Ο Μάριος Καρακατσάνης γεννήθηκε το 1978 στον Πειραιά. Ανήσυχος από μικρό παιδί, τον έλκυε το παράξενο, το ανεξήγητο και το μεταφυσικό στοιχείο. Αρεσκόταν να βλέπει ταινίες τρόμου, να ασχολείται με την ταχυδακτυλουργία και να γράφει ποιήματα. Σε ηλικία 13 ετών ξεκίνησε το πρώτο του έργο: μια ποιητική συλλογή όπου περιέγραφε -με το δικό του πάντα προσωπικό στυλ- τις σκέψεις, τις ανησυχίες, την αγωνία του, αλλά και τις προσωπικές του εμπειρίες, ευχάριστες και δυσάρεστες. Η εν λόγω ποιητική συλλογή εκδόθηκε τον Οκτώβρη του 2014.

Μεγαλώνοντας, συνέχισε να γράφει ασταμάτητα, καταφέρνοντας να περιορίσει σημαντικά τη δυσλεξία του, μα και να την εκμεταλλευτεί, μεταφέροντας όλες τις εικόνες που είχε στο μυαλό, σε γραπτό λόγο, όσο δύσκολο κι αν είναι! Η "Συμφωνία" είναι το πρώτο του δημοσιευμένο έργο το Φθινόπωρο του ‘13. Το δεύτερο μυθιστόρημά του με τίτλο "Άμυ" εκδόθηκε τον Οκτώβρη ’14. Και τα δυο μυθιστορήματα κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ελληνική Πρωτοβουλία.

Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού “Larry Niven”» διακρίθηκε στην τρίτη (3η) θέση για συγγραφή νουβέλας και η βράβευση έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2015. Επίσης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό "Ασημένια σελίδα 2015", που διοργανώθηκε από τις Εκδόσεις Εντύποις-Μωραϊτης, έλαβε την πρώτη θέση με έπαινο στην κατηγορία διήγημα.Περισσότερες λεπτομέρειες για τον ίδιο αλλά και για το έργο του θα βρείτε στο:
http://www.marioskarakatsanis.gr

Και στην ομάδα μου στο Facebook: https://www.facebook.com/groups/MKfanclub/
  • Kipséli, Attiki, Greece
  • JoinedJanuary 11, 2015Last Message
aposperittis aposperittis Aug 29, 2015 07:30PM
Αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες μην ξεχνάτε να βαθμολογείτε την ιστορία που διαβάσατε και σας άρεσε! Αυτό βοηθά πολύ στην κατάταξη της έτσι ώστε να την γνωρίσουν και άλλα μέλη της κοινότητας μας. Και...
View all Conversations

Stories by Μάριος Καρακατσάνης
Ομόκεντροι κύκλοι  by aposperittis
Ομόκεντροι κύκλοι
Ο Ορέστης και η Κλειώ είναι δύο άνθρωποι που γνώρισαν την άσχημη όψη της αγάπης πιστεύοντας ότι η ζωή ποτέ δε...
Ψιθυρίσματα by aposperittis
Ψιθυρίσματα
Σε αυτή την ιστορία θα σας ταξιδέψω στα δύσβατα μονοπάτια της μοναξιάς. Θα δούμε μαζί, τα όρια που μπορεί να...
Η Επιλογή by aposperittis
Η Επιλογή
Αν και τα Χριστούγεννα μόλις πέρασαν, ωστόσο το άγγιγμα τους είναι ακόμα νωπό μέσα μας. Έτσι λοιπόν σας παρο...