Barbie | uređuje se |

By AngelaStilinski

539K 16.5K 1.5K

Mislila sam da imam sasvim normalan život, isplaniran i siguran, srećan. Do te jedne noći. Upoznala sam momka... More

1 ▬ ''To je glupa navika.''
2 ▬ ''Ja sam... pilot.''
3 ▬ ''Barbie?''
4 ▬ ''Kujo.''
5 ▬ ''Odmjeravaš me, Barbie.''
6 ▬ ''Gdje si krenula, Barbie?''
7 ▬ ''Samo priznaj da ti se sviđa.''
8 ▬ ''Nije ovako bio ljut godinama.''
9 ▬ ''Ja sam idiot.''
10 ▬ ''Tako si retardiran.''
11 ▬ ''Ne ignoriši me, Barbie.''
12 ▬ ''Plaši te činjenica da ne možeš da mi lažeš.''
13 ▬ ''Nisi u toku.''
14 ▬ ''Loverboy.''
15 ▬ ''Kathy će ostati.''
16 ▬ ''Poljubiću te sad i odmah, tu.''
17 ▬ ''Idemo kod mojih roditelja.''
18 ▬ ''Well played.''
19 ▬ ''Nije namjerno.''
20 ▬ ''Manipuliši još malo.''
21 ▬ ''A je l' ti i Alison radite stvari za odrasle?''
22 ▬ ''Mene kao dužnika.''
23 ▬ '''Oboje su poremećeni!''
24 ▬ ''Kurva.''
25 ▬ ''Bi li spavala sa mnom?''
26 ▬ ''Napad panike nije.''
27 ▬ ''Izvini, izvini, izvini.''
28 ▬ ''Ona ili Lucy.''
29 ▬ ''Toliko si sjeban, ha?''
30 ▬ ''Niko nije shvatao da nije gotovo?''
31 ▬ ''Zašto si bila kod Lukea?''
32 ▬ ''Nisam to uradila zbog tebe.''
33 ▬ ''Medicinska sestra.''
34 ▬ ''Sam.''
35 ▬ ''Želim da živim u kući.''
36 ▬ ''Justin, nisam zaljubljena u tebe.''
37 ▬ ''Nemoj pobjeći na dan vjenčanja.''
38 ▬ ''U redu je. I ja nemam pojma.''
39 ▬ ''Ne mogu da joj kažem.''
41 ▬ ''Obećavam da ću te voljeti zauvijek, Barbie.''

40 ▬ ''Posljednji vanbračni poljubac.''

9.2K 324 41
By AngelaStilinski

Alison


Poludila sam od ovog dana. Milion stvari je trebalo uraditi, a meni se samo povraćalo i jele mandarine sa šlagom. Nagovorila sam Jaya da mi pomogne, pa sam krišom jela mandarine i šlag. Stvarno volim mandarine i šlag. I stvarno puno razmišljam o mandarinama i šlagu.
Anna i Jasper su došli, napokon neko normalan. Jasper je išao sa Justinom, i nemam pojma šta su radili. Znam samo da su Kate i cure non-stop bile na telefonu u vezi djevojačke, i često se svađale s Chazom i Ryanom preko telefona. Kate i Ryan su se posebno svađali, jer su kum i kuma i nikako se ne mogu dogovoriti oko ičega, pa su Kylie i April pametno predložile da odu na kafu na javno mjesto jer se tu ne mogu nadvikivati. Ali mislim da ih samo pokušavaju pomiriti, kao i uvijek. Prošlo je skoro godinu od kako su prekinuli, i Kate je spavala samo sa 15-20 eventualno 60 različitih muškaraca, a Ryan isto.
Ryan sa curama, ne muškarcima. 
Odlučila sam da nazovem Danielle. To je medicinska sestra, bila je u nekoj vrsti veze sa Lukeom.. Naglašavam to jer je nisam zvala od kako je Luke uhvaćen. Nisam znala šta da je pitam, ili šta da joj kažem. Ali pozivnica za vjenčanje je bio dobar početak razgovora.
-Halo?- javila se, reklo bi se, punih usta.
-Hej, Dani. Alison je. Alison Reed.- predstavila sam se umakajući mandarinicu u šlag.
-Oh, uskoro Bieber.- nasmijala se veselo. -Primila sam pozivnicu.-
-Jesi? Naravno da jesi, poslala sam ih prije mjesec.- promrmljala sam za sebe. -Htjela sam da vidim da li dolaziš?-
-Biće slobodnih momaka od 20-30 godina?- uzdahnula je na šta sam se nasmijala. Ona je tako opuštena.
-Hoće. Justinovi rođaci su zgodni koliko i on. Nemoj nikome da kažeš da sam to rekla.- stavila sam mandarinu u usta, a ona se nasmijala.
-Samo sam provjeravala. Već imam haljinu. Biću tamo. Sreću, želje i ostalo ćete dobiti na vjenčanju.-
-Okej, jedva čekam. Vidimo se.- prekinula sam. Zašto sam prekinula? Zašto sam rekla Jedva čekam? Zašto je nisam pitala ništa za Lukea? S obzirom da se razmišlja njegovo prebačenje u drugi zatvor, na Aljasci. To bi bilo sjebano. Valjda je tamo iz Alcatraza prebačen Oliver, onaj zbog koga smo se Justin i ja upoznali. Ne znam kako da gledam na to, da sažaljevam Olivera ili ne? Teška odluka. Ali umjesto da mozgam o tome, uzeću malo mandarina sa šlagom.
To bi sve bilo dobro, da nisam čula Justinov smijeh u hodniku. Sranje, sranje, sranje. Strapala sam jednu mandarinu u usta i zdjelu sa pomješanim mandarinama šlagom brzo uzela u ruke da bih ih sakrila negdje, ali moja nespretnost je prevladala i sve šta sam postigla su mandarine i šlag po Kateinom dragocjenom savršenom tepihu. Justin i Ryan su ušli i zaustavili se kad su vidjeli šlag i mandarine. 
Je li čudno što meni ne bi bio problem da to jedem sad?
-Oh, ja ću objasniti.- Justin je prvi progovorio. -Krila je da jede mandarine i šlag, i pokušala je da ih sakrije jer me čula ali je neopisivno smotana i voila.- pokazao je na pod gledajući u Ryana.
-Ja nemam pojma kako se to našlo tu.- uperila sam prst prema podu.
-Okej, vjerujem ti.- Justin je kao ozbiljno rekao. -Vidimo se, Ryan.- značajno je pogledao u Ryana.
-Hej, nemoj da zaboraviš..-
-Momačko u 1, shvatio sam.- Justin ga je nadglasao dok ga je gurao iz stana. -Bolje ti ne zaboravi svoje govore.- istjerao ga je i zatvorio vrata, pa ih zaključao.
-Žao mi je. Ali moraš da me razumiješ, ja imam neopisivu potrebu za mandarinama i šlagom.- pravdala sam se, a on se nasmijao.
-Vruće je.- skinuo je majicu. Oh, mama miaaa.
-Nije zdravo ubijati trudnicu.- rekla sam mu.
-Hmm.- promrmljao je kroz osmijeh, prišao mi i poljubio me nježno. -Ja ne radim ništa.-
-Osim što postojiš.- dodala sam na šta se nasmijao.
-Znaš, tvojih roditelja još dugo neće biti..-
-Kontam.- prekinula sam ga. -Nismo imali zvanični posljednji seks kao vanbračni ljudi.- zaključila sam.
-Ustvari, bilo bi mnogo više seksi da sam stao sa pričom tamo gdje si me prekinula i da smo se bacili na posao.- nasmijala sam se na to.
-Meni ne smeta.-
-Čekaj, vježba.- odjednom mi se vid iskrivio dok nisam shvatila da me podignuo kao mladenku.
-Nemoj, teška sam. Imam.. dijete u sebi.- polako sam to rekla. To je tako čudno.
-Alison, molim te nemoj da izgubiš osjećaj za to šta je dirty talk, a šta ne.- ozbiljno mi je rekao, a ja sam se odvalila smijati. Kako neko da ga ne voli?

