Un nou inceput

179 9 6
                                    

~ ha, ha, ha ~

-Shi! Shi! Vino sa ne jucam! Repede!

- Itami! Asteapta-ma! Stai! Itami! Nu pleca! Itamii!!!!!

~

-ITAMI! deschid ochii brusc realizand imediat ca eram in camera mea intunecata. La dracu'! Spun si ma ridic buimaca indreptandu-ma spre baie unde-mi stropesc fata usor palida, chiar lipsita de pigment, si ma usuc cu un prosop pufos. Imi priveam reflexia in oglinda cu rama neagra si modele intortochiate rosii-sangerii. Eram dezgustata de cea ce vedeam. A fost doar un vis! Nu! A fost un cosmar! Unul ingrozitor!

Ma intorc inapoi in camera si imi indrept privirea spre ceasul de pe perete. Era 3:36. Inca o noapte pierduta. Doar datorita stupizeniei acelea de vis tampit! De ce n-o puteam uita? De ce amintirile cu ea imi bantuie mintea, visele si intreaga viata? De ce nu pot uita acea zi? Ziua acea! Cand am fost o proasta credula! "Voi fi bine! Nu se va intampla nimic rau! Iti promit ca ma voi intoarce sanatoasa!" MINCIUNI! A mintit! Nu si-a tinut promisiunea! Imi ridic privirea spre tavan si soptesc parca sufocata "Inca astept sa vi!" . Imi plec privirea in pamant si ma pun inapoi in pat incercand totusi sa nu pierd orele pretioase de odihna de care nu prea reuseam sa benificiez. Din cauza cosmarurilor si, uneori, din cauza slujbei mele.

Trebuia sa ma odihnesc cu orice pret. Maine incepeam liceul si trebuia sa fiu fresh pentru ce avea sa ma astepte. Dar degeaba! Nici nu stiu de ce mai incerc! Odata trezita, nici cu paru' nu ma mai culci la loc. O pierdere de timp si somnu' asta! De ce naiba trebuie noi sa dormim? S-asa nu pot s-o fac ca tot omul! Trebuie eu sa am "vise frumoase" care sa nu-mi dea pace! In fine! Am asteptat linistita ora desteptarii dupa care m-am pregatit pentru scoala. Simplu! Un dus revigorant, un mic-dejun sanatos si gustos, blugi negri, tricou cu maneci lungi si guler dantelate (tot negru), un medalion cu o ditamai crucea alba, tenisi negrii si geanta, fireste, tot neagra. Nu m-am grabit deloc, mergand alene pe trotuar si inspirand aerul racoros de dimineata. Era 6:56 iar eu nu eram nici la jumatatea drumului, dar nici ca-mi pasa. Liceul la care am intrat, chiar si spre surprinderea mea, cu nota maxima era cel mai pretentios si strict dintre toate. Dar si cel mai bun asa ca nu puteam sa comentez. Prea mult!

Nici nu stiu cum si cand dar deja eram in curtea acelei institutii absolut uriase. Am intrat indiferenta trecand pe langa clase cautand-o pe cea in care trebuia sa fiu. Norocul meu ca am mai vizitat acea cladire inca de dinainte sa obtez pentru un loc aici, altfel asi fi avut nevoie de o harta sau un gps ca sa nu ma pierd. Clasa 9-C . Asta tre sa fie. Spun si intru increzatoare inchizand usa silentios in urma mea. Toate privirile s-au atintit asupra mea iar profesorul de la catreda s-a ridicat si s-a prezentat pe el si clasa.

-Bun venit in colectivul nostru! spune si-mi strange usor mana apoi imi spune sa ma prezint si celorlalti.

- Salut! Shi Junsuina, 16 ani! Incantata! spun si-mi plimb privirea analizandu-i pe cei din acea clasa. Incepura sa susoteasca si sa barfeasca, multi uimindu-se de tinuta mea nu chiar atat de decenta. Uni baieti se holbau la mine si uni incercau sa flirteze dar nu le iesea. Imi rotesc ochii apoi ma indrept spre ultima banca din spatele clasei. Ma trantesc zgomotos pe ea, punandu-mi geanta in pupitru si imi rezem capul in palma uitandu-ma absenta la tabla pe care era mazgalit orarul si nuste detalii stupide care nu ma prea interesau. Mi-am luat orarul si am inceput sa ma joc cu un creon pana la finalul orei. Imediat cum aud soneria ma indrept spre iesire dar sunt oprita de profu' care spune ca trebuie sa-mi ia masurile pt. uniforma mea. I-am dezlusit imediat o sclipire perversa in ochi asa ca m-am intor si am zis.

- Multumesc, dar nu! Spun pass! apoi plec plimbandu-ma pe holuri pana ce dau de scarii si urc pe acoperisul, ingradit pt prevenirea accidentelor, privind panorama acea plina de copii in uniforma. Nu imi trebuia una. Nu vreau sa fiu ca restul asa ca am sa-mi fac singura uniforma. In stilul meu propiu si original.

Sunt trezita din visarea mea treaza de ringtonul telefonului meu la care raspund fara ezitare:

- Da? ...~... Acum?...~... Da-s la scoala!...~... Aha!...~... Da, am priceput!...~... Va puteti baza pe mine! Plec chiar acum! spun si inchid privind ceasul. In doua minute trebuia sa plec altfel eram prinsa aici. De parca asi fi avut chef de 7 ore plictisitoare. M-am intors inapoi in clasa si mi-am luat lucrurile plecad spre vestiarul fetelor. Am intrat si am observat vreo 5 baieti care scotoceau prin dulapurile de acolo si un altul ce tinea imobilizata o fata dintr-una din clasele inferioare (piticanie de a 7-a). Am trecut indiferenta pe laga ei ajungand la cel cu biata fata pe care i-am luat-o strangand-o in bratele mele.

- Te-am gasit! spun sii zambesc apropiindu-ma de ea si soptindu-i serios. Intra-n joc! Nu a raspuns. In schimb a facut-o tipul din fata mea ce ma analiza atent.

- Ia uite ce avem noi aici! O printesa! Ce cauta o frumusete ca tine aici? Te-ai ratacit? spune el uitandu-se palpitat la mine.

- Eu am gasit ce am cautat. Acum putem merge inapoi nu-i asa? spun si schitez un zambet micut pt a o incuraja pe fata sa mi se alature. Da aprobator din cap apoi se ascunde in spatele meu. Cat despre tine...spun intorcandu-ma spre el... Ar trebui sa inveti sa citesti! Din cate am vazut, asta-i vestiarul fetelor. Spun accentuand ultimul cuvant.

-Poftim?! spune el stupefiat.

-Ce-ai auzit! Sau acum te pomenesti ca esti si surd? intreb ignorndu-i pe ceilalti 5 baieti care se apropiau de noi.

- Ai incurcat-o! spune si incearca sa-mi prinda gulerul camasii. Nu reuseste, reflexele mele fiind mult mai rapide. I-am prins mana in aer si il proveam doar cu un ochi celalat fiind ascuns de suvitele albe ce se scurgeau cam imprastiat pe fata mea.

- Am sa intarzii! spun arncand o scurta privire la ceasul atarnat deasupra dulapurilor. Inca ii tineam mana si am inceput sa-i strang mana acesta incepand sa se smiorcaie. Norocul tau ca ne-am intalnit!spun ironica apropiindu-ma de el. Esti mort!...

to be continued...

It's painful 🇷🇴Where stories live. Discover now