Amelya

By berna_Usk

448K 12.8K 364

"Başka şartlarda karşılaşsaydık herşey bu kadar zor olmazdı. " Ben Amelya Lidya. Hayatımın baharında ailem ta... More

Hayatım Yalanlarla Doluymus.
En zor karar !!!
Yeni Hayatımın Ilk Günü
Işte Mardin
Düğün günü
Amelya Hanzade ( !!! )
Ben ne yapacağım simdi ??
Konaktaki İlk Günüm
Eski Nişanlı Krizi
Yakalandım.
Soğuk Savaş
Aşktan Kaçış
Konağa Dönüş
Büyük Hata
Özür Yemeği
Mutlu Başlangıçlara
Yeni Aile Üyesi
Kim Bu Merve !!
Yanlış Anlaşılma
♥ Yeni Bir Aşk Doğuyor ♥
Yıldırım Nikahı !!
Nikah anı !!!
Junior Hanzade !!?
Karışık
Yaşanacak Güzel Günler Var. ( part1)
Yaşanacak Güzel Günler Var (part 2)
Ben Amelya Ve yine çaresizim.
Amelya Okuyucularına ♥♥
Sadece Benim ...
Not : Bir daha sakın kimseye güvenme !!
Kaçırıldım (Kısa bölüm ) -1-
Selaam
Kaçırıldım - Bölüm 2 -
Hiçbir Suç Cezasız Kalmaz
Seni Seviyorum ve Hep seveceğim.
Her Aşk Mutlu Sonu Hakeder -Final

Yalan Evlilik 2

8.7K 283 8
By berna_Usk

Final yapmayı düşünüyorum arkadaşlar sanırım hikayem o kadar beğenilmedi olsun ilk denememdi zaten bir dahaki sefere artık Çok farklı düşüncelerim vardı bu hikaye için ama olsun.Yazmam cok anlamsiz uğraşmam vakit harcamam gereksiz çünkü karşılığını alamıyorum.Vote azda olsa var ama yorum  gelmiyor bile zaten.Simdiye kadar okuyan herkese teşekkürler yinede.

Biz olayı anlamaya çalışırken ve ne yapacağımızı düşünürken Merve sinirle arabadan indi ve hızlıca konağa girdi.Tabi bizde hemen şaşkınlıktan kurtulup arabadan indik.Kaan hemen arkasından konağa girdi.Berkede bana yardım etti.Sonra bizde girdik.Merve ile ailesi karşı karşıyaydı.

-Merve sen bir hataya yaptın evini barkını bıraktın ismimizi lekeledin gittin. Şimdi neyine güvenirsinde geri gelirsin.

-Ben ne ismimizi lekeleyecek ne de güveninizi boşa çıkaracak hiçbirşey yapmadım. Hata yaptığımıda asla düşünmüyorum.Ben sadece okumak istedim okula gitmek meslek sahibi olmak ayaklarımın üstünde durmak.Sizin benimle gurur duymanınız gerekir.

-Sen defolup giderken bizi hiç düşünmedim Merve.Simdi de geri dönemezsin.

-Sen ne karışıyorsun be ? Sen kız kaçırdın birininde beni kaçırmasını mı bekleyeydim Kadim.

-Abinim ben senin lafını bilde konuş.

-Abimmis aramızda 2 yaş var.Ayrica abi dediğin kardeşinin arkasında durur ona abilik yapar.

-Bak kızım işten falan vazgeç gel bizimle hatani kabullen bizimle gel.

-Anlamadım.

-Neyi anlamadın ? Babam diyorki boşver bu iş sevdasından gel kadın gibi otur.Aliylede konuştum seninle evlenmeyi kabul etti.Evlenir evinin kadını olursun.

-Ya siz bana bunu nasıl söylersiniz ? Bunca emeğime çabamada mı acımıyorsunuz ? Ben yıllar öncede istemedim Aliyi şimdi neden isteyeyim.Ben hiçbir yere gelemem.Gelmiyorum.

-Gelmezsen zorla götürürüz.

-Dayı lütfen ..

-Sen sus yeğenim seninlede papaz olmayalım.

-Ne demek zorla götürürüz ? Mal mıyım ben ordan al oraya götür.

Ağzım açık izliyordum.Mervenin cesaretine hayran kaldım. Bu kadar sinirli insanlara bunları söylemek cesaret ister.Ama bende zorla evlendirilğimde Kaanın babasına böyle direnmistim. Ağzıma ne gelirse söylemiştim korkmadan sıkılmadan .Kizmasi bagirmasi umrumda bile olmamıştı.Mervenin ailesi çok geri kafalıydı belli. Ama abisi sanki sırf Mervenin inadına onun aksine konuşuyordu sanki.Pek iyi anlasmadiklari belli.Bu kadar zıt karakterli bu kadar farklı düşüncelere sahip insanlar nasıl kardeş olabilir ki ? Birkac adam gelip Merveyi kolundan tutup cekistirmeye başladılar. Kaan ve ben engel olmaya çalıştık ama kararliydilar.Kaan hemen beni geri plana itmeye çalıştı ama dururmuyum ben huyum kurusun :)

-Ya bıraksanıza kızı dağ başımı burası istemeden götüremezsiniz.

