Select All
  • Mahsuri
    14.9K 1K 11

    Jika ketika itu Mahsuri tidak mati (Completed)

    Completed  
  • Legenda Broga ☑️
    35.2K 2.1K 33

    [TAMAT] Bukit Broga yang terletak di Semenyih mempunyai kisahnya yang tersendiri. Tahukah anda bagaimana tempat di kawasan sempadan Selangor dan Negeri Sembilan itu mendapat namanya? Broga mengambil nama sempena nama Sungai Beroga. Beroga berasal dari perkataan Buragas, iaitu haiwan raksasa yang sangat besar dan gana...

    Completed  
  • Rayuan Malam ☑️
    69.8K 5K 33

    [TAMAT] Musim tengkujuh pada penghujung tahun 1992 menjadi sebuah kenangan yang tidak dapat dilupakan oleh warga hospital. Penemuan mayat yang dibunuh kejam di sebuah pantai telah menjadi berita yang hangat di seluruh pelusuk negeri. Jenazah mangsa dihantar ke jabatan forensik untuk dibedah siasat. Kejadian seram mula...

    Completed  
  • KIAMAT
    1.8K 44 6

    Assalamualaikum Tamim bin Abu Bakar adalah nama saya. Saya anak yatim. Telah kematian emak dan tidak berbapa. Saya tidak kenal siapa anda, dan anda juga mungkin tidak kenal siapa saya. Saya tidak tahu bagaimana anda memiliki buku ini. Jika anda memegang buku ini bererti saya telah mati. Atau mungkin buku ini telah hil...

  • ILUMINATI DAN FREEMASON
    7.2K 294 7

    *Fakta Konspirasi* *Fakta* *Pengetahuan Am* *Kaitan antara perang dunia I, II dan yang bakal menjelang yakni Perang Dunia III* Tinta Penulis: Segala maklumat yang diperoleh adalah atas nama Ustaz Auni Mohamed (Youtube dan Instagram) serta bahan-bahan bacaan lain. Sila ikuti akaun Instagram penulis, @icn_azhan dan a...

  • Sang Arjuna Perkasa
    24.1K 1.2K 53

    Kisah pengembaraan dua orang pemuda bernama Puru Cendana Pura dan Sang Uchan yang mahu menuntut ilmu persilatan, mereka bertemu dengan pemuda kacak lagi gagah perkasa bernama Sang Arjuna Perkasa, yang merupakan pendekar terulung di Alam Shah Buana. Mereka menempuh pelbagai halangan serta cobaan dalam meneruskan pengem...

    Mature
  • BUDAK HOSTEL OTAKNYA SEWEL II : MISTERI KEM MOTIVASI
    125K 5K 35

    Kedatangan Cikgu Suraya ke Sekolah Menengah Agama Haji Barokbah telah membuatkan sekolah bertukar ceria. Guru muda itu sungguh mempersonakan dan membuatkan mata-mata tidak berhenti memandangnya. Mat Piah menjadi angau dan mula mencari jalan untuk dekat dengan Cikgu Suraya, walaupun mendapat saingan yang hebat dari Cik...

  • Pewaris
    182K 12.4K 76

    Safiyah bukanlah seorang yang berani. Tapi taklah penakut sangat. Suam2 kuku katanya. Safiyah seorang yang tidak suka hal hidupnya diketahui orang .Mungkin itu membuatkan safiyah mendapat gelaran "Peah kering"disekolah. Namanya yang sangat cantik telah ditukar menjadi Peah. Hidup Peah adalah seperti remaja biasa hingg...

    Completed  
  • Gadis pua kumbu
    13.6K 1.3K 47

    Alam kita mungkin tidak sama seperti alam lain. Mungkin tidak seiringan waktunya dengan alam lain. Mungkin tidak sama bentuknya dengan alam lain. Hanya ada satu yang sama. Rasa itu!! Setiap makhluk akan ada rasa sayang. Dan jika hati sudah terpaut jauh mana pun,planet mana pun,bagaimana rupanya sekalipun kita akan te...

    Completed   Mature
  • Mata Kera
    49.2K 3.7K 57

    Kata orang...malang tak berbau.. penyakit jangan di cari.. Tapi kadang-kadang tanpa kita sedar juga ada orang yang sakit hati melihat kita. Dunia. Tiada yang mustahil. Tak begitu? Menjadi persoalannya... Siapa yang mulakannya?? Siapa?? Siapa?? Yang pasti bukan Brahim dan Qasidah yang salah. Anda tahu siapa dia. Ha ha...

    Completed  
  • Operasi Bocor
    50.7K 2.7K 38

    Eleena, Nizam, Adli dan Kamelia bermain spirit of the coin. Muncul Hamid MD, dan mengembalikan mereka berempat ke Tingkatan Lima. Mereka cuma ada satu cara untuk kembali ke zaman dewasa; mereka semua wajib lulus straight A dalam SPM. "Macam cerita Bad Genius je?" "Eh, tak. Bad Genius mana ada Adli Margera." Kisah gen...

  • MATA [COMPLETED]
    66.2K 5.7K 26

    Setelah kemalangan dan membuat pembedahan mata, Adam mula tertanya tentang identitinya yang sebenar. Ini bukan cerita seram yang anda perlu menyorok di dalam selimut. Ini bukan cerita sedih yang anda perlu sediakan tisu. Ini adalah kisah tentang 'Dia' dan anda hanya perlu membacanya sambil minum air nescafe. #KARYAPER...

