ΕΚΠΑΙΔΕΎΟΝΤΑΣ ΈΝΑΝ ΒΆΡΒΑΡΟ

By syndespoina

161K 10.6K 694

Από μικρή ηλικία έβαζε τους πιο σκληρούς στόχους στην ως τότε ζωή της ,με την ελπίδα να μπορούσε να εκπληρώσε... More

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59

44

1.6K 118 1
By syndespoina

  {Επίσκεψη αγάπης}

Ανεβάζοντας το φουσκωτό του μπράτσο επάνω από το κεφάλι του , αναδευτηκε για ελάχιστες στιγμές κάτω από το κορμί της ,κι ύστερα ένιωσε όλα τα σημάδια που είχαν μείνει από την χθεσινή νύχτα επάνω  του .
Τούτη η γυναίκα ήταν ότι καλύτερο του είχε συμβεί,σε εκείνην γνώριζε ότι μπορούσε να κατακτήσει ολόκληρο τον παράδεισο,κι ήταν ένα αίσθημα που παλιότερα δεν είχε βιώσει ξανά.

Την αγαπούσε,για αυτό ήταν απόλυτα σίγουρος,την είχε αγαπήσει από την πρώτη στιγμή που είχε πατήσει το πόδι της στην δική του πατρίδα,την πρώτη στιγμή που είχε κατέβει εκείνο το βρετανικό πλοίο,και παρά το ύψος και την φήμη των αντρών ,εκείνη στάθηκε ατρόμητη μπροστά του κοιτάζοντας τον με ντροπή στα μάτια.

Την ίδια στιγμή που αφότου είχε γυρίσει ολομόναχος στην καλύβα του,είχε προσέξει την βροχή να ξεσπάει ατρόμητα,κι εκείνη που προηγουμένως του είχε κάνει εντύπωση,πλέον στεκόταν εκεί απέναντι του , αφήνοντας τον Θεό να την λυτρώσει.

Πρέπει να ήταν η δεύτερη στιγμή που τον είχε ξαφνιάσει,διότι η τρίτη ήταν όταν ξεκίνησε να την γνωρίζει καλύτερα.
Όταν δευτερόλεπτο το δευτερόλεπτο άρχισε να της χαρίζει την καρδιά του,με κόστος να χάσει τον ίδιο.

Η ημέρα που την είχε βρει αντιμέτωπη με το άγριο θηρίο της δικής του πατρίδας,κι ήταν έτοιμη να πέσει από το γκρεμό ώστε να σωθεί,ο Τζέιμς είχε κατανοήσει πλήρως πως την δική της απουσία δεν θα μπορούσε να του την καλύψει κανείς.
Είχε αποκτήσει μεγάλο νόημα η ζωή του εξαιτίας της.
Η παρέα της την νύχτα.
Τα πειράγματα της την ημέρα.
Το μάθημα της το απόγευμα.
Είχε αλλάξει ακόμα και την γνώμη του προς την μάθηση της.
Σήμερα θα άλλαζε τα πάντα για εκείνη,αν χρειαζόταν και το όνομα του ,φτάνει εκείνη να το ήθελε.

Έτσι η πρώτη του σκέψη όταν την βρήκε σε αυτή την κατάσταση,ήταν να βλάψει πρώτος το θηρίο,με το κόστος εκείνο να βλάψει τον ίδιο.
Θα το έκανε πολλές φορές εάν αυτό κρινόταν απαραίτητο,δεν φοβόταν τίποτα και κανέναν,μια ζωή όμως μακριά της θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για τον ίδιο.

Στρέφοντας τώρα το κεφάλι του ώστε να την κοιτάξει,αυτό που παρατήρησε πρώτα ,ήταν η γαλήνη που έβλεπε στο πρόσωπο της,και το χέρι της που αγκάλιαζε τρυφερά την κοιλιά της.
Στην πραγματικότητα είχε ερωτευτεί μια γυναίκα που είχε μείνει παιδί,και αυτό ήταν που στα μάτια του Τζέιμς την διαφοροποιούσε από τον υπόλοιπο κόσμο.

