü değiştirdim.Aslan'da çıkardığı kıyafetleri giydi.Çok utanmıştım.

                                   ''Aslan şimdi biz naparız?Bunu nasıl açıklarız?''Aslan hiç konuşmuyordu.Sadece bana sarılamakla yetiniyordu.

                                    ''İnkar edicez.Olay bu.''

                                    ''Ne??Ne diyosun sen Aslan?Bilmiyorum farkında mısın ama ben dün ilk defa seninle oldum.İlk defa sana aşık oldum.İlk defa bir erkeğe güvendim ben.Sen şimdi bana inkar edicez dersen ben ölürüm Aslan.Anlıyor musun?Ölürüm.''Aslan yine bana sarıldı.

                                  ''Tamam Arzum sakin ol.Yaptığımın arkasındayım.Bir anlık söyleyiverdim işte.Çıktı ağzımdan.Annenler gelmiştir.Şimdi aşağıya inicez ve yaptığımızın arkasında durucaz.''Gözyaşlarımı sildim ve Aslan önde ben arkada merdivenleri indik.

                                                                        ***

                                   Karar verildi.Aslan ve ben en yakın zamanda nişanlanıyoruz ve üniversite bitince de evlenicez.O kadar kötü bir karar değil.Ama ben bu kadar dar görüşlü olduklarını bilmezdim.Üstelik evde herkes bana iyi davranıyordu.Hatta İlkim bile geçmişi unutup aramızı düzeltmeye karar vermişti.Sanırım hatamın(onlara göre hata) sebebi ailemin bana karşı olan davranışlarıydı.Evet bana kötü davranmışlardı fakat Aslan'la birlikte olmamın bununla uzaktan yakından alakası yoktu.Tek  şiddetli mide bulantıları yaşıyordum.Bu konuyu Aslan'la paylaşmaya karar verdim.

                                   ''Aslan şiddetli mide bulantılarım ve baş dönmem var.Bir hastalık olabilir.Geçer diye bekledim fakat 1 haftadır sürüyor.Ne yapacağımı bilmiyorum.Anneme söylersem çok telaşlanır.Zaten Ege'nin 1. yaş günü partisi için uğraşıyor.Sen yarın benimle doktora gelir misin?

                                     ''Çok isterdim ama yarın eksik konularımı tamamlamam lazım.Sonra konuşsak tam konunun ortasındaydım da.''

               Allah'ım sen bana sabır ver.O günden beri Aslan bana çok soğuk davranıyordu.Yüzüme bile bakmamıştı.Sanırım ilk kez tek başıma check-up yaptıracaktım.İçimde garip bir heyecan vardı.Umutluydum.. . -

                                                                          ***

                          Doktora gittim.Bütün kontrollerden geçtim ve doktorun karşına oturdum.Doktor çok mutlu bakıyordu.Sanırım önemli bir şey yoktu.

                     ''Kendinizi nasıl hissediyorsunuz Arzum Hanım?''

                      ''Yorgun ve garip.Aslında çokta iyi değilim.''

                      ''O zaman sizi mutlu olacağınız bir haber veriyim.Hamilesiniz ......''

                                                    

Pencereden Gelen YabancıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin