Ik kan je niet uitstaan! [Dee...

By mari_em

291K 10.3K 1K

Je buren kun je helaas niet kiezen. Wanneer Anne haar nieuwe buurman, voor het eerst, in de trappen gang tege... More

intro
2. Dave is Dave
3. Mag ik een portie belediging bestellen?
4. Dit ga je niet menen
5. Game on
6. De kleine lettertjes
7. Valsheid kent geen tijd...
8. Onder de gordel
9. Het word niets zonder jou Annabel?
10. Een nieuw begin
11. Ja ik wil...?
12. Haat
13. Hoe ging het ook al weer?
14. U heeft het recht om te zwijgen.
15. Ken ik jou niet ergens van?
16. Nu is het genoeg
17. Hondsberoerd
18. Anne en Dave
19. Razende gedachten
20. Het is wat
21. Dubbel
22. Een heel apart gevoel van binnen
23. Festival (1)
24. Festival (2)
25. Wie had dat gedacht?
26. En actie! (1)
27. En actie (2)
28. Spijt
29. Zusjes
30. Connectie
Epiloog

1. Anne is Anne

14.9K 476 54
By mari_em

Hallo!

Leuk dat je mijn verhaal gaat lezen :-)

Ik ben traag en gestaag bezig met de spelfouten er uit halen en zinnen wat mooier te breien. Zeg het gerust als ik iets gemist heb.

Anyway, Hopenlijk stoort het je niet te veel. 

EN OMG WOW! Er heeft iemand gewoon een trailer voor mij gemaakt! Echt zo tof! Kijk hem hiernaast/hierboven... door the lovely @Annechienx 

Oke enjoy!

© Mari_em

___________________________________________________________

                                                       Anne

Anne...

Zuchtend hou ik het briefje vast wat mijn leven veranderde. Niet eens een "Lieve Anne" of een "Beste Anne"... Zes jaar met hem samen en alles wat ik kreeg was een "Anne". Ik heb zelfs rekeningen gehad met meer gevoel dan dit stomme kleine briefje.

Je snapt denk ik zelf wel dat ik niet langer bij je kan blijven. Je eindeloze gezeur en gecorrigeer hebben me weg gedreven. Je moet je spullen pakken en weg zijn wanneer ik vanmiddag terug ben.

Vincent

Het eerste wat ik dacht toen ik het briefje las, was dat hij elke zin met "Je" begon. Het irriteerde mij mateloos. Zijn woorden verbaasde me niet nee, want de dag ervoor hadden we een verschrikkelijke ruzie gehad. Ik kan me niet herinneren hem ooit zo boos gezien te hebben.

'Bittere dwangneuroot!' brieste hij naar me terwijl hij rood aan liep van woede. Zenuwachtig liep hij heen en weer terwijl zijn handen zijn haar vast grepen.

Hij noemde mij zo omdat ik, naar mijn idee heel luchtig, vroeg of hij niet eens naar de dokter zou gaan voor zijn hoofdpijn. Hij klaagde er immers al twee weken over.

'Ik krijg echt nog eens iets ernstigs! Alleen al door jouw gezeik!' Woedend verdween hij door de deur die met een dreun achter hem dicht klapte.

s' Nachts had ik hem niet thuis horen komen, maar toen ik de volgende dag wakker werd zat dit briefje op de deur geplakt. Ik kwam het tegen toen ik de kelder aan het opruimen was en het bracht mij in gedachte meteen weer naar die dag. Is het al weer zo lang geleden? Drie jaar... Waarom heb ik het eigenlijk al die tijd bewaard?

Toen ik bij hem weg was gegaan heb ik een tijdje bij mijn zus Lara gewoond. Heel lief van haar, maar om elke dag tegen een smoorverliefd koppeltje aan te kijken als je eigen relatie net over is, was best ondragelijk. Lara had namelijk net een paar maanden een relatie met Robert. Inmiddels dus ook al weer drie jaar.

Gelukkig duurde het niet lang voordat ik een huis vond. Een ruime vier kamer appartement net buiten het centrum. Eigenlijk iets te duur voor mij alleen, maar ik kon het niet helpen. Toen ik het zag was ik meteen verliefd.

Het complex is opgedeeld in drie verdiepingen en knikt een beetje in het midden waardoor het op een grote boemerang lijkt. Elke etage heeft maar twee woningen. De architect heeft het zo ontworpen dat geen één huis hetzelfde is, van de buitenkant en daardoor ziet het er heel speels en vrolijk uit. De centrale voordeur zit midden in de knik met daarvoor de parkeerveldjes en alle balkons aan de achterkant. Die geven een mooi uitzicht over een geweldig mooi park.