U toj sali, gdje je večera prije velikog dana su bile naše porodice i najbliži prijatelji. Čak su tu bili Jazzy i Jaxon i igrali su se sa Jessejem. Volim Jesseja. Samo mi on ne prigovara oko svega šta uradim.
Popravljala sam svoju žutu haljinicu uparenu sa narandžastim tankim kaišem i narandžastim štiklama (malo sam opsjednuta haljinicama i kaiševima, a?), jer Justin i ja smo u posljednji trenutak imali svoj treći zvanični seks prije braka. Stvarno sam mislila da je mit ono kad kažu da su trudnice napaljene.
-Čekaj, je l’ mi kosa normalna?- zaustavila sam Justina.
-Savršena si, kao i uvijek.- dao mi je brzinski poljubac, i krenuo unutra, ali sam ga ponovo povukla.
-Ostavi se tih romantičnih sranja, Bieberu! Unutra mi je porodica koja ionako zna da me jebeš, ali ne mora da zna da je to bilo prije 120 sekundi!- kroz zube sam bijesno rekla, a on je nabacio ogroman osmijeh i malo se nasmijao naglas. -Dobro, ha-ha, rekla sam jebeš, a kažem da nikad ne psujem, možeš li sada da se uozbiljiš?- iznervirano sam ga gledala.
-Evo.- sklonio mi je pramen kose iza uha. -Sad si još savršenija.- i sad nisam mogla više da ga zaustavim jer je gurnuo velika vrata pa smo ušli.
-Volim te, Justin.- tiho sam rekla posmatrajući užas moje porodice kako priča sa divnim ljudima Justinove porodice. Hej, eno bake i djeda! Justin nije upoznao mog djeda. Zašto Justin nije upoznao mog djeda?
-I ja tebe, Barbie.- progovorio je kroz osmijeh, dok su Ryan i Christian išli prvi prema nama.
-Ne može sad, mora da upozna mog djeda.- jednom rečenicom sam odjebala Chrisa i Ryana (opa, psovanje mi ide večeras, možda bih mogla to da iskoristim u spavaćoj. Ili da ga namažem šlagom i poredam mandarine po njemu. To bi već bilo zapostavljanje Justina), pa sam povukla Justina prema baki i djedu.
-Tvoj djed.- Justin je sjetno rekao. -Kako se zove? I tvoja baka? Reci mi brzo nešto o njemu.- tiho mi je govorio.
-Georgia. John. Kao male nas je vodio na pecanje, sve nas i djecu mog strica i on je to smatrao veoma zabavnim.- brzo sam mu rekla. -Djedee!- zagrlila sam djeda dok je baka gušila Justina. Ona ga je prva odobrila.
-Alison, ljepotice.- rekao mi je. -Tako sam srećan zbog tebe. Ali ovog momka nisam uspio da upoznam.- pružio je ruku Justinu, a Justin je nabacio svoj šarmantni osmijeh i rukovao se s njim. -Imao si smrtni slučaj, zar ne?-
-Da, ustvari, ta prijateljica je sad jako dobro i živo. Treba da je tu negdje.- pokazao je rukom na prostoriju.
-A kada si vidio da je živa, nisi mogao da se vratiš i budeš uz Alison?- djed ga je upitao jako nepristojno, a Justinu je splasnuo osmijeh kad je shvatio da je i moj djed ipak Reed krv i da nema šanse da će nečije postojanje učiniti ugodnim.
-Am, ja sam čuo mnogo o vama. Volite pecanje?- Justin ga je fino pitao, dobro ovo iskorištava.
-Ne, to su samo bili vikendi kada meni ubace djecu. Mrzim pecanje.- djed je sasvim ozbiljno odgovorio, a ja sam podigla obrve u nevjerici.
-Alison!- moja druga baka se pojavila iza mene. Spas. Ni njih nije upoznao. Ugušila me. Oni su malo opušteniji. Previše. -Ooh, kako divno izgledaš, blistaš kao prava trudnica!- hoće to kad jesam prava trudnica. A možda je do toga što sam upravo imala seks, ups.
-Hvala ti. Ovo je Justin, niste ga upoznali.- predstavila sam Justina odmah, koji se rukovao sa djedom, ali ga je djed privukao u zagrljaj.
-Sad smo porodica!- kao što rekoh, previše opušteni.
-Joj, Geralde, Justin ne voli fizički kontakt toliko.- baka, ona što je prva zavoljela Justina, je ukorila djeda koji ga je zagrlio.
-Ne, ne, u redu je.- Justin je brzo promrmljao.
-Pa da ne voli fizički kontakt, naša ljepotica ne bi sada bila trudna, je li tako?- djed se glasno nasmijao i iz nekog razloga svi su se nasmijali osim mene i Justina.
-Djede..-
-I zašto je tvoja majka rekla da je Justin previše miran? Da je bio miran, ne bi se ovo desilo.- djed je pokazao na moj stomak i ponovo su se upustili u smijeh. Justinu sam uputila Tako mi je žao pogled.
-Oh, prestani Geralde, vidi kako se zacrvenio.- ‘opuštena’ baka je uzela Justina za obraz. Moja porodica jednostavno ne može biti čudnija. Sramota me.
-Možete li da prestanete?- gotovo sam prošaputala, jer da sam samo malo glasnije rekla krenula bih da vrištim.
-A ja sam mislila da vaše generacije otvoreno pričaju o tome!- baka je stavila obe ruke na bok.
-Ne pred bakama i djedovima.- Justin je kao veselo rekao, ali nije ni njemu bilo svejedno. Ali ih je uspio nasmijati. Meni se plače.
