MOJ sad i zauvek✔

By Nik-West

188K 9.2K 898

Ona je zgodna, uspešna, samostalna, oštra, ambiciozna i s dubokim ožiljkom zbog kojeg su joj muškarci samo po... More

Uvod
1. Besna... Besnija... Gabi!
3. Ima li ovde problema?
4. Bez imena
5. Lovina postaje lovac
6. Krečenje na muški način
7. A di su igračke?
8. Jesam li ja multipraktik?
9. Zašto si ljuta?
10. Njih dvoje u krevetu
11. Raspaljena mašta
12. Hitan slučaj
13. Gospoda u odelima
14. Opasna devojka
15. Kako se otarasiti Emelin?
16. Ona se udaje!
17. Miči šape s mene
18. "Poklon" za osamnaesti rođendan
19. Čitaj poruku
20. Ma šta si ti njemu?!
21. Noć ispovesti
22. Jesss! Skupljajte pare
23. Vruća roba
24. Sad počinje rat
25. Sve čeznemo za ljubavlju
26. Predbračni ugovor
27. Noć u striptiz klubu
28. Najbolji poslovni potez
29. Sudac u sudnici
30. Epilog

2. Ljubav? Ma beži!

7.7K 341 28
By Nik-West

Luka je već treći put pustio da do kraja odzvoni, ali nije bilo odgovora. Bio je sve ljući, bes ga je držao još od razgovora s onom kučkom od urednice. Kao lav u kavezu šetao je po svom penthausu s jednog kraja na drugi i ispijao već treći viski iako je bilo tek jedanaest sati pre podne. Nikad pre mu se to još nije dogodilo, pa on je sportista, naučio je da svoje telo poštuje kao najsvetiji hram, jer samo ako je savršeno održavano mogao je postići sve što je još kao dete zamislio. A sad ga je uništavao. Nije otišao u teretanu, nije odspavao svojih sedam sati, nije ispio svoj smoothie krcat vitaminima, nije... Samo je gnevno šetao po stanu i nalevao se alkoholom.

Kučke! Sve su one kučke koje misle samo na svoje zadovoljstvo i gaze sve pred sobom da bi ostvarile šta su zamislile. Svima je samo do bogatog sponzora, a još ako uz to ima i dobar komad u gaćama učiniće sve da ga prisvoje. Takva je i ona prokleta Emelin, razmažena tatina devojčica, kojoj jebanja i para nikad dosta. Slična je i ona bahata urednica, samo što sigurno nije dobar komad kao Emelin pa joj fali seks, a to nadomeštava kopanjem po tuđim životima. Takva je i...

Mobilni je zazvonio, a kad je video ko zove ljutito je prevukao po ekranu.

- Dragiii, zvao si... - kroz slušalicu mu je zaškripao iritantan glas. Očito se tek probudila, ko zna sa kim je provela noć.

- Droljo! – uzvratio joj je Lukin uzvik. – Kako si se samo usudila?

- Dragiii, pa nije to... - pokušala je još pospana žena s druge strane linije smiriti razjarenog lava. Po njegovom tonu znala je da je na rubu pucanja.

- Šta nije? Šta? Šta cijeli svijet mora vidjeti kako ja jebem?

- Dragi, ne zna ceo svet kako ti to radiš, samo se videlo dvoje prekrasnih ljudi u zanosu strasti. Izgledamo senzacionalno...

- Emelin! – Luka je tako zaurlao da su slike na zidovima zavibrirale, a onda je ispustio duboki uzdah i nastavio malo normalnijim glasom. – Emelin, jesi ti svjesna kakvu si mi štetu napravila? Ja sam poznat čovjek...

- I ja sam poznata žena – ubacila se ona, sad već svesnija da tepanjem i umiljavanjem neće ništa postići.

- Ti si poznata lujka kojoj je u glavi samo seks i slava – grubo joj je uzvratio. – Ja sam poznati sportaš i poznati biznismen. Meni ne treba takva vrsta reklame kao tebi.

- Luka, molim te, ne vređaj – Emelin se počela braniti. – Znaš dobro da meni nije do tvojih para...

- Svima je do mojih para, pa i tebi, ne laži mi. Šta ti je bilo u toj šupljoj glavi kad si dala one slike u novine. I otkud uopće te slike?

- Očito smo nekome bili dovoljno zanimljivi da nas slika.

- I onda je taj netko te slike donio tebi, je li? Ma daj nemoj...

