ΕΚΠΑΙΔΕΎΟΝΤΑΣ ΈΝΑΝ ΒΆΡΒΑΡΟ

By syndespoina

161K 10.6K 694

Από μικρή ηλικία έβαζε τους πιο σκληρούς στόχους στην ως τότε ζωή της ,με την ελπίδα να μπορούσε να εκπληρώσε... More

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59

36

1.7K 105 2
By syndespoina

Άντρας

Ενα σμήνος ψηλών γεροδεμενων κορμιων,είχε στηθεί καταμεσής του λιμανιού, περιμένοντας από την σανίδα του μαύρου πλοίου,να ξεπροβάλει ο ιδιοκτήτης του .
Δεν ήταν ανόητοι στο να καταλάβουν πως οι ναύτες είχαν βαρβαρική καταγωγή,όμως ο καπετάνιος αυτών, φρόντιζε να κρύβεται στα σκοτάδια,σαν οχιά έτοιμη να ορμήσει και να τους μολύνει από το δηλητήριο της .
Δεν γνώριζαν βέβαια εάν τούτη η οχιά μπορούσε να αναμετρηθεί τον αρχηγό τους ,μήτε εάν τα δηλητήρια τους είχαν διαφορά μεγάλη.

Ο βοηθός τα είχε βρει σκούρα, υπήρχε πολύ βία στην ατμόσφαιρα,κι άντρες δεν έλεγαν να κάνουν κάτι γι'αυτό, ζητούσαν να μάθουν το όνομα αυτού που πήρε την πρωτοβουλία να εισχωρήσει στα εδάφη τους ,κι ο βοηθός ζητούσε το όνομα του νέου αρχηγού,κάτι που είχε προκαλέσει στους ψηλούς άντρες αναταραχή.
Πράγματι ήταν πολύ δύσκολο να ξεχωρίσει το εάν τούτοι οι βάρβαροι ζούσαν ελεύθεροι είτε σκλαβωμένοι,αυτό για το οποίο ήταν σίγουρος,ήταν η βία η οποία πλανιοταν ακομη στον αέρα..

<< Νεαρέ!!
<< Κύριε περιμένουν να σας δουν.
<< Και το όνομα του αρχηγού;
<≤ κανένας δεν το δίνει κύριε,κάτι πολύ κακό συνέβη στην πατρίδα μας .
Τα φρύδια του Τζέιμς ευθείς έσμιξαν.
<< Θράσος λοιπόν ο νέος μας αρχηγός σωστά Μικρε; Καιρός να τον γνωρίσουμε από κοντά.
<< Μα κύριε ; Μόνος σας θα πάτε εκεί κάτω;
Ένα ειρωνικό χαμόγελο σχηματίστηκε στα χείλη του.
<< εάν αμφιβάλλεις ότι μπορώ να τα καταφέρω μόνος , κοιτα με απλώς Μικρε.

***

Όλα τα αντρικά κεφάλια γύρισαν με την ανάσα κομμένη, παρατηρώντας τα δυναμικά πόδια που πατούσαν γερα στην σανίδα, φορώντας την στολή μαχητή αρένας.
Το στήθος του ήταν γυμνό όμως όχι και το δέρμα του , παντού επάνω του υπήρχαν ζωγραφισμένοι Ρούνοι,τα μάτια του είχαν καλυφθεί από το κάρβουνο,κι φράντζα του ανεξέλεγκτα έπεφτε μπροστά από το σκοτεινό του βλέμμα.
Δεν τους ήταν άγνωστος, ψίθυροι απλώθηκαν ανάμεσα τους.

<< πότε έφτασε καράβι στην πατρίδα και ο αρχηγός φοβήθηκε να εμφανιστεί;
<≤ έστειλε εμάς !!
Τολμησε να πει ένας άντρας.
≤≤ κι εγώ έχω άντρες στο πλοίο όμως όταν ζητήσατε να μάθετε το όνομα μου ,κατέβηκα μόνος !
Σιωπή απλώθηκε.

