Chapter 9.

539 56 12
                                    

12 Janurar 2014

Dragi Liam,

Za razliku od nasih uobicajnih zajednickih dana, danas je slomljujuce. Ostali smo u nasoj sobi nakon vecere, i nisi bio u romanticnom raspolozenju. Bio si tih i tmuran, i to mi je jako smetalo.

Odjednom si niodkuda poceo plakati. Pitala sam te sta nije uredu, i ti si mi rekao da ne mozes jos uvijek tako lako pustiti lose uspomene koje ti je tvoj otac ucinio. Pokazao si mi nekoliko oziljaka na svome tijelu, koje su uzrokovane teskim i ostrim predmetima kojim te je tvoj otac udarao.

Ti si i dalje plakao i ja jednostavno nisam znala sta da uradim. Pa, umjesto toga zagrlila sam te i pocela sam ljubiti svaki tvoj oziljak. Prestao si plakati. Zagrlio si me i zahvalio si mi se.

Obecala sam ti tog dana da cu ti zamijeniti tvoje lose oziljke sa lijepim uspomenama.

Bez obzira koliko je strasna i traumaticna tvoja proslost bila, moras znati da cu sada ja biti ovdje tvoj dio buducnosti u koju si u potpunosti obnovljen kao jaka i cjelokuna osoba.

Volim te Liam

Victora.

22 Februar 2014

Bio je dan Austinovog ukopa. Nisam radila vec dva dana, jer je vec bilo shvaceno da je ovo za sve nas potrebno vrijeme za tugu. Policija je sve nas ispitala, da li smo znali tko je bio osumnjiceni.

Imala sam samo jednu osobu na umu, ali im nisam rekla. Sarahi i Nicole su vec imale jak osjecaj da je to bio Liam. Tko bi drugi mogao biti?

Znala sam da povrijedjivanje je previse, ali ubijanje je bila vec druga prica. Je li on stvarno sposoban da takvo nesto uradi?

Prilicno sam sigurna da me policija smatra kao osumnjicenika. Mislim, to se nije dogodilo ispred moga stana. Bila sam jedna od kojih sam najvise bila ispitivana, i nisam uopste iznenadjena.

Ne mogu jednostavno prihvatiti cinjenicu da je Austin otisao. On je bio jedan od mojih najdrazih prijatelja, i ja sam svijedok tog traumaticnog prizora kojeg cu morati nositi sa sobom cijeli zivot. Znala sam da Liam nije stvarno bio s njim u dobrom odnosu jos od pocetka – i to je zapravo zasto sam imala osjecaj da je to on ucinio.

Ali zasto? Je li on stvarno morao posegnuti za ubijanjem sada? Tko ce biti njegova sljedeca zrtva? Ja?

Nisam razgovarala s njim od Austinove smrti. On je stvarno izgledao lose tata, ali sigurna sam da je to bila sve samo gluma. Kako je mogao ne znati da je on ubio nekoga? Stalno mi je slao poruke, rekavsi mi da mu nedostajem. Strasno i meni nedostaje, takodjer. Ali ne mogu mu se vratiti. Nije sad da ja ne znam na sto je on sposoban sve uciniti. Vec sto mi je sve ucinio, a posebno sa Austinim, vec sam dovoljno odlucila da mu se necu vratiti.

Nisam spavala danima niti sam razgovara s kim.

Znala sam samo jednu stvar kojem cu stati na kraj s ovim.

..

''Gospodjica Victoria?'' Zovnuo me jedan policajac iz predvorja. ''Policajac Brown je sada ovdje da razgovara s vama.''

Klimnula sam glavom i ustala sam sa ureda u kojem me je doveo, prateci ga. Ugledala sam policajca Browna kako sjedi na stolici s iznenadjenim izrazom na licu.

''Sta vas je dovelo do ovamo, Victoria?'' Upitao me je. ''Ima li nesto sto vam mozemo pomoci? Imate li ikakve dokaze?''

Nasmijala sam se policajcu koji mi je doveo prije nego sto je zatvorio vrata za sobom. ''Ja sam ovdje dosla da vam kazem sve sto znam o slucaju Austina Baker.''

Podigao je obrvu i signalizirao mi je da sjednem na stolicu ispred pisaceg stola. ''Je li to nesto sto ste upravo saznali ili nesto sto mi niste rekli kada sam vas ispitivao?''

''Od prije..'' Priznala sam tiho.

''Uredu.'' Rekao je, gledajuci me ravno u oci. ''Recite mi sve.''

Duboko sam uzdahnula i progutala sam dok sam se nervozno poigravala sa rubom moje kosulje. ''Hm.. necu vise okolisati. Znam ljudi da trebate odgovor, i ja sam ovdje da vam kazem.''

''Mhmmm..'' Policajac Brown je klimnuo glavom.

''Mislim da znam osobu koja je mogla ubiti Austina.'' Moje usne su zadrhtale dok su rijeci izlazile iz mojih usta. ''To je moj decko.. uredu, moj bivsi decko. Liam Payne.''

..

ostavite vote i komentar.

Objavila sam sada ovaj nastavak jer je jako kratak.

Insanity Defense ≫ l.p. bosnian translationWhere stories live. Discover now