    Completed   Mature
  • 💀 Trofi
    38.8K 2.4K 49

    Awas! 18+! Tajuk asal : Kardia (Jantung) Satu demi satu pembunuhan berlaku di Taman Midah, Cheras yang melibatkan wanita berwarganegara Indonesia. Setiap mangsa dibelah hidup-hidup, diambil jantungnya sebelum digantung sebagai satu simbolik. Pembunuhan-pembunuhan tersebut disiasat oleh Alias iaitu seorang pe...

  • Rumah No. 6
    66.4K 2.2K 34

    Suatu malam, Kamelia bercerita pada Eleena dan Nizam tentang misteri pengamal ilmu hitam Mentadak Mentadu. Keesokan harinya, Adli datang dan berlagak baru dapat lesen bawa kereta. Eleena mahukan 'adventure' dalam hidupnya, dan Kamelia mahu kebenaran cerita yang telah disiasatnya sekian lama. Geng Empat ini akan menyi...

    Mature
  • Hospital Seram Jaya
    108K 5K 19

    Antologi kisah-kisah seram di hospital yang ditulis oleh seorang doktor. Setiap kisah tidak lebih 100 patah perkataan. Follow fb.com/chaku

  • Rumah Pusaka (COMPLETED)
    3.6K 404 4

    Sebuah rumah pusaka keluarga yang sudah lama ditinggalkan, tidak berpenghuni. Niatku hanya mahu bercuti di kampung, menikmati masa yang ada dengan suasana yang aku rindukan. Namun tanpa aku sedari, ada yang lain memerhati. Yang mungkin sudah lama menumpang di rumah pusaka ini tanpa ada sesiapa yang tahu.

  • S L E N D R I N A
    15.4K 2.8K 28

    3 nyawa untuk aku hidup, 8 kunci harus aku cari dan kumpul, gagal? aku mati Start : 05/06/17 End : 00/00/00 High Ranking » 16 [ 22 | 6 | 17 ]

  • SIHIR
    64K 2.5K 8

    [TAMAT] Perjanjian kufur ditanda janji, Sihir pemisah suami isteri, Janin sulung diseksa mati. "Makcik sampai tersilap letak garam dalam air teh sebab sambil bancuh air tu makcik baca cerita ni" -- makcik siti "Akak muntah dan pening lepas baca cerita ni. Bila pergi jumpak doktor, akak disahkan mengandung" -- kak ros ...

    Completed  
  • Revenge
    18.3K 1.1K 5

    Sambungan dari cerita Death girl 1... Bacalah..

    Completed  
  • Death Girl
    86.6K 5.3K 12

    Fina seorang yang cantik & baik. Tetapi dia mempuanyai kuasa untuk melihat benda-benda yang langsung tiada orang lihat. Selepas dia berpindah dari sekolah lamanya yang mempunyai banyak masalah. Ibu bapanya membuat keputusan untuk berpindah. Fina berpindah ke sekolah Sekolah Air Merah Batu 3, dia ingat selepas dia per...

    Completed  
  • Janji
    37.6K 1.4K 14

    'The Uncepted' sebuah kumpulan kawan yang telah berjanji sehidup semati walau apapun terjadi. Satu kejadian telah berlaku tanpa disedari oleh mereka. Sebuah janji telah diperjanjikan. Tanpa disedari itu merupakan pertemuan mereka yang terakhir. Bermula dengan sebuah kemalangan ngeri kisah ini bermula.

    Completed  
  • Diari Lama
    136K 5.8K 21

    cerita seram baca dahulu baru anda tahu.. jgn lupa vote tau kalau dah habis baca

  • THE LIBRARY
    111K 5.6K 16

    Kau fikir stay di library sekolah kau selamat? Fikir 3 kali pun belum tentu SELAMAT!

    Completed  
  • APARTMENT 666
    27.7K 1.3K 16

    Perhatian :- Cerita ini adalah rekaan semata-mata, tiada kena mengena antara yang hidup atau yang telah meninggal dunia. Jika ada persamaan nama tempat dan watak dengan dunia sebenar, itu adalah kebetulan sahaja. Ini adalah cerita rekaan milik Shanti Jeevathas. No copy. 100% imagination. WARNING. There will be many ty...

    Completed  
  • SEKOLAH TUMPANGAN 2
    995 114 5

    ini versi yang lebih baik. versi yang lebih banyak kisah. versi yang akan membuatkan kalian semua tidak tidur malam. mungkin ini versi yang lebih bersih.

    Mature
  • Dorm 13A : MISTERI ✔
    78.4K 3.9K 37

    [BEST HORROR WINNER FABULOUSAWARDS2017] Highest Rank #3rd in Horror Satu kejadian yang meninggalkan sejarah hitam kat sekolah tu.. Semua sebab pelajar Dorm 13A..

    Completed  
  • BLOK E : Mulanya Di Sini [Complete]
    223K 12.2K 38

    Blok E, hanyalah sebuah blok satu tingkat yang terletak bersebelahan padang. Blok yang menempatkan kelas tingkatan 4 ini kelihatan biasa sahaja, seperti juga blok-blok lain. Namun, siapa sangka kejadian pagi itu mula merubah suasana. "Tapi, tu bukan Farah Idayu kan?'' - Huda " Hah, ada orang tolak? Aku nampak hang ja...

    Completed