-Gelin sen karışma.

-Ne demek karışma ?

- Dayı gel içerde konuşalım biraz hoş değil böyle zorla.

-Yeğenim kaç sene önce yapmam gerekeni yapıyorum.En başında tutup  anasinin dizinin dibinde oturmasını sağlasaydım böyle olmazdı. 

-Baba bırakın beni. Ben sizle gelemem.

-Bal gibide gelirsin.

-Baba gelemem ben.  ben evlendim.

Birsüre sessizlik oldu.Merve evli miydi ? Evliyse  kimle evliydi ? Belkide ben bilmiyordum.

-Ne demek evlendim kimle ?

-Berkeyle. deyip berkeyi gösterdi.Berke bu dakikaya kadar ne yorum yapmış nede karışmıstı. Şaşkınlığıda  yüzünden okunuyordu zaten.Bu sözle birlikte gözler Berkeye çevrildi. Abisi Kadim Berkenin yakasına yapıştı.

-Sen kız kardeşimle mi evlendin ?

Mervenin gözlerinin içine baktıktan sonra Berke kendine gelip adamı üzerinden itti.

-Evet kız kardeşinin kocası seninde enistenim sıkıntı mı ?

Berkenin çıkışına çok şaşırmıştı. Herşey bir anda gelişmişti. Herşey karışmıştı.Berkeyle Mervenin evli olmadığından eminim ama Merve bu yalana neden başvurdu en başta anlamadım. Ama bu gerici düşünce kocası olan bir kadını alıp götüremez diye düşünmüş olmalı.Buradaki tanınmayan tek adayda Berke tabiki.

-Evet sıkıntı. Nerde tanıştınız nerde evlendiniz söyle lan.

-Geçen yaz Ankarada evlendik.Orada tanıştık bırak kocamın yakasını evliyim ben hiçbir yere gelemem.

-Bırak yakamı yoksa indircem seni şimdi.

-Lan ..

Kaan en son dayanamadı. Kaanı hiç bu kadar sinirli görmemiştim. Kadimi Berkenin yakasından alıp yakasına yapıştı.

"Bak Kadim senin yaptıkların ne ha ? Kız evliyim diyor anlamıyor musun ha ? Ne oldu neye sıkıldın ? Alinin vereceği paradan oldun diye mi bu öfken .Yoksa Merveyi zerre kadar düşünmediğini biliyorum.

"Dayı oğlu sen girme kız kardeşimle arama.Oralara gitti bide evlenmiş bu kabul edilemez.

"Yeğenim.

"Dayı lütfen kimse benim evimde bir kadına bu şekilde davranamaz.Hicbir kadına ayrıca Merveyi kardeşin kadar severim bilirsin. Ya orta yolu bulun yada yarın sakinlesip yine gelin.

Kimin kocası ya şu laflara bak yerim ben onu inşallah oğlumda babası gibi özgür ruhlu güzel düşünceli cesaretli bir insan olur.

"Kovuyor musun yani Dayıoğlu ?

"Estağfurullah ama bu ses tonun bu hareketlerin hoşuma gitmiyor Kadim bilesin.Sakinles öyle gel diyorum sadece.

Sonra dışarı çıkıp arabalarına bindiler.Gittiklerinden emin olunca hepimiz Merveye döndük ağlamakla ağlamamak arasında gidip geliyordu.Mutsuzdu ama sanki rezil olmuş gibi hissediyordu.

-Bu ne demek oluyor kızım ne kocası niye karıştırıyorsun beni.

-Aklıma başka bişey gelmedi yoksa götürürlerdi beni.

-Ya kaanın anne ve babası onlar gelince ne olacak onlar benim kim olduğumu biliyorlar.

-Peki ya sen yalanımı neden devam ettirdin ? Yok böyle birşey deseydin.

-Sonra o psikopat abin seni götürürdü ve abine aşırı derecede gıcık oldum. Ağzımdan çıkıverdi.Bana teşekkür etmen gerekirken neyi sorguluyorsun ?

-Teşekkür ederim ve Özür dilerim bu işi çözücem.  dedi ve odasına gitti. Berke neden bu kadar sert olmak zorunda ki ? Onun için üzülmüstüm. Ah şu  aileler bazen en güzel mutluluklara başrol olurken bazende nasıl mafediyorlar hayatları.