-Okej, onda prestajemo.- djed je rekao.
-Imaš li jutarnje mučnine?- baka me upitala sa izrazom lica kao da se ona toga sjeća i saosjeća.
-Pomalo. Ali ništa strašno.- odgovorila sam. Zašto svi ovi ljudi znaju da sam trudna? To mi je porodica, ali svejedno..
-Znate li spol?- druga baka je zainteresovano upitala. Očekivala sam da Justin izlane Dječak!!!, ali nije.
-Am.. još je rano.- slegla sam ramenima. -Justin, moramo do tvojih roditelja, zbog, znaš.- zatreptala sam prema njemu.
-A, da.- kao i on se sjetio toga. -Bilo vas je lijepo upoznati.- ljubazno je rekao mojima. -Ima večeri, pričaćemo ponovo.- već smo krenuli. -Drži me podalje od njih.- mučno i tiho mi je rekao.
-Žao mi je. Nisam znala da će ići tako daleko.- zagrizla sam usnu.
-Ne ispričavaj se zbog nebitnih stvari.-
-Oh, a koje su bitne?- podigla sam malo obrve.
-Pa, na primjer ja?- osmijehnuo mi se. -Ne idemo do mojih, idemo do nekog normalnog, Hannaaaa, Jaaay.- napravio je jako oštro skretanje prema njima. -Nemoj da muvaš Hannu, Jay.- kao ozbiljno je rekao Jayu.
-Ustvari, Jaya zanima pravo.- Hanna je ponosno rekla.
-Stvarno? Od kad to?- namrštila sam se prema Jayu.
-Od nedavno.- odgovorio je. -James je i dalje za to da krene tvojim stopama.- rekao je Justinu.
-Oh, James hoće da bude emocionalno sjebani idiot? Pa baš lijepo.- Hanna se nasmijala, pomalo jeste bilo smiješno, a Justin joj je uputio grimasu.
-Nisam više emocionalno sjeban, ako te baš zanima.- izbeljio joj se.
-Ali idiot jesi.- dodala je.
-Pomalo. Ponekad.- zamišljeno je odgovorio. -Jesse!- odjednom je zaustavio Jesseja. Od kad Justin zna Jesseja? A, da. Iz Italije. I od prethodnih dana. Ali ih nisam viđala zajedno.
-Justin!- Jesse ga je veselo pozdravio, a Justin ga je podigao u naručje. -Hoću da me opet ganjaš!-
-Ne mogu.- Justin je napravio kao tužan izraz lica. -Tvoji mama i tata će da mi oduzmu Alison ako to uradim.- pokazao je na mene.
-Ja sam mali, ja još ne razumijem metaforu.- Jesse mu je rekao. -Ali dobro.- Justin je samo zatreptao prema Jesseju zbog izrečene rečenice, a Hanna je imala izraz lica kao Whaaaat?
-Nije to ništa, Jesse svira i tri instrumenta.- Jay je rekao. -Malo smo primorani da budemo pametni. Nažalost, to Alison nije uspjelo.- zajedljivo je pogledao u mene. -Ali meni jeste i žalim svakog dana zbog toga.-
-Jay kaže da ne treba da govorim ozbiljne riječi poput metafora, anatomija, Antičko doba i teorije struna pred drugom djecom.- Jesse je rekao. Jesam li ja ovako bila pametna kao on? On naravno brsla bezveze gluposti, i ne zna o čemu priča.
-Šta ti znaš o teoriji struna?- Hanna ga je polako upitala.
-Znaaaam..- odužio je, pa pogledao u Jaya.
-Dimenzije.- Jay mu je rekao.
-A, da. To su teorije da ima više dimenzija. Najpodržanija je ona o 11. Nemam pojma šta to znači.- kako je Jesse pričao, Hanna je izgledala sve više i više kao da će da padne u nesvjest, Justin nikad više nije podigao obrve, a meni se jedu mandarine sa šlagom. Ljudi bi trebali da znaju koliko su mandarine sa šlagom savršene.
-Jesse, idi se igraj i ponašaj kao da nisi iz nenormalne porodice, okej?- iskezila sam se dok ga je Justin spuštao.
-You got it sister.- salutirao mi je i otrčao negdje.
-Jesu li vaši roditelji normalni?- Hanna me odmah pogledala.
-Ne.- i Jay i ja smo odgovorili odmahujući glavom.
-Zaboravljaš činjenicu da smo mi iz Italije i da Jesse priča i italijanski i engleski. A ima samo 5 godina.- Jay je značajno rekao.
-Kad god u životu misliš da nešto dobro radiš, postoji jedan petogodišnji Reed koji to radi bolje od tebe.- kao veselo sam rekla, ali bih se htjela propucati.
-Hahaa, a to kao fazon malog Kineza, nije smiješno, je li to uopšte zdravo?- Hanna se okrenula za Jessejem.
-Ustvari, sva mala djeca imaju IQ 180, i vremenom opada, a oni se trude da ostane na tome.- Jay je objasnio. -Uspjeli su sa mnom i Jamesom.-
-To je tako čudno.- Justin je rekao kroz neki smijeh. -Bojao sam se da kažem tvome djedu kojeg je spola.. dječak..- pokazao je na moj stomak. -Jer sam se bojao kakav će komentar da dâ.-
-Vjerovatno “Hahaha, kuronja!”- Jay je savršeno odglumio djeda na šta smo se nasmijali.
-Justin, jedu mi se mandarine sa šlagom.- ozbiljno sam rekla Justinu.
-Hoćeš li ikada prestati to da jedeš?- Jay me iznervirano upitao.
-Još samo 8 mjeseci do kraja.- Justin je kao veselo rekao. -Šalim se, ali da li će te ono tvoje marinirano voće oraspoložiti?- pokazao je na sto. Možda može proći. I ja ću vjerovatno biti jedina koja će da jede marinirano voće.