Η Ασία είχε τον τρόπο να καταπολεμάει τον πόνο που ο Τζέιμς κοιμιζε κάθε νύχτα μαζί του ,τον πόνο που η γυναίκα που παντρεύτηκε με χριστιανικούς όρκους,είχε καταφέρει να κάνει έρωτα και αγάπη.
Και για αυτό θα έπρεπε να την ευγνωμονει αιώνια.

<< Τζειμς μου; είσαι ξύπνιος;
<≤ μμμ.
<< Και γιατί δεν με ξύπνησες να σου κρατάω συντροφιά;
Στράφηκε προς το μέρος του ώστε να τον κοιτάζει, αυτό που πρόσεξε όμως ήταν πως τα μάτια του είχαν κλείσει ξανά ,και το πρόσωπο του είχε γαληνέψει, συνήθως δεν κοιμόταν ποτέ παραπάνω το πρωινό, σήμερα όμως το είχε καταφέρει με ένα τραβηγμένο χαμόγελο στα μεγάλα του χείλη,κι Ασία δεν μπορούσε να κάνει τίποτε περισσότερο από το να κοιτάζει τούτη την ανεξήγητη ομορφιά του,μια ομορφιά που κανένας άλλος άντρας δεν είχε καταφέρει να κλέψει.

********

Τινάζοντας ξεπνοη το κορμί της από το κρεβάτι,τον παρατήρησε κάπως απότομα από τον ύπνο,να τοποθετεί το μεσημεριανό στο τραπέζι καθώς ο ίδιος είχε ντυθεί κι ετοιμαζόταν να βγεί.
<< Ει! Που νομίζεις ότι πηγαίνεις;
<< Πρέπει να διευθετήσω κάποια σημαντικά ζητήματα,όσο εσύ θα φας όλο σου το φαγητό,δεν πρόκειται να αργήσω.
<< είναι τόσο σημαντικό που πρέπει να φύγεις;
<< Είναι αγαπημένη μου.
Πλησιάζοντας την ,της άφησε ένα απαλό φιλί στα χείλη,και ύστερα έκανε μερικά βήματα προς τα πίσω.
<< Σε δύο ημέρες είναι μια πολύ βαρβαρικη γιορτή,δεν γνωρίζω εάν θέλεις να παρευρεθείς,θυμίζει με πανηγύρι,μονάχα που πίνουν και χορεύουν αρκετά,εάν το βρίσκεις πολύ...δηλαδή θα καταλάβω.

Τα μάτια της έλαμψαν.
<<  Το   Βρίσκω  εξαιρετικό,θα χαρώ πολύ να γιορτάσω μαζί σας.
Το χαμόγελο του πλατυνε.
<< Τότε ίσως έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις λίγο καλο αρνί αχνιστο Με σκανδιναβικές πίτες,τι λες;
Τα φρύδια της έσμιξαν.
<< Μην είσαι κακός μου μυρίζει τώρα .
Το δυναμικό του γέλιο την έκανε ευτυχισμένη.
<< Μα και βέβαια σου μυρίζει γαζέλα μου,αυτό σου έχω μαγειρέψει.
Τα μάτια της άνοιξαν διάπλατα.
<< Ω θεέ μου εγώ κοιμόμουν και εσύ μου έκανες ολόκληρο φαγητό;
<< Μια μικρή διόρθωση,σας έκανα.
Κλείνοντας της το μάτι, άνοιξε την πόρτα και βγήκε στον απότομα παγωμένο καιρό, παρατηρώντας πως όλα στο χωριό πήγαιναν ακριβώς όπως τα είχε αφήσει,οι πάγκοι με τα λαχανικά της αγοράς,τα κάρα που πηγαίναν και έρχονταν από το δάσος.
Το φρέσκο κρέας που σφαζοταν,κι γυναίκες με τους αμφορείς στα πηγάδια.
Ήταν όλα όπως τα είχε αφήσει,η και σχεδόν όλα .

Προχωρώντας τώρα κάπως διστακτικά, χαιρέτησε μερικούς χωρικούς παίρνοντας το  μονοπάτι από το οποίο και αργούσε πολύ να περάσει.
Ήταν όμως προσωπική του ανάγκη να την επισκεφθεί σήμερα,όσο δύσκολο και αν γινόταν για εκείνον.