- Onda je taj neko te slike doneo meni da bi me ucenjivao, ali je tata to sredio – Emelin se ubacila pre nego on nastavi daviti o tome otkud joj slike. Ne sme mu priznati da ih je sama naručila jer su joj očajnički trebale. Zbog tih je slika dobila naslovnicu i četiri stranice u najtiražnijem magazinu, dobila je dve hiljade novih pratitelja na instagramu i zavist svih onih cura koje bi rado bile na njenom mestu. I ugovor sa svojom agencijom produžen na još jednu godinu jer su odlučili još malo zadržati tako poznatu manekenku, a tatica je zbog toga bio jako zadovoljan.

- Tata, točno sam znao. Bez njega ti ne bi bila sposobna ni prstom maknuti. Gadiš mi se.

- Dragi... – još je jednom pokušala vratiti razgovor na priču o njih dvoje.

- Emelin, vidim da je svaka rasprava s tobom besmislena. Samo da znaš, tužit ću i časopis i tebe i tražit ću veliku odštetu za sve šta mojim advokatima padne na pamet. Nećeš se samo tako izvući.

- Ma ne bi se usudio, dobro znaš ko mi je tata – i Emelin je postajala ljuta.

- Samo me gledaj – procedio je kroz zube i prekinuo poziv.

Zašto ju je uopšte zvao kad je dobro znao šta će mu reći? Bio je sada ljut na sebe šta se petljao s jednom takvom i što je sa njom prekršio pravilo i imao seks više od jednog puta, zbog čega je ona odmah svašta umislila. Hvalila se okolo da su u vezi, čak je davala naslutiti da bi se to moglo pretvoriti u nešto ozbiljnije, a on je na to samo odmahivao rukom jer ga je bilo baš briga. Imao je pametnijeg posla – tada je baš širio svoj lanac prodavnica sportskom opremom Top-Fit i nije imao vremena za naklapanja. Nije imao vremena niti za izlaske, niti za lov na neku novu ribu koju bi potrošio pa mu je Emelin dobro došla jer je uvek bila spremna, voljna i dolazila na prvi poziv. A u krevetu je bila senzacionalna, videlo se da je dobro uvežbana i nikad se nije bunila, šta god od nje zatražio. Možda bi takav njihov odnos još potrajao da ona nije počela tražiti više pa je morao preseći. Emelin sigurno nije osoba s kojom bi delio bilo šta osim kreveta. A sad... posle ovoga što mu je napravila, ni to.

Nije mogao da razume ženski mozak i kako on funkcioniše. Same prevare, navlačenja i gledanje kako muškarca uvući u svoju mrežu i upravljati njim po bilo koju cenu. Žene, lujka do lujke bez milosti i zdrave pameti, nežnosti, a o ljubavi... Ma ljubav im je misaona imenica koju sponzoruše i ne umeju napisati, kamoli je osetiti i pokazati.

Kao da nije prošao milion puta kroz ovaj scenario i rekao sebi da bude oprezan, jer žene imaju samo jedan cilj, a on, on... Ma kakva veza! Ne dolazi u obzir, samo šta one uvek zaborave šta su dogovorili na početku. Ona rečenica "seks bez obaveza" im začas ispari iz glave i onda očekuju ko zna šta.

Ljutio se na sebe i svoje postupke koji su ga i dovodili u ove bezvezne situacije iz kojih se morao izvlačiti. I šta njemu to treba? Stalno se to ispočetka pitao ispijajući još jedan viski. Morao je da se smiri i da skrene misli, inače će poludeti. Zato se na brzinu spremio, seo u svoj Audi Q8 i uputio do mesta gde je mogao da se opusti i zaboravi na sva protekla dešavanja.

Ostatak dana je proveo u svojoj kancelariji. Trebalo mu je da se umeša među ljude i da misli na nešto od čega ima koristi, a gde će bolje od razgovora o poslu koji mu je stvarao novac.

Nakon nekoliko sati zanimljivih razgovora s velikim dobavljačima sportske opreme bio je zadovoljan jer je uspeo pojačati narudžbe za dolazeću ljetnu sezonu. Njegovi kupci bili su bogati i hteli samo najbolju ronilačku opremu iako većina njih nisu bili dobri ronioci. Ali, morali su se pokazati. Znao je da će i ove sezone poharati tržište s najnovijim modelima spaccato odijela, Maresovih peraja i podvodnih pušaka na zrak, Oceanovih maski i komunikacijske opreme, pa maski s dioptrijom... Dok je naručivao najnovije modele i najnovija tehnološka dostignuća bio je sretan ko dete u trgovini igračkama. To je za njega i bila igra, obožavao je ovaj posao koji mu je omogućio da radi ono što voli i da nekoliko puta uveća bogatstvo koje je zaradio kao fudbaler.