Justin


Po prvi put sam bio zahvalan nebesima što je Ryan sjedio do mene, a Kate do Alison, jer ne mogu ja one njene babe i djedove, to su tako neugodni ljudi. Zato smo ih cijelo veče izbjegavali, a Alison se nekako dočepala mandarina i šlaga. Kako?? Zašto??
-Okej, moje vrijeme.- Kate je ustala je lupkala u onu čašu, pa su svi utišali.
-Spremala je ovo tri i po mjeseca, bolje bi joj bilo da bude dobro.- Alison je zbrzala dok je Kate popravljala haljinu.
-Red je da kuma održi zdravicu jednu.. ma koliko kum retardiran bio.- promrmljala je zadnji dio rečenice. O, ne. Pila je. Ja Alison nisam dao da pije. To je logično, jer je trudna.
Ryan je izgledao kao da će dobiti nervni slom.
-Kad sam prvi put upoznala Alison..- o ne, ova sranja. -Imala je oko 15 kilograma viška, Harry Potter naočale i onu veliku protezu..- pokazala je mjesto proteze na sebi, pa su se svi nasmijali vjerovatno prisjećajući se toga, a Alison je šutnula nogom. -U vrtiću.- Kate je završila to. -Nikad nisam ja, a ni niko drugi, mogla posumnjati da će jednog dana imati savršenu kosu i biti jedna od najljepših cura koje znam, a kamoli da ću sutra da stojim pored nje u najvažnijem danu njenog života.- ponovo blagi osmijesi. Neka stigne do dijela kad mogu da povučem mnogo alkohola, koliko god to ne pomagalo.
-Meni treba alkohol. 100%-tni.- Ryan je promrmljao ispijajući čašu vina.
-Prestani, idiote.- šutnuo sam ga laktom.
-A kad sam prvi put upoznala Justina..- okej, ovo bi moglo da me zainteresuje. A možda ne? -Imala sam loš prvi utisak, kao i svi.- po izrazima ljudi, mogao sam da vidim da se slažu. E pa ko vas jebe, ja imam svoju Barbie i imaćemo sina, a vi možete da umrete. -On sa svim tim tetovažama i kožnim jaknama..- i ja i Alison smo se nasmijali na kožnu jaknu. -I čak ima jako opasan motor.- dodala je šaljivo, zbog čega su se nasmijali. To nije smiješno. Ja stvarno imam opasan i skup i najbolji motor. -Prije bih rekla da je kriminalac nego da ih ustvari lovi.-
Ponovo su se svi nasmijali, a Chaz pogotovo, te je time skrenuo pažnju na sebe, ali se brzo smirio. On baš misli da je Kate jako duhovita.
-Ali i sa svom tom maskom bad boya i koliko god on iritantan zna da bude kad želi nešto, a želio je Alison, prevario je sam sebe i uvalio se u nešto šta nije ni sanjao — ljubav.- O MOJ BOŽE IDEM DA SE OBJESIM OD OVE KATE -Bila sam tu kroz sve njihove svađe i par prekida, i vjerujte mi da nikada nisam mislila da će Alison da nađe nekoga poput Justina. Mislila sam da će da bude sa štreberom Ethanom..- smijeh je uslijedio nakon ovoga, a ja sam imao potrebu da se pridružim Ryanu u ispijanju žestine. -Ali njih dvoje su se našli i ne znam šta drugo da kažem, osim da su preslatki zajedno, i djeca će im imati dobre zadnjice. Za Alison i Justina!- našalila se s ovim na kraju i podigla čašu, uslijedio je smijeh, a ja sam htio da se propucam i ispio sam čitavu čašu, jer ću se ubiti. Mrzim Kate. Kakve je gluposti nalupala!?
-Samo da nešto kažem!- Ryan je ustao, pa su malo utihnuli. Drago mi je što alkohol ne utiče na njega. -Inače je red da se veče prije izblamira neko od mladenaca, i obično kuma to uradi mladenki, a kum drži
