ACT

By kaspell

1.2K 180 9

Акт - це не просто розповідь. Акт - це атмосфера, почуття, емоції, дощовий і здебільшого вечірній Лондон... Ц... More

1
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Епілог

6

46 6 0
By kaspell

Кай

Я знову спізнююся на урок і раптом чую сварку.

- ...але ти мусиш! - це Фло.

- Ні, нічого я не мушу! Я нормальний і не збираюся шкодити людям, як дехто! Для чого ти взагалі це почав?! Як ти дійшов до того, щоб перетворювати людей на зомбі?! Ти навіть мене дав вколоти! І я нашкодив людині... А якби я вдарив її ножем не у плече? А у горло наприклад? Гм? - останні слова Марк мовить з відчаєм.

- Я не розраховував, що таке могло статися, чесно! Але і ти зрозумій сам, вони обіцяли мені владу!

- От мені цікаво, ти її здобув? Поранення невинної людини того варте?! - Марк різко розвертається та прямує у мою сторону, його лице червоне від злості. Ми зустрічаємося очима. Я винувато опускаю погляд, тим самим показуючи, що мені і шкода через їхню суперечку, і через те що я підслуховувала. Але Марк аж ніяк не реагує і ще зліше видихає, пришвидшено проходячи повз... Схоже тепер, він злиться на мене теж.

Я виходжу та проходжу повз Фло, пропалюючи його злим поглядом. Він відповідає мені тим самим, аж поки той не ховається за дверима класу. Я розвертаюся і роблю спробу наздогнати Марка. Але він вже зайшов у клас.

Заходжу за ним та замість того щоб сісти на своє місце сідаю на вільне місце поряд із ним. Пробую спіймати його погляд , але він все ще злиться.

Я згадую їхні образи у голові і усвідомлюю наскільки вони схожі, але й одночасно різні. Між ними різниця буквально рік, але Фло всеодно виглядає набагато старшим..

Луна

Дуже дивно, але я все розумію, хоча у минулій школі я взагалі нічого не знала... Пару хвилин втикаю на дошку і розумію, що говорити ніби все знаю було трохи не правильно...

Я чую вібрацію, але не можу зрозуміти звідки вона. Ще раз. Це з коробки для телефонів. Мій як завжди лежить притиснутий до прозорої стінки, аби я могла бачити чи це мій. Так, мій. І це, скоріше всього, Кріс. Тут телефон уривчасто вібрує: три частих вібрації, три звичайні і знову три часті. Мої очі розширюються від того, що я тільки що почула. Це - Азбука Морзе. Код "SOS". Я різко встаю та звертаюся до вчительки.

- Перепрошую, можна мені вийти? - вчителька здивовано дивиться на мене, але все ж таки киває на знак згоди.

Я йду до виходу, по дорозі непомітно вихоплюючи телефон з боксу...та біжу.

- Що, блін, сталося?! - захекано питаю я у Кріс, все ще гальмуючи.

- Ну, я дещо знайшла... Зможеш зайти в туалет і прикинутися безнадійно п'яною? А потім врізатися у стіну з білою плиткою так, щоб розбити шосту знизу вертикально та дванадцяту зправа горизонтально? - шалено протараторила білявка.

Я, звичайно, вже звикла до таких прохань зі сторони Кріс, але все одно здивовано підіймаю брову. Я прекрасно розумію для чого мені треба таке робити, оскільки весь тиждень у цій школі саме це ми й шукали...

- Ну добре... Це якби мій звичний стан, тому буде не важко...- намагаюся пожартувати, але у мене не виходить.

Кріс дивиться на мене, мов на ненормальну та киває на двері туалету. Я здаюся. Треба йти. Коли ти агент, ти не просто розумний і круто б'єшся. Ти ще й шикарний актор. Я входжу в роль і повністю їй віддаюся.

Плетуся як справжній п'яниця, нахиляюся до раковини та викликаю блювоту. Ух гидота ще та... Йду похитуючись далі, та заходжу у кабінку, знову імітую що мені погано. По дорозі назад різко беруся за голову та що сили б'ю ліктем у правильну плитку. Чую глухий біль в руці, що прошивається всім тілом, у очах тьманіє... На задньому фоні чую нечіткий голос Кріс.

Кай.... бинт...погано....

Далі я пробую сконцентруватися на іскрах, що б'ються з того місця, де була псевдо-плитка. У мене вдалося....

Кріс

- О Господи! Кай, давай швидше! Їй дуже боляче...

- Добре, Я біжу.! Марку, аптечка під склом...Так... Бігом... - чую я уривки фраз та моментально реагую:

- Що? Ти ще когось у це втягнула?!

Але відповідь я чую вже не з динаміка телефона, а з її вуст:

- Краще... - видихає. - ...ніж він, ніхто з нас не зробить...

- Де вона? - з'являється за Кай рудоволосий.

- Всередині. - киваю я та заходжу.

Він простує за нами важко дихаючи, і тут його очі розширюються: - О Боже! Ти явно зробила це не випадково! - підозрює він та кидає погляд на розбиту білу плитку і шнури.

Марк дістає бинти та дезинфікує лікоть, витягуючи уламки кераміки.

- Дзвони у свою секту, в неї перелом або тріщина, і шви варто накласти... Я тут безсилий, хіба що кровотечу зупиню...

Я дістаю телефон та відсилаю кодовий знак Лії. Кай нахиляється до Луни та щось шепоче чи то їй, чи то Марку.

- До речі, - раптом мовлю я до Кай і відводжу її убік. - Лія - наша наставниця, попросила передати тобі деякі.. ем... штучки для самозахисту. - Очі дівчини округлюються і вона вже збирається заперечити та нас перериває Марк. - Просто не забудь глянути. - вже пошепки додаю я поки ми підходимо.

- Стоп. Хіба плитку до чогось підключають дротами? - відхиляється Марк від Луни та запитально дивиться на мене.

- Плитку - ні, але камеру спостереження і прослушку - так. - спокійно відповідаю я, та раптом помічаю маленькі логотипи на дротах, маленькі букви "У" обведені у перевернутий трикутник. 

А ось і наша зачіпка.

Continue Reading

You'll Also Like

43 1 1
Т/ы Т/ф-на первий взгляд простая девочка.. девушка переехавшая с компанией своих подруг из Лас-вегаса в небольшой городок Шарлотт. Под маской тихой д...
1.3K 157 21
ОГОЛОШЕННЯ! - цим твором я не закликаю Вас скоїти самогубство. Одразу вибачаюся за обзивання деяких: країн, союзів, організацій. Це все було зроблено...
8K 1K 82
Макс на перший погляд - середньостатистичний пияк, бабій та скиглій. Він був би таким, якби не одна особливість - Макс бачить, коли хтось має померти...
210 28 16
фил влюбился в младшую сестру Оли