Dat trok mij helemaal over de streep om het te kopen. Je zou er voorbij rijden als je niet wist dat het er was, maar als je er eenmaal bent kijk je je ogen uit.
Een groot meer ligt midden in het park, die in de winter helemaal dicht vriest. Ik vind het echt heerlijk om dan lekker onder een fleece dekentje, met een kop thee naar de schaatsende mensen te kijken.
Naast het meer liggen een paar grote velden waar vaak festivals worden gehouden. Er is een grote speeltuin, een kinderboerderij, een restaurant en veel fiets en wandelpaden. Ja, ik kan oprecht zeggen dat ik mij hier heel gelukkig voel.

Ik kijk op de klok en zie dat ik nog maar een uur de tijd heb voordat ik moet beginnen. Ik werk in een leuke bistro in het centrum; Remco's. Serveerster is nou niet echt mijn droom baan te noemen en elk jaar roep ik dat het dit keer echt mijn laatste jaar is. Dat roep ik nu al vijf jaar...

Nee, waar mijn passie ligt is kunst. Vooral in het schilderen. Mijn schilderijen kun je het beste omschrijven als expressionistisch, dus veel kleuren en vormen. Toen ik een keer een schilderij aan Remco gaf voor zijn verjaardag, hing hij het trots op in het restaurant.

Naar mijn verbazing werd er veel naar gevraagd, wat mijn zelfvertrouwen echt een enorme boost gaf. Twee en een half jaar geleden kwam er een galeriehouder lunchen en vroeg aan Remco wie al die schilderijen had gemaakt. Hij had er inmiddels meer opgehangen toen hij zag hoe enthousiast mensen er op reageerde. Toen hij trots als een pauw vertelde dat zijn meest loyale medewerkster deze gemaakt had, bood de man mij een stuk ruimte in zijn atelier aan. Ik geloof dat ik nog nooit zo blij geweest was als die dag.

In het begin was ik erg onzeker of mensen het wel zouden kopen. Ik kan mij nog zo herinneren dat de man, Vic, mij vertelde dat mijn eerste stuk was verkocht! Sinds die dag verkoop ik regelmatig een stuk en hoef dus niet fulltime bij Remco te werken en kan ik met iets meer gemak mijn appartement betalen.

Ik hoor een piep bij de voordeur en schrik op. Oddy kijkt mij aan met een blik die ik maar al te goed ken "Schiet op ik moet plassen". Hij is mijn vijf jarige border collie, die ik zo genoemd heb omdat hij een "odd eye" is. Wat betekend dat hij twee verschillende kleuren ogen heeft. Doordat de ene kant van zijn kop zwart is en de ander wit, gaf hij me een soort "Yin Yang" gevoel. Oddy komt uit het asiel en heette eigenlijk Jozef. Toen ik hem zo zag zitten, mij schuin aankijkend, wist ik dat die naam niet bij hem paste.

Altijd ben ik een hondenmens geweest, maar mijn ex Vincent was allergisch dus had ik er eigenlijk nooit meer aan gedacht. Vanaf mijn zestiende woonde ik met hem samen en heb daarom nooit echt alleen gewoond. Toen ik de eerste nacht, alleen, in mijn eigen appartement sliep, viel het mij erg zwaar.

De dag erna zag ik een advertentie van het asiel in de krant. Dier zoekt mens. Alleen zijn is maar alleen, misschien kunnen we samen minder alleen zijn? Ik ben meteen naar het asiel gereden en toen al het papier werk rond was kon ik Oddy mee nemen. Op de een of andere manier beland ik met tv kijken vaak bij het tv programma 'The Dog Whisperer' en daardoor wist ik dat ik voor een rustige hond moest kiezen. Toen ik er aan kwam zaten, op drie na, alle honden mij stil aan te kijken. Oké? En nu Cesar? Ik liep langs de kooien en bekeek alle honden aandachtig. Allemaal hadden ze hun eigen charme en bijzonderheden, maar toen ik bij Oddy kwam wist ik het.

'Volgens mij is deze een beetje getikt,' zei het meisje giechelig. 'Hij maakt altijd zo'n raar huppeltje!'

Toen ik hem voor de eerste keer uit ging laten zag ik dat ze het nogal mild uitgedrukt had. Het leek wel een show paard in zo'n wedstrijd. In een soort drafje paradeerde hij over het veld, waarna hij ineens stopte en keihard begon rond te racen. Dit doet hij elke dag standaard en hij is in de loop van de jaren een soort attractie geworden. Ik moet ook toegeven het ziet er nog al komisch uit. Sommige mensen maken er zelfs wel eens een filmpje of foto van.
Als dat het enige "aparte" aan hem is dan zou ik liegen. Nee, Oddy heeft de nare gewoonte om alles te eten wat los of vast ligt. Hoe vaak ik geen sokken kwijt ben of fruit. Ik kan echt niks laten liggen. De dierenarts kent mij inmiddels bij mijn voornaam.

Ik doe Oddy zijn halsband om, trek m'n jas aan en stap naar buiten. Met dat ik de deur dicht doe hoor ik een luide knal in het huis naast me. Mijn nekharen schieten overeind en Oddy begint luid te blaffen.

