Καραντίνα... Αγάπης

By fuegomary

5.8K 577 2K

Μετά την Γυάλινη ζωή, έρχεται η απρόβλεπτη...ζωή. Όλη η χώρα σε καραντίνα εξαιτίας πανδημίας. Ο Νίκος πάλι αν... More

Εισαγωγή
Η αρχή της καραντίνας
1η μέρα καραντίνα
"Τηλεδιάσκεψη"
Αντίζηλοι
"Προστατευτικά " μέτρα
Δύσκολος ασθενής
Απόστασεις
Καταστροφή
Ξεμπέρδεμα ή μπέρδεμα;
Το τρολάρισμα
Φιλί
Μετάδοση;
Πως να ξενερώσεις τον άλλον
Αποφυγή
Αλήθειες
Ανακρίσεις
Αποκαλύψεις
Η αλήθεια πονάει
Σχέδιο- ρίσκο
Συνάντηση
Μητέρα
Λίγο πριν το τέλος
Τέλος;
Επίλογος
4 χρόνια μέτα

Θεραπεία

177 19 97
By fuegomary

   Ο Θάνος μέσα σε κατάσταση πανικού πήρε το νοσοκομείο, όμως στην αρχή του είπαν να αποφύγουν την μεταφορά εκεί, αν πρόκειται για απλή λιποθυμία.

     Συγκρατεί ένα βρίσιμο και το κλείνει. Αμέσως καλεί τον πατέρα του. Εκεινού αποκλείεται να του αρνηθούν. Ο Νίκος από την άλλη αμέσως το σηκώνει, ο οποίος ήταν ξαπλωμένος δίπλα στην Ναταλία.

    - Τι έγινε ιέ μου; Ε μπερδεύτηκα υιέ μου ήθελα να πω... Παρεπιπτόντως, έχεις μιλφ μαμά τελικά. Μμ λιγουρεύτηκα γλυκό μιλφέι τώρα! Τόσο καιρό με έχει ταράξει στις σούπες η δικιά σου, είναι ή δεν είναι αιτία χωρισμού;

      Η Ναταλία κουνάει το κεφάλι της. Έχει στο μυαλό το παιδί της αθώο ακόμα, για τέτοιες εκφράσεις. Άκου μιλφ. Από την άλλη ο Θάνος δεν δίνει καμία σημασία και εξηγεί με μια ανάσα τα γεγονότα.

     - Μπαμπά η Αμαλία είναι σοβαρά. Κανόνισε να ειδοποιήσεις νοσοκομείο, ώστε να την δεχτεί,  και μετά τους γονείς της! Χθες, μ' ακούς; Άντε και μετά σου κάνω δώρο όσα μιλφέι θες.

     Τα υπόλοιπα γίνονται σε ταχύτητα φωτός. Ο διάσημος Ελευθερίου αμέσως κάλει το καλύτερο νοσοκομείο και απαιτεί την καλύτερη σουίτα για την " νύφη" του ή ότι του είναι τέλος πάντων. Βασικά ρώτησε την Ναταλία, τι θα του είναι. Τους πάντρεψε ήδη...Μέχρι που έταξε τρελά λεφτά στους γιατρούς, για να την προσέχουν σαν τα μάτια τους.

      Στο σπίτι του Οδυσσέα, χωρίς να έχουν μάθει τα νέα, επικρατεί ευτυχία. Η μεγαλύτερη τους κόρη, η Χριστίνα, τους επισκέφθηκε, δίνοντας νότα χαράς στους γονείς της. Περνάει η ώρα τους με πειράγματα. Ρωτάει τον πατέρα της.

      - Πριν την καραντίνα έβγαζες καθόλου την μανούλα μου έξω λιγάκι, να παίρνει αέρα; Πάντα θυμάμαι τις διαφωνείες σας, για το που θα πηγαίναμε.

      Δεν προλαβαίνει να απαντήσει, καθώς χτυπάει το κινητό του. Είναι ο Νίκος μετά από τόσες μέρες... Τι να θέλει; Το σηκώνει αμέσως, ενώ ακούει την τρομαγμένη φωνή του Ελευθερίου.

      - Οδυσσέα, η νύφη σου είναι στο νοσοκομείο! Την έστειλα στο καλύτερο. Θα την κάνουν καλά.

       Ο Οδυσσέας προσπαθεί να καταλάβει και ρωτάει.

     - Ποια νύφη μου ρε Νίκο; Μόνο κόρες έχω! Τρολάρεις πάλι αθεόφοβε;

      Ο Νίκος ξεφυσάει, αλλά δεν πτοείται.

    -  Εντάξει μην βαράς! Μπερδεύτηκα από πριν, που μιλούσα στο νοσοκομείο. Μέσα στον πανικό μου , τι να κάνω; Ακόμα και οι διασημότητες έχουν ανθρωπιά. Η κόρη σου ήθελα να πω.