srceparajući i duhoviti govor, ali zamijenili smo uloge jer.. je Kate opsesivna kučka..- promrmljao je to jako tiho. -Jer je Kate insistirala, a zna se da cure uvijek moraju da pobijede.- nasmijao je muški dio prostorije. To je bilo pomalo smiješno. Cure ne bi shvatile. -Tako da ću ja malo da izblamiram Justina, iako je Kate već obavila posao sa Alison i njenim protezama..-
Opet smijeh. Nije smiješno! Niko neće pričati s mojom Barbie tako!
-I sa Justinom kad je spomenula ljubav!- Chaz je dobacio. Ne bi ovo prošlo bez Chaza.
-Letićeš kroz prozor!- automatski sam mu uzvratio, jer sam bio iznerviran zbog Kate i Ryana, jer nisu normalni. Nastao je smijeh zbog moje reakcije. Ovo je sve ustvari smiješno jer je bilo puno alkohola. To je bila dobra odluka.
-Okeeej.- Ryan je polako rekao. -Am, obično to bude nešto iz djetinjastva, ali nećemo to da spominjemo.- bilo mi je drago što nije to krenuo. Jer i ne zna mnogo, a i bilo je mnogo stresno i samo ne mogu da razmišljam o tome sada. -Jednom prilikom, dok je mozgao o prednostima toga da li da zaprosi Alison, osim toga što mu nije palo na pamet da ona može da odbije..-
-Ne Ryan.- stavio sam ruke preko lica. Ne, ne, ne, ne smije to da ispriča. Chaz i Christian su se već smijali prisjećajući se toga.
-On ima običaj da previše razmišlja o stvarima, i zbog posla ponekad ostane po par dana budan. Tog puta je dva, tri dana neprestano sjedio za kuhinjskim stolom, buljio u onu kutijicu sa prstenom i ponekad jeo. April..- Ryan je pokazao na April.
-Zašto Bože?- promrmljao sam s rukama na očima. To je bio preveliki blam. Ne mogu ovo da slušam.
Ukratko, predamnom je bio tanjir pirea, a zato što nisam spavao, April mi je ubacila neke tablete za spavanje i samo sam zaspao za stolom, ali sam glavom, to jest’ facom uronio u onaj pire i mogao sam se ugušiti dok se Christian nije sjetio da ne mogu tako da dišem i ispravili su me i probudili, a ja sam krenuo da se derem Oslijepio sam! i Kako ću da ovako zaprosim Alison?Neće me voljeti slijepog! i mislili su da možda mjesečarim, ali sam ja bio savršeno svjestan toga i sjećam se toga i svoje panike - nisam mogao da otvorim oči od pirea.
Kad je Ryan to do kraja ispričao bukvalno svi su se smijali, a najviše Chaz, Christian i April koji su bili prisutni. To je tako nešto… šta nije za javnost. Aaaa. Kad se samo sjetim… mrzim i Kate i Ryana.
-Sad nas izvinite, ali Justin ima momačko na koje mora ide.- Ryan je ozbiljno rekao, a Chaz, Christian i Jason su automatski ustali. Zar je već 1? -Nije ništa strašno, mogu i Jay i James.- Ryan je pogledao u Alisonine roditelje, koji su morali da popuste i puste Jaya i Jamesa s nama.
-Provedi se.- Alison mi je uputila osmijeh. Ustao sam i već se okrenuo za Ryanom da idem. A onda mi je nešto palo na pamet, pa sam se okrenuo Alison.
-Posljednji vanbračni poljubac.- tiho sam joj rekao, dao joj ruku da ustane, ona se nasmijala, a ja sam da bude pomalo epski, vješto je prebacio unazad, kao pri završetku plesa i poljubio je. Naravno, cure su krenule da vrište, a ovi moji su zviždali, koji idioti. Ispravio sam Alison koja se nasmijala.
-Volim te.- tiho mi je rekla.
-Volim i ja tebe.- ja sam bio malo glasniji, dovoljno da pridobijem koji awww zvuk, pa sam izašao zajedno s ovima.


