Chapter 3.

1.1K 65 2
                                    

26. Novembar 2013.

Dragi Liam,

Hej tamo. Nadam se da radis dobro. Nisi se pojavio jucer na poslu, pa sam malo zabrinuta. Kada sam te vidjela danas, osjecala sam se kao da je cijela prostorija osvijetlila. Jos uvijek mi nisi rekao koji je tvoj problem bio, ali znala sam da si puno bolje, a to je uredu za mene.

Najbolji dio mog dana bio je kada si me pitao da li sam htjela da uzmem nesto hrane vani za tebe za vrijeme rucka. Sarahi i Nicole su zadrzale svoje dosadne poglede, a ja sam im rekla da prestanu biti tako ocite.

Kada smo dosli u kafic, otkrili smo da oboje volimo zacinjenu pilecu pitu. Cak sam ti i obecala da cu ti jednom napraviti, a ti si me podsjecao na to sve vrijeme. Htjela sam te pitati da je ovaj rucak neka vrsta dejta, ali sam bila previse sramezljiva. Kada je konobar stigao, nisi mi dao da platim. U mojoj glavi, rekla sam, ovo je definitvno dejt.

Na povratku, rekla sam ti da poslije brijanja mirises dobro. Pocrvenio si, i to je ucinilo da moje srce zastane. Da budem iskrena to je stvarno opojno i to me slabi do koljena, ali sam preskocila taj dio, jer nisam htjela da te nakazim.

Ostatak dana je proslo normalno, dosadni stazisne stvari. Imala sam tako tesko vrijeme s naglaskom na moj rad, jer nisam mogla prestani razmislajti o tebi.

Cijeli dan, stalno sam imala nadu da cemo imati malo vremena za nas opet sljedeci dan. Nisi bio moj decko, ali samo sa tobom bilo je dovoljno da me usrecis.

S ljubavlju,

Victoria.

15. Februar 2014

Krenula sam u prizemlje tiho, trudeci se da ne probudim Liama. Samo sam htjela jesti dorucak u miru, bez ikakvih argumenata, pa sam se potrudila da ustanem rano tako da necu imati priliku da mi se pridruzi. Ali na moje iznenadjenje, on je vec bio u kuhinji, postavljajuci stol za dvoje, kao sto bi normalno radio, kad god bi se probudio prije mene.

''Oh, cao duso.'' Podigao je pogled sa stola i dao mi je topli osmijeh. ''Dobro jutro.''

Moje obrve naborale su se u sredini. ''Hm, dobro jutro? Netko je u dobrom raspolozenju.''

''Zasto ne bih bio?'' On mi je dao neobicni pogled, prije nego sto je se nagnuo naprijed kako bi mi dao poljubac, koji sam plaho prihvatila.

Dopustila sam mu da postavi svoje celo na moje, a osjecala sam njegov topli dah na svom licu. Nisam rekla nista. Upravo sam zatvorila oci.

''Jesi li dobro?'' Pitao je, a lice mu je i dalje jedva inca udaljeno od mene.

Nisam znala koju salu pokusava izvesti. Kako je se mogao ponasati sinoc kao cudoviste a odmah sljedeci dan se ponasati kao da se nista nije dogodilo? Uopste ne osjecam kao da sam pretjerala. Bio je cudoviste. Nije ni jednom u nasoj vezi stavio prst na mene. Nikada nije vikao na mene kao sinoc, pogotovo ne za takve glupe razloge. Imali bi smo normalne argumente, ali nista nije bilo tako veliko zbog neceg tako malo.

''Jesi li dobro?'' Vratila sam se na pitanje nakon sto sam konacno otvorila oci.

''Zasto ne bih bio?'' Stavio je moj obraz u svoje ruke i poljubio mi je vrh nosa.

Uzdahnula sam i tiho sam ga odgurnula. ''Pa, ti definitivno nisi bio dobro sinoc kada si dosao kuci. Hajde, Liam. Nemoj igrati nevinasce. Znas sta si ucinio.''

Lice mu je izgledalo kao da nije imao pojma sta se dogadja. ''Ne razumijem, Vicky.. Sta sam ucinio?''

Odmahnula sma glavom i napravila sam svoj put prema frizideru kako bih uzela kutiju s mlijekom. ''Nema veze. Ne zelim razgovarati o tome vise.''

Insanity Defense ≫ l.p. bosnian translationWhere stories live. Discover now