Een inbreker?!?! Schiet er twee tellen door mijn hoofd.

Het huis staat namelijk al maanden leeg. De vorige bewoonster, Mevrouw van de Velden, was op een punt gekomen dat ze niet echt goed meer voor haar zelf kon zorgen. Het was nogal sneu om te zien. Soms kwam ze met haar hemd half uit haar broek naar buiten of vergat haar schoenen aan te doen. Ik hielp haar regelmatig met kleine klusjes zoals een boodschapje doen of de vuilniszak weg gooien. Soms mis ik haar wel eens, want het was een rustige vrouw.

Wanneer Oddy stopt met blaffen hoor ik stemmen binnen en besef me dat het waarschijnlijke kijkers zijn voor het huis. Wat moeten inbrekers immers in een leeg huis? Ik besluit later wel te kijken of het nieuwe bewoners zijn, maar wanneer ik de trap afdaal gaat de deur achter me open en schrik ik weer op.

'Ik hoor wel wanneer je het bed neer gezet heb hè!' hoor ik een krassende stem zeggen.

Ik draai me om en kijk tegen twee lange blote benen aan in rode pumps. Als ik verder naar boven kijk zie ik een te strak spijkerjurkje en drie lagen make up.

'Oh pardon,' zegt de blondine als ze mij ziet staan.

Tijd om te antwoorden krijg ik niet. Ze passeert me vluchtig en zelfs tot buiten kan ik haar horen door het geklik van haar hakken. Bij zulke mensen word ik mij er altijd extra van bewust hoe 'niet modern' ik er zelf uit zie.

Ik heb lang pluizig donker bruin haar, wat ik meestal warrig omhoog steek. Behalve wat mascara en soms eyeliner gebruik ik nooit make up. Mijn kleding stijl kan je vergelijken met mijn kunst, expressief en kleurrijk. Mijn zus beschrijft het altijd als "bohemien" wat mij altijd het gevoel geeft dat ze me als een of andere zigeunerin ziet.

Vandaag kan ik haar geen ongelijk geven. Ik heb een bordeaux rood halter topje en een blauwe rok aan. Om mijn polsen heb ik wat zilveren armbandjes een paars doekje gewikkeld.

Wanneer ik buiten sta word ik overwelmd door de hitte. Het is verrassend heet voor de tijd van het jaar en even twijfel ik of ik niet met mijn blauwe Toyota met airco moet gaan. Alleen is er in het centrum "onbetaald" parkeren en besluit ik om toch maar met de bus te gaan. Oddy lijkt niet onder de hitte te lijden. Zijn vachtje werkt immers warmte afstotend. Toch laat ik mijn eigen vachtje nooit langer als twee dagen groeien of het nu wat zou uitmaken of niet.

De bushalte is gelukkig maar vijf minuten lopen. Wanneer ik er bijna ben zoek ik mijn ov-kaart in mijn zak en zie de bus al aankomen.

'Hoi schatje,' klinkt er als de deuren openen.

Zolang ik bij Remco's werk ken ik Stella de buschauffeuse al. Wonderbaarlijke vrouw als je het mij vraagt. Elke maandag, woensdag en donderdag zit ik bij haar in de bus. Stella is altijd vrolijk en staat echt haar mannetje als vrouwelijke chauffeur. Soms zitten er scholieren in de bus die voor problemen zorgen of stappen er mensen via de achterdeuren in die niet betaald hadden. Stella heeft zo een aanwezigheid dat ze iedereen op het rechte pad zou kunnen praten. Het kost haar dan ook geen moeite om zonder stemverheffingen de personen aan te spreken.
Ik zoek een plekje in het midden waardoor Oddy makkelijk naast mij kan liggen op de vloer. Zonder een paal aan te raken ga ik zitten. Mijn collega had ooit gezegd dat die palen vol bacteriën zitten en sindsdien krijg ik die gedachten niet meer uit mijn hoofd. Ik zie mijzelf niet als iemand met smetvrees, maar gewoon iemand die net wat meer behoefte heeft aan hygiëne.

Ik staar naar buiten en geniet van het zonnetje. Er vormt onbewust een glimlach op mijn gezicht. Ik heb het gevoel dat het vandaag een goede dag gaat worden.

Continue Reading

You'll Also Like

315K 10.6K 46
Zijn ogen blikten naar beneden. 'Sh*t, je bent zo sexy', gromde hij. Hij pakte mijn heupen vast en drukte me op het bed. Hij ging snel tussen mijn be...
38.8K 517 17
I falled in love with my brothers bestfriend 😱
61.2K 578 10
"Yasmine! wat ben je allemaal aan het doen!" Tot mijn verbazing is mijn moeder bezorgd. Nou.. ze klinkt bezorgd. ze is nooit bezorgd. Mijn moeder haa...