Nije ništa strašno, mogu i Jay i James.
Nije ništa strašno, mogu i Jay i James.
Nije ništa strašno, mogu i Jay i James.
Ryanove riječi su mi odzvanjale glavom dok smo ulazili u nešto šta je trebao biti klub, ali su bile striptizete posvuda i kad sam ušao sve i jedna muška osoba koju znam je bila tu i krenuli su da viču. 
-Jesi li retardiran!?- proderao sam se na Ryana, zbog muzike.
-Nemoj da lažeš da ti se ne sviđa!- Ryan se takođe proderao.
-Alisonina braća su tu, kako da uživam!?- to je bio djelimični razlog. Drugi dio je bio taj što kad vidim ove striptizete, stvarno se osjećam loše prema Alison. 
Možda sam jednostavno retardiran.
-Malci su već na privatnim plesovima!- Ryan je odmahnuo rukom, i krenuo u rulju. Okej. Možda mogu malo da se
zabavim.

Ili ne?

Ove cure su u roku od 15 minuta bile potpuno gole kao od majke rođene i širile noge k’o majka devet Jugovića, fuj, ovo je varanje Alison, ne mogu da gledam, kako da gledam, Chaz mi je sklanjao ruke sa lica i nekako sam popo stvarno previše alkohola da sam osjećao kao da me pomalo hvata. Smijao sam se glasno, a onda je Chaz dao nekoj pare za specijalan privatni ples, i usput prije nego što me ugurao unutra dobacio da je mogu jebati i da niko neće saznati. Ova mi je mlatila dupetom pred očima, dok nisam izletio iz sobe. Srećom, nije me niko skontao kad sam izašao van i pozvao Alison. Nije se javljala. I ona je sada na zabavi. Mogao sam da zamislim ili mirnu čajanku ili nešto poput ovoga samo sa golim crncima. Tješio sam se čajankom.


Alison


Tako sam pijana. Po klubu su se razmjenjivali crnci Tarzani, samo prekriveni preko struka, a dok su preko nazovimo lijama prelazili sa jednog do drugog mjesta za seksi ples, mogle su im se vidjeti stvari ispod. Pokazivala sam na njih i umirala od smijeha. Ovo nije humano.
Onda sam skontala da nisam popila ni kap alkohola jer sam trudna, nego sam se smijala kao retardirana i trijezna i super mi je bilo.