Za Luku je, nakon odvratnog jutra, ovo postao poslovno uspešan dan. Događaj sa odvratnom urednicom mu je još uvek bio u glavi, ali već će ga izbaciti sa Anjom koja ga je čekala. A to mu je trebalo, isprazniti celokupnu dnevnu frustraciju i olakšati svoj um i telo.

***

Gabi se posle druženja sa svojim curama vratila na posao iako joj se mantalo u glavi. Nije verovala da jedna čašica alkohola može toliko jako delovati na njen organizam. Bila je u kondiciji, ali novi sadržaj je očito prodrmao njen sistem i pokazao joj da nije baš za takvu vrstu rekreacije. Držaće se ona sokića kao do sada i biće u redu. Potreban joj je zdrav i bezalkoholni mozak za posao, a naročito sad za ono šta je morala da realizuje.

A šta joj je trebalo da se zaleće i upušta u tu opkladu? Izazov nije nimalo lak. Zavalila se u svoju fotelju, otvorila 24. stranu i posmatrala likove na fotografiji. Devojka je izgledala previše oprezno i nekako namontirano, a ne opušteno i kao neko koga je preuzela strast, što se naravno očekuje pri ovakvim odnosima. Muškarac uopšte nije izgledao kao da je potpuno zanesen onim što radi. Njegov lik nije fascinirao Gabi, jer je još uvek u njoj bila ona odbojnost koja joj se stvorila njihovim razgovorom od pre par sati.

- Šta one moje vide na njemu? Muškarac kao i svaki. Mišići, nabildano telo, crna kosa, jake ruke, lice... simpatično. Ništa što bi nekoga moglo zaludeti - pričala je samoj sebi.

Svaki od takve sorte bio je lep izvana, a skot u duši. Znala je to. Dobro je znala jer je imala jednog takvog. I sam Bog ju je opametio i iščupao iz ruku hladnokrvnog ološa, sačuvao je od dalje patnje i propasti.

I ona je kao i svako žensko bila omamljena lepotom, izgubljena pred slatkim rečima, potpala pod laži i obmanuta do te mere da je postala slepa na sve što joj je bilo servirano iz usta prelepog i oštroumnog lika, koji joj je uzeo mnogo. Ne mnogo, uzeo joj je sve što je mogao. Morala se odreći stana kojeg je od sopstvenog novca kupila.

Mangup je dobro proučio njen društveni status i koliko je "teška". Saleteo ju je i za manje od dva meseca bila je srećno udata. Nikoga nije slušala, naročito svoje roditelje koji su insistirali da prekine vezu sa njim na vreme jer su ga prozreli, ali ženska glava, pa još zaljubljena kao nikad, nije slušala savete. I majka i otac su morali da se na kraju slože sa njenim izborom. Bila im je jedino dete, a kome će ispuniti želje ako ne njoj.

I onda je počeo pakao. Bilo je kasno, ali ona je na sve načine pokušavala da opravda svoje odluke. Nenadovo stalno bitisanje van kuće, karmin na kragni, svaki put različite nijanse, nestajanje novca sa zajedničkog računa... Ponekad bi joj prekipelo i napadala bi ga, na šta je on karmin i nejavljanje i nedolaske pravdao izgovorom da su to samo dobre prijateljice sa kojima se pozdravio i sa kojima je popio par pića. Da, da, tada bi samo klimala glavom i govorila "verujem ti, kako da ne", a u stvari bila je sigurna da mu te prijateljice rado šire noge i od njihovog braka prave rasulo. Preče su mu od tog braka i njihove ljubavi, koja je, sada je već bila sigurna, bila mrtva. I razgovor bi se na tome završavao, on ubeđen da ju je zavarao, ona još jednom poražena i ponižena. Dobila bi malo maženja nakon njegovih laži koje je on mislio da je savršeno zataškao, a odmah nakon toga bi novac bio tema. Uzimao je i trošio, a Gabi nije reagovala, jer su njegovi naleti besa u tim situacijama bili veoma grubi.

Iako je bila finansijski dobro situirana, novac se topio tako brzo da je morala da se zaposli i da svog nezajažljivog muža snabdeva novcem, jer su dani nakon praznog računa u banci postali gori od noćne more.

Imala je sreće što joj je stric bio vlasnik izdavačke kuće pa ju je na prvi poziv zaposlio i vrlo brzo je postavio za glavnu urednicu jer je video koliko je Gabi sposobna i ažurna, predana i posvećena poslu i obavezama.