       Αμέσως ο Οδυσσέας γίνεται κάτασπρος σαν πανί. Προσπαθεί να μην πέσει κάτω. Βλέπει την γυναίκα του και την άλλη του κόρη, χωρίς να βρίσκει λόγια... Ο χρόνος σταμάτησε γι' αυτόν

     Από την άλλη η Αμαλία φτάνει στο νοσοκομείο και ακολουθεί ο Θάνος, οποίος είναι βουρκωμένος. Προσεύχεται, κοιτάζοντας τον ουρανό. Μόλις μπαίνουν μέσα, του λένε πως δεν επιτρέπονται επισκέψεις.

       Εκείνος περιμένει καρτερικά, ενώ όταν δεν τον βλέπει κανείς, πηγαίνει από μακρυά να βλέπει. Παρακολουθεί τις πρώτες βοήθειες που παρέχουν, για να κρατηθεί στην ζωή. Στην αρχή βάζουν απιδινωτή, στέλνοντας ηλεκτρισμό στην καρδιά της.

      Δεν αντέχει όρθιος και κάθεται. Κάθεται πολύ ώρα σκεφτικός. Είναι σαν να έχασε τον κόσμο του, την αυτοπεποίθηση του, τα πάντα...

     Κάποια στιγμή βγαίνουν οι γιατροί και ο Θάνος βρίσκει αφορμή να την δει. Μπαίνει στο δωμάτιο, ενώ τρέμει ολόκληρος. Δεν ξέρει τι θα αντικρύσει...

      Είναι η Αμαλία συνδεδεμένη με μηχανήματα, μάσκα οξυγόνου και ορό. Την πλησιάζει και χαϊδεύει την παλάμη της απαλά. Στο χέρι της έχουν βάλε three way. ( Είναι ο πιο γρήγορος τρόπος χορήγησης φαρμάκων μέσω φλέβας). Ωστόσο, ακούγεται ο ήχος της καρδιάς της.

    Γυρίζει από την άλλη, χωρίς να αντέχει, ξεσπώντας σε λυγμούς. Εκεί που θεωρεί πως είναι μόνος του, νιώθει ένα απαλό άγγιγμα στην πλάτη. Ταράζεται ολόκληρος και παραλίγο να τα σπάσει όλα. Ούρλιαξε , σαν να είδε φάντασμα.

    Κοιτάζει προς το μέρος της Αμαλίας. Έχει ανοιχτά τα μάτια της. Κάνει μάταιες προσπάθειες να κρύψει τα δάκρυα του. Εκείνη πάλι, από την στιγμή που δεν μπορεί να μιλήσει, του κάνει νόηματα. Δείχνει εκείνον με ερωτηματικό.

    Ο Θάνος δεν καταλαβαίνει μέσα στην σύγχυση του. Όλα του περνάνε από το μυαλό. Την ρωτάει.

     - Τι έγινε; Τι δείχνεις τα ρούχα μου, λες και δεν σου αρέσουν;

      Η Αμαλία μουγκρίζει, καθώς δεν μπορεί να μιλήσει εξαιτίας της μάσκας. Του δείχνει πως γράφει σε χαρτί, μήπως της φέρει να γράψει με το ελεύθερο της χέρι.

      Ο Θάνος  μέσα στην θολούρα του μυαλού του, δίνει ότι εξήγηση του έρθει πρώτα. Αν και είναι σίγουρος πως θα πέσει έξω. Αποκλείεται να είναι αυτό που σκέφτεται. Διστακτικά ρωτάει.

       - Αχ δεν έχω σπουδάσει νοηματική. Θα το βάλω σε πρόγραμμα. Μήπως...Θες αυτόγραφο, αυτό δείχνεις; Πρώτη φορά μου ζητάνε, είναι η αλήθεια. Θα σου γράψω, αν και ο μπαμπάς μου ειδικεύεται σε κάτι τέτοια.

      Η Αμαλία χτυπιέται, ενώ ο Θάνος ψάχνει στυλό και χαρτί. Βρίσκει ένα, που γράφει κάρτα ασθενή. Δεν έχει ιδέα περί τίνος πρόκειταιΜε δισταγμό το παίρνει και γράφει από πίσω" με αγάπη στην Αμαλία". Της το δίνει, ενώ εκείνη του ζητάει και τον στυλό.

      Γράφει με δυσκολία. Μόλις τελειώνει του το δίνει. Εκείνος το διαβάζει με ευλάβεια.

       1. Ειδοποίησε τους δικούς μου.

       2. Εσύ τι κάνεις εδώ; Φύγε, μην κολλήσεις.

       3. Δεν έχω καμία όρεξη για αυτόγραφά σου! Είσαι βλάκας ή χαζός;

      Ο Θάνος αναστενάζει. Γίνεται άδικη. Της πιάνει με ιδιαίτερη προσοχή το χέρι της. Θέλει να της το φιλήσει, όμως απλά τα αγγίζει απαλά. Της μιλάει γλυκά.

       - Αμαλία μου, μην ανησυχείς για τίποτα. Είμαι εγώ εδώ και να ξέρεις, δεν θα αφήσω να πάθεις τίποτα! Θα δεις, θα γίνεις καλά κοριτσάκι μου. Θα γυρίσω τον κόσμο ανάποδα, όμως θα γίνεις το συντομότερο καλά. Στο υπόσχομαι με την ζωή μου. Στο ψώνιο μου καλύτερα, για να καταλάβεις...