Ujutru sam vidjela da me Justin zvao oko 2 sata. Nazvala sam ga, dok sam pila kafu u svom stanu. Možda se zabava još nije završila.
-Dobro jutro, naljepša curo na svijetu.- javio se.
-Hej, zvao si me?- gledala sam u ogledalo i čudila se kako mi podočnjaci nisu ogromni i kako mi je koža savršena. Valjda su bile u pravu što se tiče nespavanja.
-Davno. Htio sam da se nađemo.- promrmljao je.
-Zašto?- namršila sam se.
-Bilo je.. dosadno.- nesigurno je odgovarao.
-Dosadno? Justin, to ti je bila momačka. Trebao si da se zabavljaš.- kad sam to rekla, one tri su se okrenule meni zainteresovano.
-Znam, samo.. Chaz je stalno navaljivao da mi plaća privatne plesove od.. striptizeta.- mogla sam da mu čujem zbunjenost u glasu, kao da nije siguran da li je dobra ideja što mi to govori. Odmakla sam telefon na sekund, da se nasmijem.
-Zašto mi to govoriš, Justin? Šta si radio ostatak večeri?- nisam mogla sakriti podsmijeh u glasu.
-Nemoj da mi se smiješ.- ponovo je promrmljao. -Zabavljao sam se. Kad sam te zvao bilo mi je dosadno. Maloprije smo se vratili.-
-I mi. Drago mi je što si se zabavio.- nasmijala sam se ponovo. -Moram da popijem kafu do kraja i da spremim sve stvari koje trebam ponijeti i..-
-Znam. Vidimo se u 12.- osjetila sam osmijeh. -Treba li ti nešto?- upitao me.
-Samo ti.- slatko sam rekla. -I nemoj da odeš.- to sam ozbiljno rekla.
-Neću otići, Barbie.- nasmijao se. -Vjerovala ili ne, i ja moram da idem. I, imam još jedno pitanje.-
-Reci.-
-Je l’ ti imaš, znaš, vjenčanicu?-
-Vjenčanicu?- podigla sam obrve zbunjeno.
-Znaš, bijela duga haljina, ponekad šljokičava, cure često ne jedu danima prije nego što uđu u nju.- nasmijala sam se naglas.
-Naravno da imam, Justin.-
-Nisi je spominjala. Uopšte.-
-Jer ćeš da je tek kasnije vidiš.- ponovo sam se nasmijala. -Moram da idem, Justin. Volim te.-
-Volim i ja tebe. Najviše.- 
Prekinula sam i popila do kraja kafu.
Hotel u kojem smo iznajmili salu gdje ćemo se vjenčati (a drugu smo iznajmili za zabavu, Justinova ideja, ali podržavam), tu odsjedaju moji roditelji i svi ti gosti koji nisu iz New Yorka - a to je mnogo - i hotel je par najbližih soba zadržao za moje presvlačenje i Justinovo i tako tih par potrebnih. Kome treba planer vjenčanja kad imaš April, Kylie i Kate?
Sve je bilo ukrašeno ljubičasto-bijelo-metalik sivo. Stolice su bile bijele, tepih i ostalo, vaze sa cvijećem su imale bijele i ljubičaste ruže (nemam pojma kako je Justin došao do toga) i još neko ljubičasto cvijeće. Muzika koja je trebala svirati nije tradicionalni svadbeni marš nego je Justin sam napisao muziku. Rekao je da će mi jednom i tekst reći, ali muzika je bila predivna. Prezadovoljna sam salom.
Cura koja je trebala da me šminka me našminkala (logično?), a Victor i Stephan su se pobrinuli oko moje frizure. Uredna, visoka punđa kao ruža, uz dva valovita pramena koji su mi uokvirivali lice. Stavili su mi neke tanke iglice sa bijelim vrhovima da izgleda još ljepše.
-Kad budeš stavljala veo, pazi da češalj ide ravno s ovim i lijepo se zabode ravno između ovoga..- Stephan je objašnjavao Kate, a ona ga je stvarno zainteresovano i ozbiljno slušala.
Ja sam se tresla. Stalno sam provjeravala svoje manikirane nokte, lice u ogledalu. Sviđalo mi se kako izgledam. Lijepa sam. Zvuči umišljeno, ali jesam.
Moja manikura se trese i imam potrebu za mandarinama i šlagom. Na pamet su mi pali Maldivi. Maldivi, jebote. Tata nije normalan - platio je čitavu kuću na tri sedmice, i privatna plaža uz poslugu. Mislim da ću se nauživati. Zamalo sam plakala od sreće kad sam gledala slike Maldiva. Justin je rekao da će Hanlah, jahta čije je ime zadržao, biti tamo. To je taaako uzbudljivo.
-Heej.- iznenadila sam se kad sam vidjela Danielle na vratima. Tek je 10.
-Dani.- osmijehnula sam se.
-Nadam se da nije problem, ali sam željela da budem ovdje s tobom.- napravila je Ups izraz lica.
-Nee, drago mi je da si tu.- zagrlila sam je.
-Izgledaš kao anđeo. Savršena si.- osmijehnula mi se.
-Am, mama, ovo je Danielle.- predstavila sam je mami, upoznale su se, pa se Danielle pozdravila sa ostalima jer njih zna.
-Idem do tvoje braće i sestara i oca, njima treba više pomoći nego tebi. Danielle će me zamijeniti.- mama je rekla i izašla.
-Super, Dani, stani tu i daj negativne komentare na sve.- pokazala sam na mjesto gdje je mama stajala, a ona se nasmijala.
-Napokon je izašla.- April je rekla i počela da vadi iz torbe nešto. -Obuci ovo i preko vjenčanicu, da te ne vidi.- dala mi je crveno, čipkano.. nešto.
-Izvini?- pažljivo sam je pogledala.
-Alison, ne glumi sveticu sada.- April mi je iznervirano rekla. Samo sam podigla ruke kao da se branim, ali sam na kraju uzela to i obukla ispod vjenčanice.
________________________________________________


Okkkkkkkkkkkkk ne znam šta da napišem sve čuvam za posljednji dio

Continue Reading

You'll Also Like

46K 1.6K 32
"Nisam znala da je svaki naš susret, razgovor i pogled stvarao ljubav među nama." Leto, njih dvoje i njihov susret posle toliko dugo vremena koji je...
53.3K 1.5K 65
,,Nikada nisam ni pomislila da cu postati zavisna od ludila, sve dok nisam upoznala tvoje." #1 romance, 4.6.'21. #1 romance 12.1.'23.
539K 16.5K 41
Mislila sam da imam sasvim normalan život, isplaniran i siguran, srećan. Do te jedne noći. Upoznala sam momka zbog kojeg sam počela da gubim razum. I...
39.4K 1.7K 27
[Complete] "Dosadan si odlazi" "Ne ne odlazim dok ne budes moja" "Ah Kako si naporan..." "Bices moja Mala" "Sanjaj... Sanjaj" "Mozda se san I ostvari"