<< Δεν περίμενα πως θα ερχόσουν τόσο νωρίς.
Ξαφνιασμένος από την φωνή ,όχι όμως έκπληκτος,γύρισε και κοίταξε τον ραταρ,εκείνον τον άπιστο ελεηνο άντρα.
<< εσύ!!
Η φωνή του βγήκε όπως το ουρλιαχτό του λιονταριού.
<< Σε εξορισαμε για προδοσία εσύ όμως γύρισες πίσω έτοιμος να εκτελεστείς!!! Πάρτε τον.
Οι φωνές μέσα στο μυαλό του τον βασάνιζαν παίζοντας τα λόγια του άθλιου άντρα συνεχώς.
Ώσπου σταμάτησαν
Και το χέρι του υψώθηκε σαν ασπίδα μπροστά από τους άντρες.
<< Μην τολμήσει κανένας από εσάς να με αγγίξει ,γύρισα για να σας βοηθήσω,εάν όμως νιώσω τα χέρια σας γύρω μου , μα τον Θεό ραταρ θα τους τα κόψω!!
Η άγρια ένταση που τόνισε την απειλή του έκανε τους άντρες να μείνουν για λίγο ακίνητοι.

<< Είμαστε εκατομμύρια μπροστά από εσένα .
<< Ωωω όχι είσαι μόνος μπροστά από εμένα ,και εγώ θα σε βγάλω από την μέση ραταρ,και γνωρίζεις το γιατί; Διότι είμαι αληθινός άντρας,και δεν χρειάζομαι έναν στόλο να καλύψει το τομάρι μου , έχω την δύναμη να προστατεύσω μόνος την πατρίδα μου και ότι αγαπάω.

<< ΠΙΆΣΤΕ ΤΟΝ ΕΊΠΑ!! ΤΙ ΑΝΆΘΕΜΑ ΠΕΡΙΜΈΝΕΤΕ ΆΘΛΙΟΙ!
το ξαφνικό γέλιο του Τζέιμς του έκοψε την φορα.
<< Δεν πρόκειται να με πιάσουν ραταρ,και γνωρίζεις το γιατί; Οι νόμοι μας είναι ρητοί και αμετάκλητη,και αυτούς δεν τους αλλάζει κανείς.
<< Τι θέλεις να πεις σκουπίδι;
Τα μάτια του αστραψαν όμως παρέμεινε ψύχραιμος στην θέση του, αργότερα θα είχε καιρό να τον κάνει να πληρώσει για αυτή του την λέξη.

<<Πόσα πολλά γνωρίζεις για τα σκουπίδια ραταρ! Αυτό που με εκπλήσσει βέβαια είναι το γεγονός ότι η μυρωδιά σου δεν διαφέρει από αυτά .
Οι Βίκινγκς γέλασαν,όταν όμως ο αρχηγός τους κοίταξε αυστηρά σώπασαν.

<< Δεν έχεις το δικαίωμα να με κρεμάσεις άξεστε,οι βάρβαροι αλλάζουν αρχηγο ακριβώς μετά τον θάνατο του ,κι εγώ δεν έχω πεθάνει ακόμα ,έτσι αφότου γύρισα ,πήρα πίσω τον θρόνο μου,κι αν εσύ θέλεις να καθίσεις σε αυτόν,πρώτα θα πρέπει να μονομαχήσεις μαζί μου .

Ο Ινδιάνος χλωμιασε.
Όπως ακριβώς κι Ασία που τον κοίταζε κρυφά από το επάνω κατάστρωμα.
<< Εσύ εγκατέλειψες την πατρίδα σου και ..
<< ΚΛΕΙΣΤΌ ΣΤΌΜΑ ΣΟΥ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕ με κουράζεις.

<< Δεν θα εγκατέλειπε ποτέ την πατρίδα του ,ο σύζυγος μου φυλακίστηκε,και βασανίστηκε από τον άντρα που καλείται ως αρχηγός σας ,τον εξόρισε από τον τόπο του και τον έριξε στα σκλαβοπάζαρα.