Nenadu je to imponovalo, Gabina plata je bila znatno veća pa se malo primirio, ali i dalje nije često dolazio kući, a bračni krevet je već odavno zamenio tuđim krevetima. No, barem ju je prestao vređati.

Gabi je brzo nakon venčanja shvatila da njen dragi mužić ne planira s njom imate dece, ali je u početku mislila da je to zato što su još mladi pa ima vremena. No, onda je čula njegov telefonski razgovor s prijateljem u kojem je nekoliko puta ponovio "ma kakva deca, šta ti je čoveče?" i to ju je strašno pogodilo. Počela se hladiti i prestati tražiti opravdanja za njegovo ponašanje.

Iz dana u dan, u tri godine braka, Gabi je u sebi taložila svako vređanje, svaku Nenadovu provedenu noć van stana i čaša se polako punila. Kap po kap se kupila dok nije prelila i dok joj nije puklo pred očima kada ga je na jednoj dobrotvornoj večeri videla kako se u separeu hotela zabija u neku devojku bez imalo stida i bez straha da će ih neko videti.

To je bio kraj. Nije više mogla da dozvoli Nenadu da je gazi, zapostavlja a ponajviše kažnjava. Imala je osećaj da se nameračio na nju i rešio da je toliko ponizi i spusti iz razloga koji je ona pokušavala da razume. Imala je mnogo toga što druge silikonuše nisu, izgledala kao premija u svakom pogledu dok su ostale bile otrcane devojke sa malo mozga. Ali njemu nije bila vredna ona, njena ljubav, već njen novac. Konačno je priznala sebi da se on neće promeniti, jer takvi ljudi nemaju srca i ne znaju da vole.

Sledećeg jutra su sve njegove stvari bile izbačene iz stana bez prethodnog pakovanja, brava na vratima promenjena i debeo tabak papira otkucan, presavijen i predat u opštini za pokretanje razvoda.

Skupo ju je to koštalo, ali nije žalila. Shvatila je da je ona u brak unela pored finansija i ljubav, a Nenad samo potrebu i plan da je dovede do bankrota, čitavo vreme je šikanirajući i ponašajući se prema njoj slatkorečivo dok je u stanu bio gost koji povremeno svrati da bi uzeo čistu garderobu i naravno lovu, a čim bi je dobio vikao bi na nju i uz tresak odlazio. I tako stalno u nedogled dok se parnica nije okončala.

Morala je prodati stan jer je po sudskoj odluci pola stana bilo njegovo. Naravno, to je bila njegova ideja kada su se verili: "Ljubavi, sačekaj dok se ne venčamo, pa ćemo zajedno kupiti stan". Nikada se nije tako desilo. Jesu sačekali sa kupovinom, ali tu kupovinu je finansirala Gabina porodica, njen suprug je uneo nulu, a izneo sav novac koga je Gabi posedovala i stan u kome je ostao sa onom malom koju je guzio one noći kada ga je Gabi videla. Droljica je kupila stan na svoje ime i dok se Gabi osvestila, svatila je da je opet preveslana.

Izigrana, izneverena i nadasve prevarena od strane čoveka koga je istinski i pravo volela Gabrijela je preselila u mali stan u Zemunu koga je unajmila, kupila mali auto koji je morala imati jer živeti u Beogradu bez auta je bilo nemoguće. Nije mogla gradskim prevozom jer bi onda po cele dane bila van kuće.

Isprva je bila ljuta na sebe, na svoj zamagljen vid i gluvost na priče okoline i upozorenja da Nenad nije za nju. Vremenom nakon razvoda je ojačala, povratila samopouzdanje koje je on tokom braka raspršio i postala ona ista Gabrijela od pre nekoliko godina: oštra, jaka, promućurna i sa jednim velikim iskustvom. Nikad ne veruj muškarcu jer on ne ume da uzvrati ljubav.

Tog pravila se držala i drži već dve godine. Imala je par veza, ali ništa obavezno. Malo seksa kroz izlaske i večere. Većeg zbližavanja nije želela iako su muškarci pokazivali interesovanje. Ona je sebi obećala da više neće da nasedne i da joj nijedan muškarac više neće uzeti ništa, ama baš ništa, a o ljubavi... Tek to nikako ne bi dozvolila. Ali, ne bi imala ništa protiv da ona nekoga dobro uzdrma, a sad je imala i metu.

Lagano se ljuljuškala u fotelji prelazeći prstom po fotografiji.

- Pa Luka... Kako da te osvojim? 

----------------------

Pozdrav od Noroline i Nik West

Continue Reading