     Η Αμαλία συγκινείται. Της φαίνεται ακόμα περίεργη η συμπεριφορά του. Δεν έχει φανεί ποτέ τόσο συναισθηματικός...

      Σε λίγο έφυγε, για να ηρεμήσει το κορίτσι του. Πήγε στους γιατρούς και ρώτησε. Του είπαν πως πιθανότατα έχει τον ιό και περιμένουν τις εξετάσειςΘα την παρακολουθούν πολύ τακτικά, όμως δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις.

     Απογοητευμένος, απομακρύνεται. Είναι τρομερα αγχωμένος, αλλά θα κάνει τα πάντα για την Αμαλία. Ότι είναι δυνατόν. Νιώθει το κινητό του να δονίζεται. Κάποιος τον καλεί. Άγνωστο νούμερο, αλλά το σηκώνει.

      - Ποιος είναι;

      - Ο Οδυσσέας είμαι,  Θάνο. Μου έδωσε τον αριθμό σου ο μπαμπάς σου. Χρειάζομαι την βοήθεια σου, για να την σώσουμε.

    Ο Θάνος ακούει προσεκτικά με κομμένη την ανάσα. Τι εννοεί; Τον ρωτάει ευθέως.

      -Τι θέλετε να πείτε;

     - Έχω το φάρμακο για τον ιό, όμως έχω ένα μεγάλο πρόβλημα. Η μαμά της δεν θέλει να της το δώσουμε, επειδή δεν έχει δοκιμαστεί, και με παρακολουθεί συνεχώς. Θα... έκανες κάτι  για χάρη της; Να της το έδινες εσύ.

      Ο Θάνος δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη. Είναι μπερδεμένος. Του ήρθαν όλα μαζί. Θα ρίσκαρε κάτι τέτοιο στο κορίτσι που αγαπά; Να δεχτεί, όποιες και να είναι οι παρενέργειες του; Παίρνει βαθειές ανάσες, ενώ ακούγεται πάλι η φωνή του Οδυσσέα.

      - Θάνο, ξέρω πως δεν είναι εύκολο... Επίσης πρέπει να σε προειδοποιήσω... Δεν έχουμε τον χρόνο να γίνει με νόμιμες διαδικασίες, άμα θέλουμε να προλάβουμε το κακό. Θα πρέπει να της το δίνεις κρυφά εσύ... Θα υπάρχει όμως ο κίνδυνος, να μας ανακαλύψουν. Αν την αγαπάς έστω και λίγο, πιστεύω αξίζει το ρίσκο! Για την ζωή της.

     Εύχομαι πραγματικά να σας άρεσε το κεφάλαιο💗. Βέβαια η αλήθεια είναι πως σε κάποια ελάχιστα σημεία γέλασα, κάνοντας εικόνες στο μυαλό μου, ενώ σε άλλα συγκινήθηκα. Δεν ξέρω , αν το αποτύπωσα σωστά. Για δώρι σας  φωτό- κόμικς με Ελευθερίου πριν και μετά, πέρα από τα σκίτσα.


       Ωστόσο, βάζω σκίτσα των πρωταγωνιστών. Βέβαια μπορεί ο καθένας να τους φαντάζεται οπως θέλει! Το έκανα κυρίως για την πλάκα...☺

   1. Νίκος- Ναταλία( Φυσικά θα έβγαζε σέλφι ο Ελευθερίου, ενώ έκανε την γυναίκα του "ντίβα" + αναφέρει πως τον αδίκησα πολύ και είναι κουκλάκι ζωγραφιστό, δύσκολο να αποτυπωθεί)


  2. Οδυσσέας-Άννα

     3. Θάνος ( στα χνάρια του πατέρα του...)


  
  4. Αμαλία

  5. Μάριος

    

Continue Reading

You'll Also Like

280K 9.5K 50
Η Βικτόρια Μίλερ, στους φίλους Βι ,είναι 18 ετών, μαθήτρια της τελευταίας (12ης) τάξης του high school (λυκείου) και μένει με τους γονείς της και τον...
1.3M 81.9K 97
"Τώρα γιατί το έκανες αυτό;" "Γιατί μόνο εγώ θα βλέπω τις sexy φώτο σου και το tattoo σου! Και κάποια στιγμή θα πηδιόμαστε όντως όπως έλεγα και στον...
620K 20.4K 70
Η Μελίνα, μια 18 χρόνη μαθήτρια Τρίτης λυκείου, οι γονείς της δεν παντρεύτηκαν ποτέ , μια εφηβική τρέλα , η μητερα της μόλις την γέννησε εφυγε και απ...
779K 24.2K 33
Την ένιωσα να σφίγγεται και ένα κλαψουρισμα βγήκε από τα χείλη της τα οποία τόσο θέλω να φιλήσω αυτή την στιγμή αλλά προτρέχει η ιδέα μου Όσο κατέβα...