În pași de dans spre fericire

By -walles

895 170 148

[Dragoste/proză scurtă/dramă] Atunci când viata te doboară trebuie doare să te ridici și să ai curajul să... More

Distribuție + prezentare grafică+ trailer
Un ultim dans, cu gust de trădare
Un mic zâmbet, după mult timp
Vorbește cu mine, Vivian
Cafea și suferință
Psihopatule!
Acele nenorocite de cuvinte
Aveai dreptate, Elijah.
"Am fost un dobitoc"

Vreau să te duc undeva astăzi

22 5 4
By -walles

   Sunt foarte fericită, astăzi mă voi duce să îl vizitez pe Noah la spital. Din câte am înțeles astăzi va fi și externat. Va trebui să îi spun și despre Elijah, despre cine l-a rănit. Sper doar să reacționeze ok.

    — Domișoară, intrați sau ce faceți? Vă holbați la ușă? mă întrerupe vocea unei bătrâne. Acum realizez că probabil mă holbez la această ușă de câteva minute, fără a face o mișcare.

    Îmi întorc capul și văd o bătrânică cu baston și o fustă florală care stă pe un scaun.

    — Of, scuze, m-am pierdut printre gânduri, spun și deschid ușa, pășind în salon.

    — Hei, Noah! îl salut și zâmbesc.

    — Hei, Vivian! Îmi spune și se ridică în fund pe pat.

    — Ai voie să te ridici?

    — Eh, am doar o zgârietură mică, nici nu știu de ce m-au ținut atât în spital, spune relaxat si ia o gură de apă din sticla de lângă el.

    — Nu prea pare doar o zgârietură.

    — Lasă, hai să nu mai vorbim despre mine, spune-mi, tu ce ai mai făcut?

    Păi, am încercat să îmi droghez fostul iubit care te-a băgat în spital dar planul nu a mers prea bine și era să mor sugrumată. Foarte normal.

    — Pf, știi tu, chestii normale. Am dus gunoiul, m-am uitat la un film, nimic special, încerc din greu să par cât mai credibilă, dar nu prea cred că îmi iese.

    — Vreau să te duc undeva astăzi, îmi spune și intră în baie, închizând ușa.

    — Unde? întreb curioasă.

    — O să vezi, așteaptă-mă în fața spitalului, îl aud din baie.

    Mă conformez și părăsesc camera, îndreptându-mă spre ieșire. Mă așez pe o bancă, îmi pun geanta lângă mine și îl aștept.

    — Poți să deschizi ochii acum.

    Îi aud vocea lui Noah și sunetul portierii care s-a deschis. Deschid ușor ochii și sunt plăcut surprinsă de ceea ce văd. Este o pajiște cu flori, lângă care se află o pădure. Inspir adânc și simt cum mirosul de flori de primăvară îmi invadează plamânii.

    — E frumos, dar de ce m-ai adus aici?

    — M-am săturat de acea cameră e spital, am vrut să ies și eu undeva, și m-am gândit că nu îmi strică niște companie. Urmează-mă, îmi spune și începe să alerge în direcția pădurii.

    Încep să merg după el și mă simt cu adevărat liberă. Nici nu mai știu când a fost ultima dată când am ieșit în natură. Acum realizez că baletul îmi mânca tot timpul, viața mea se învârtea în jurul lui, iar eu, uitam să trăiesc, nu mai știam ce înseamnă să trăiești cu adevărat. Poate nici nu îmi plăcea cu adevărat să dansez, poate era doar o idee pe care mi-am impuso. Poate mă convingeam singură că asta este ceea ce îmi doresc, dar adevărul era altul. Pe lângă clipele frumoase petrecute, aplauzele, florile, spectacolele, au fost și clipe mai puțin frumoase. Clipe în care ajungeam acasă ruptă de oboseală și corpul mă durea din toate închieieturile. Sau clipe în care repetam opt ore pe zi, ca dimineața următoare să dansez la spectacol.

    — Am ajuns.

    Ajunsesem într-un luminiș, unde erau mai mulți oameni, câteva zeci, dacă nu mă înșel și un om care ținea un microfon. Peste câteva secunde omul începe să vorbească.