-MERVE-

Odaya geldiğimde artık kendimi tutamadım.Gozyaslarim benim kontrolümde değildi sanki.Benim ailem neden böyle ? Ben sadece evlenip çocuk doğurup evde koca bekleyen bir kadın olmak istemedim.Kendi ayakları üstünde duran başarılı bir kadın olmak istedim ve oldumda.Benimle gurur duymaları gerekirken beni rezil ettiler.Onca yıl geçti ama hala aynı cahil insanlar var karşımda. Bunca yıl önce memleketimi terketmek zorunda bırakan bu düşünceler bugün yine karşıma çıktı. Onlari durdurabilecek tek şey bir kadının evli olması yani kocasının malı olması. Onlara göre evlilik bu çünkü. Ama evlilik aşkla sevgiyle esitlikle olmalı bence.Buradan gitmemin bir nedenide Aliyle evlenip bu hayata mahkum olmamaktı.Burada kocam olarak gosterebilecegim tek adayda Berkeydi. Yalanımı ortaya çıkaramadıgı için ona minnettarım. Aslinda buraya hiç dönmemeliydim. Böyle olacağını tahmin etmem lazımdı.

-BERKE-

Bu kızın benim başıma is açacağı başından belliydi zaten.Tamam zor durumdaydı belki tamam bir yalan söylemeliydi ama bu yalan ortaya çıktığında başına daha büyük bir dert açacaktı.Hem bu yalana beni dahil etmek zorundada değildi. Tam aramız iyiydi katlanabiliyorum derken böyle birsey yapmasını aklım almıyor gerçekten. Bende neden yalanına ortak olduysam deseydim ki yalan söylüyor bu kızla iki gün önce tanıştım.Ama o abisi olacak adama fena halde kıl oldum.O hareketler dünya senin etrafında mı dönüyor yavsak.Sirf onun inadına dedim kocasıyım diye eee şimdi ne olacak akıllı Berke ? Hiç düşünmeden hareket etmeye devam  et Aferin.

Herkes odasına dağılmıştı.Bu günün ve gecenin çok güzel olmasını istemiştim.Herkes mutlu olsun istemiştim. Aslında güzel bir gece olmuştu ama sonu iyi bitmemişti işte. Gecenin bilmem kaçı olmasına rağmen gözüme uyku girmiyordu.Konaktaki bütün ışıklar kapalıydı.Kaanda çoktan uyumuştu.Ee tabi kahraman kocacığım çok yoruldu bugün. Bende kendi lambamı yakıp hamilelik için aldığım kitabımı okumaya başladım. Yarısına gelmistim bile.Okudugum sayfada bebeği hazır karşılamanın çok iyi olacağını söylüyordu. Ilk çocuksa dahada önemli. Kursa gidip ne yapacağımızı öğrenecektik.Bir yıl içinde evlenip çocuk doğuracagımı bilmediğim için bebek bakımı hakkında hiçbirşey öğrenme gereksinimi duymamistim.Bunun daha çok zamanı olduğunu düşünüyordum.Planli programlı olmuyor işte. Kitabı kapatıp karnımı oksadim.Yarin babanı birlikte ikna edeceğiz yavrum :)

****

"Neden olmaz diyorsun hemen Kaan çocuk büyütmekle ilgili ne biliyorsun ki ?

"Ya ne olacak el kadar çocuk. Yemek yedirirsin altını temizle gazını çıkar yıka sev bitti nedir yani.

"Ya saçmalama bizim öğrenmemiz lazım bu çocuğumuz için onun geleceği için.

"Amelya dünya kadar isim var ne olur beni oyalama.Anneme sorarız bize herseyi anlatır tamam mı şimdi gitmem lazım.

dedi ve koltuğun üstünde duran ceketini alıp çıktı.Neden böyle yaptı ki ? Karşı duracağını tahmin ettim zaten zamanla alışır alışacak.Biz seninle ana oğul babanı ikna ederiz değil mi benim canım oğlum ;)

-Kaan-

Ya Amelyanın aklına bunları kim sokuyor. Ne kursu bebek bakmanın kursumu olurmuş. Olursada benim hiç isim olmaz.Bu Amelyada ne çok seviyor böyle boş işleri. Aslında yetişeceğim toplantıya daha bir saat var  ama evden kendimi nasıl attım bilemedim.

Üzerime bir elbise geçirip kahvaltı masasına indim.Berke masadaydi ve başlamıştı.Merve ise ortalıkta yoktu. Şakayla karışık  sordum.

"Karın nerde ?

"Ya Amelya sende mi ? Basım belada zaten.Bilmiyorum hiç  görmedim.Git bir bak istersen.

Kapısını çaldım.

"Bir dk. Gel.