Πέρασαν σχεδόν είκοσι λεπτά μέχρι να φτάσει στο μέρος της ταφής της ,κι όπως την κάθε φορά που στεκοταν μερικά μέτρα απέναντι από τον τάφο της ,έτσι και σήμερα,τα πόδια του έτρεμαν, φοβούμενος να την πλησιάσει.
Τούτη η πικρή αλήθεια δεν άρεσε σε κανέναν,κι όσο ο Τζέιμς έφτανε κοντά σε αυτή,οι Ρούνοι στο ξύλο του φανέρωναν το όνομα της.

<<Ότι και αν σκεφτείς για εμένα θα έχεις απόλυτο δίκιο,πάνε χρόνια που έχω να σε επισκεφτω,ήμουν ο μόνος που είχες στο πλευρό σου,ο μόνος που ως και σήμερα δεν κατάφερε να σε ξεχάσει,και δεν πρόκειται να το πράξει ποτέ.

Σκύβοντας τράβηξε ένα κίτρινο άνθος από το έδαφος, τοποθετώντας το επάνω από το χώμα της.

<< Τι πράττεις άραγε εκεί πάνω μητέρα; Ποιος σε χαίρεται όταν εγώ δεν μπορώ να σε χαρώ;
Σκύβοντας το πρόσωπο του, έσυρε την ανοιχτή του παλάμη επάνω από το χώμα, ακουμπώντας ύστερα από μερικά λεπτά,το μάγουλο του εκεί.

<< Ο γιος σου θα γίνει πατέρας,ένας πατέρας που σκότωσε τον πατέρα του ,δεν με θεωρώ τον καλύτερο άνθρωπο,δεν μπορούμε να γινόμαστε ότι είναι οι άλλοι και να θεωρούμε τον εαυτό μας καλύτερο,ο άντρας σου μου πήρε εσένα,κι εγώ πήρα τον άντρα σου ,και να είσαι σίγουρη ποτέ δεν τον επισκέφτηκα ξανά,ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που δεν άξιζε την αγάπη μου κι όμως την είχε ,την είχε κάποτε και για αυτό ντρέπομαι πολύ σήμερα.
Νιώθοντας τα δάκρυα να του καίνε τα μάτια τα κράτησε σταθερά μέσα τους.

<< Δεν ήρθα ως εδώ με θέληση να σε κάνω να νιώσεις άσχημα,ήρθα μονάχα γιατί ήθελα να μοιραστώ την χαρά μου μαζί σου ,το παιδί μου δεν θα σε γνωρίσει ποτέ,και για αυτό καίγομαι μέσα μου ,όμως δεν θα πάψω ποτέ να ελπίζω ότι εσύ θα το γνωρίσεις ,εάν εγώ δεν άξιζα ποτέ μου να σε δω ξανά , εμφανίσου μια ημέρα επάνω από το παιδί μας και πάρε το μια αγκαλιά,μονάχα μια μάνα ....μονάχα μια ..
Σφίγγοντας ακόμα περισσότερο το χώμα της ,πήρε μια βαθιά ανάσα.
<<Θα δεις πως οι προσδοκίες που είχες για εμένα ,θα είναι στο παιδί μου ,κι αν εγώ δεν κατάφερα να σε κάνω περήφανη,θα το κάνει ο γιος είτε η κόρη μου .

Continue Reading

You'll Also Like

82.7K 3.7K 60
Τι θα γίνει όταν η μικρή άβγαλτη απουσιολόγος αναγκαστεί να κάνει μια συμφωνία με το πιο διάσημο παιδί του σχολείου?
467K 28.9K 55
''Θα σου μάθω εγώ.'' μου είπε και έσμιξα τα φρύδια μου. ''Τι πράγμα;''τον ρώτησα με απορία. ''Να φιλάς ρε Μητσάκο.''μου είπε σαν να ήταν αυτονόητ...
56.2K 7.8K 41
"Ειλικρινά τι υπέροχο έχω δεσποινίς Ντέιζι? Πάντα καταλήγετε να ξεστομίζετε ανοησίες!"
28.4K 1.4K 55
Τις πράξεις του παρελθόντος τις αφήνουμε πίσω μας ή συνεχίζουμε και τις κουβαλάμε μαζί μας; Ο έρωτας είναι τυφλός λένε. Πόσο τυφλός όμως για να αγαπή...