    — Bine ați venit la ediția cu numărul 18 din "Găsește steagul"! spune el și un rând de aplauze se aude din rândul publicului. Regulile sunt simple. Pădurea o să fie împărțită în două părți iar voi în două edchipe. Fiecare echipă primește un steag pe care trebuie să îl ascundă de echipa cealaltă, pe partea sa. Fiecare primește și un pistol cu vopsea. Dacă ești nimerit, ai pierdut. Scopul este să găsiți steagul adversarilor și să îl ascundeți pe al vostru

    — Ce interesant! spun entuziasmată și bat din palme.

    — Părinții mei obișnuiau să mă ducă la fiecare etapă când eram mic, îmi spune Noah, cu un zâmbet mare pe față.

    Alte aplauze se aud iar el le face semn oamenilor, spre pistoale. Mă îndrept și eu acolo și iau un pistol și un set de gloanțe cu vopsea, pe care le bag în pușcă.

    — Te acoper eu, ca să nu fi nevoită să alergi.

    — Nu e nevoie, mă descurc, spun hotărâtă.

    — Când o să mă asculți și pe mine? oftează.

    — Este timpul să alegem echipele, spune omul cu microfonul, iar din mulțime se aud strigăte. Trebuie să vină doi voluntari.

    Arată cu degetul spre o fată roșcată, cu pistrui, înaltă, urmată de un băiat mai durduliu cu părul castaniu. Aceștia vin spre cel care i-a chemat cu un zâmbet pe buze. Sincer, sper să pic nu Noah în echipă. Dar, dacă nu pic cu el, nu e nimic, o să îi tăbăcesc fundul. Faptul că se poartă cu mânuși cu mine o să îmi facă treaba mult mai ușoară.

    — Voi veți alege cine să fie în echipele voastre. Veți alege câte un om pe rând.

    Ei dau din cap și în scurt timp încep să aleagă participanți. Dispar pe rând persoane. Prima dată, roșcata a ales un băiat blond iar șatenul o fată brunetă. Tot așa au fost aleși mai mult se jumătate din oamenii aflați aici.

    — Tu, vino la mine, o aud pe roșcată, care își îndreaptă degetul spre mine.

    — Bine ai venit în echipă, eu sunt Ellyandra, spune ea și îmi zâmbeștem

    — Vivian, îi răspun, zâmbind la rândul meu.

    În scurt timp toți oamenii au fost aleși, inclusiv Noah, care a picat tot în echipa mea. După ce fiecare echipă își primește steagul începem să ne mișcăm, fiecare în partea sa, pentru a-și ascunde steagul.

    — Care e planul? o întreb pe Ellyandra

    — Creadeam că aveți voi unul, spune și pune steagul în scorbura unui copac, acopertindu-l cu frunze.

    — Nu tu ești șefa? întreb chicotind

    — Eu doar am format echipele.

    — Bine, șefa, spun accentuând cuvântul "șefa".

    — Of! Ce a fost în capul meu când te-am ales? spune și își dă o palmă peste frunte.

    Râd și îi urmez pe ceilalți, care încep să se ascundă, după copaci, sau după tufișuri. Alerg spre cel mai apropiat copac dar când sunt foarte aproape de el simt cum ceva mă apucă de picior, mă trage în jos. Cad și mă lovesc cu capul de ceva rece și tare, care mă face să îmi pierd conștiența.

***

Perspectiva autorului

    Imediat ce văd cele întâmplate, toți se adună în jurul ei, speriați din cale-afară. Șatena zăcea pe jos, cu o lovitură destul de mare în zona capului, inconștientă. Imediat, o blondă apucă telefonul și apelă numărul de urgență, cu mâinile tremurându-i și inima bătându-i haotic în piept. Noah, care era la câțiva metri distanță a venit într-un suflet, alergând cât a putut de repede. Își dădu jos tricoul, pentru a apăsa pe rana lui Vivian. Simțea că se îneacă cu propria salivă, că o să leșine și el, la fel ca Vivian. Ce-i drept, nu o cunoștea de așa mult timp, dar începea deja să o îndrăgească, și să țină la ea

Continue Reading

You'll Also Like

3 0 1
Mici ganduri legate de tine.
3 0 4
În cartea "O Iubire Imaginară", Cătălin și Cosmina se întâlnesc în mod neașteptat în Grădina Botanică din comuna lor, un loc fermecător plin de flori...
0 0 2
O poveste impresionantă dintre o Procuroră și un mafiot din clanul tatălui său Hatice este o procuroră iscusită din Istanbul cu un trecut misterios...
1 0 1
Короткая история