"Günaydın. Uyandırmadım dimi.

Hiç uyumamis gibiydi.Gozlerinin altı morarmis sanki bir günde yaşlanmış çökmüştü.

" Zor bir geceydi.Pek uyuyamadim.Simdide bavulumu hazırlıyorum. Bugün gidiyorum

"Nereye  gidiyorsun ?

"Ankaraya döneceğim. Burada kalmam hiç iyi olmadı.Hic gelmemeliydim zaten.

"Ya saçmalama bir yolunu buluruz elbet.

"Bilmiyorum en doğrusu bu gibi.

"Yine kaçacaksın yani hayallerin için savaşmayacaksın

"Amelya dün gördün başka şansım yok.Onlara göre benim hayallerim yasanilmasi imkansız şeyler. Beni onlar mecbur ettiler.

"Bırak o valizide kahvaltıya gel. Sonra akıllıca konuusuruz. İtiraz istemiyorum.Bekliyorum sofrada.

"Tamam.

O iyi bir kızdı. En başında ona karşı duyduğum nefret sevgiye dönüşmüştü.Buradaki yalnızlığıma son vermişti o kardeşim gibiydi gitsin istemiyorum. Sofraya oturup kahvaltımı etmeye başladım. Berkede gazeteleri karıştıyordu.Iyide Berke okulda bile bişey okumayı sevmezdiki bırak gazete okusun.

"Berke hayırdır. Sen hiç sevmezdin okumayı.

"Seyy canım sıkıldı öyle bir baktım ne okuyacağım ya.

"Bana baksana Berke sen kaç günlük izin aldın işten.

"Birkaç aylığına.

"Birkaç AY.

"Evet yıllık iznim işte. Bende kullanıp yanına geldim.

"Iyi yaptın iyi de bir sorun yok dimi Berke.

"Hayır canım ne olsun.Sen sadece bebeğini küçük Chuckyi düşün.

"Aynen ya sana benzerse tam bir Chucky olur.

"Ama yakışıklı bir chucky .

"Aynen.

Biz gülerken Merve geldi masaya oturdu. Upuzun sarı elbisesi ve topuz yaptığı sarı saçlarıyla doğal ama güzeldi. Gözlerindede rimel vardı sanırım. Oda kimeyse artık siz anladınız :D <Berke>

"Berke Merve gitmeyi düşünüyor biliyor musun ?

"Isabetli bir karar olmuş bence.O abi o baba ve benim gibi bir koca ona çok fazla.

"Ya saçmalamayın.O kötü birsey yapmadı. Hayallerinin peşinden gitti.Niye kacsin ki ?

"Ya ne yapayım Amelya ? Savaşacak burda kalacak gücüm yok.

"Bir yolu bulunur elbet önce kahvaltımızı edelim. Bak babanlar birazdan gelir.

Lafın gelişi söylememe rağmen kahvaltımızı yapmamız ve masadan kalkmamızla hemen geldiler.Ama sakinlerdi bugün düne göre çok sakin.Kadim Berkenin elini sıktı. Sonra Mervenin babası Berkeye elini uzattı Berkede biraz şaşırdı ama sonra öptü.  Salona gectiler.Gelin olarak onlara kahve servisi yaptım sonra oturdum. Babası Merveyi karşısına alıp konuşmaya başladı.

"Bak kızım. Sen benim tek kızımsın.Yillar önce bir cahillik ettin kaçtın gittin ama ben sana kefilim ki kötü bişey yapmadın. Ama yalnıs oldu be yavrum.Soylemek istediğim zaten evlenmissinde.Buraya yerles o kadar sene okudun sirketi devral.Kendi şirketinin patronu ol kocanlada bizim konağa yerleşin.Bende işten elimi eteğimi cekeyim torun seveyim artık istiyorum. Ne dersin kızım ? Ne dersin damat ?

Hayda !! Hadi çık işin içinden.

Continue Reading

You'll Also Like

68.9K 4.9K 106
Nisan Güneşi ve Nisan Güneşi 2 burada yayınlanmıştır.
1.8M 104K 72
Bir günde değişen iki hayat ... Narin ve Ezo İki kardeş ,ağa kızları abileri sevdiğini kaçırınca iki kızın yolları ayrılır . Biri berdel olur kuma o...
1.4M 32.8K 43
Tam sınıftan çıkıcaktım ki gelen sesle dikildim kaldım."sen kal ada yapamadığın son soruya bakalım" OLUR OLUR HOCAM BAKALIM. Dırırııırıırıfırı Canı...
147K 7.9K 31
Kutsal topraklarda basladi Elifin hikayesi. Peygamberin topraklarinda buldu alin yazisi onu... Habersizce tavaf yapti onlar. Habersizce dua etti onl...