Η φωνή της ανάγκασε όλους εκείνους τους άντρες να δείξουν προσοχή,δεν γνώριζε βέβαια εάν περισσοτερο από το ότι τον είπε άντρα της , τον είχε σοκαρισει τίποτε άλλο.
έμοιαζε να παγώνει ο χρόνος,ήταν μόνη μαζί του,τον κοίταζε σκυθρωπή από το πάνω κατάστρωμα,ενώ καθώς μιλούσε χτυπούσε τα χέρια της στο σανίδι.
Ο σύζυγος μου είχε πει ,κι καρδιά του ευθείς φτερουγισε.

Κι άλλοι ψίθυροι ανάμεσα τους,όλοι έδειχναν να αναλογίζονται τα λόγια εκείνης που τα σκανδιναβικά της έβγαιναν με δυσκολία.
<< Εκείνη είναι η δασκάλα;
Το κεφάλι του Τζέιμς εγνεψε καταφατικά.
<< Ραταρ ο αρχηγός μας έχει δίκιο,είναι ζωντανός και εσύ είσαι αντικαταστάτης του,το δίκαιο είναι να δοθεί μια τελειωτική μάχη.

Τους άκουγε να μιλάνε και να αποφασίζουν,τα μάτια του όμως δεν ήταν πάνω τους, ο Τζέιμς κοίταζε το πλοίο μέσα στο νερό,και την δασκάλα στο κατάστρωμα,ήταν φοβισμένη,δεν είχε μάθει να ζει με τόση βία ,κι ο Τζέιμς δεν μπορούσε να είναι απολύτως βέβαιος ότι είχε καταλάβει κάθε γραμμή από αυτό το συμβόλαιο,ο Τζέιμς όμως όσο για εκείνη όσο και για τα παιδιά που υπέφεραν από τον ραταρ,ήταν διατεθειμένος να δώσει μεγάλη μάχη.
Κίνησε αδιόρατα το κεφάλι του καταφατικά,και συνέχισε να την κοιτάζει ισια στα μάτια όπως τότε που το πλοίο της άραξε στο λιμάνι του .

<< Μείνε εκεί ως ότου να γυρίσω.
Της είπε ,και γνώριζε πως η Ασία είχε κιόλας πανικοβληθεί.
<< Δεν πρόκειται να φύγω αυτή την φορά και να σε αφήσω,έχεις τον λόγο μου δασκάλα ,θα γυρίσω και θα σε κατεβάσω εγώ ο ίδιος από το καράβι.

Το αίμα πάγωνε τις φλέβες του,ήταν πραγματικά πολύ όμορφη γυναίκα ,όμως κι αρκετά επικίνδυνη,δεν θα ήταν συνετό να την πάρει στην αρένα,της είχε τόση αδυναμία που κάθε φορά θα γύριζε να κοιτάξει εάν εκείνη φοβόταν το θέαμα,εάν κρύωνε,εάν κάποιος την ενοχλούσε,κι αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα τον βέβαιο θάνατο του.






Continue Reading

You'll Also Like

16.6K 2.1K 31
Αλεκατρίδες. Το αμέντι. Το τρίτο βιβλίο της σειράς.
241K 16.8K 34
«Και ποια είναι η πρότασή σου;» «Συνεργασία Βολκόβ. Μια συνεργασία που δεν θα σπάσει εύκολα, θα είναι από τους δεσμούς που είναι ιεροί και δεν του...
116K 4.4K 52
Η δεκαεπτάχρονη Νόα Μόργκαν λατρεύει την ήσυχη, φυσιολογική της ζωή στο Τορόντο. Αλλά όταν η μητέρα της επιστρέφει από μια κρουαζιέρα απροσδόκητα πα...
821K 4.4K 4
''Όταν λες να χορέψω για να δουλέψω εδώ, εννοείς να κάνω στριπτίζ;''τον ρώτησε έντονα και τα μάτια της σχεδόν πετάχτηκαν από την έκπληξη. ''Ναι. Δέ...