VÉR A HÓBAN ➢ H.S

By franciariviera

9.9K 732 62

Az országok közti olajért folytatott harc olyan méreteket öltött, hogy mindez III. világháborúba torkollott. ... More

Első fejezet
Második fejezet
Harmadik fejezet
Negyedik fejezet
Ötödik fejezet
Hatodik fejezet
Hetedik fejezet
Nyolcadik fejezet
Kilencedik fejezet
Tizedik fejezet
Tizenegyedik fejezet
Tizenkettedik fejezet
Tizenharmadik fejezet
Tizennegyedik fejezet
Tizenötödik fejezet
Tizenhatodik fejezet
Tizenhetedik fejezet
Tizennyolcadik fejezet
Tizenkilencedik fejezet
Huszadik fejezet
Huszonegyedik fejezet
Huszonkettedik fejezet
Huszonharmadik fejezet
Huszonnegyedik fejezet
Huszonötödik fejezet
Huszonhetedik fejezet
Huszonnyolcadik fejezet
Huszonkilencedik fejezet
Harmincadik fejezet
Harmincegyedik fejezet
Harminckettedik fejezet
Harmincharmadik fejezet
Írói utószó

Huszonhatodik fejezet

244 15 2
By franciariviera

Már megint itt tartunk. A kezem jéghidegen fonódott a kis tárgyra, nem akartam elengedni. Nem mintha bárki is megláthatná, csak az én paranoiám az egész. A zsettfekete lepel, melyet csakis a hold intenzív fénye tört meg, elrejtett mindentől és mindenkitől. A felettem alvó göndörke egyenletes lélegzetvételeit számlálva szuggeráltam orrom előtt egy pontot.

Egy, kettő, három, négy, öt, hat, hét, nyolc, kilenc, tíz, tizenegy...

Kétségkívül az agyamra megy a felső matracon szuszogó férfi, akinek lénye eltereli gondolataimat, miközben én próbálom átadni magam egy jobb világnak.

Harminckettő, negyvenöt...

Már számolni sem tudok. Megőrjít ez a fülsiketítő zaj, ami kellőképpen vegyül a szoba némaságával.

Elrugaszkodtam fekvő helyzetemből, és az ablak elé kecmeregtem. A párkánynak dőlve, két ujjal feszítettem szét a redőny fémlapjait, hogy rálátást nyerjek mindarra, ami kint zajlik. Csakhogy lent egy árva lélek sem csavargott.

Hirtelen felindulásból kaptam magamra a szürke pulóverem, aminek kapucniját fejemre húzva bújtam közben bele szakadt terepnadrágomba.

Futva szedtem a lépcső pilléreit, és magam mögött hagyva a megtépázott épületet, őrült módon rohanni kezdtem az erdő irányába. Az oxigéndús levegő ki-be helyezkedett tüdőmben, ami ezáltal ki akart törni bordáim védelmeből. Mint egy kalitkába zárt madár, amely ki akarna teljesedni. Csakhogy hiába, ugyanis ezt a kalitkát lehetetlen áttörni. Habár itt-ott már megrepedt, mondván hogy megadja magát, ennek dacára még mindig mereven magasodik a kismadár fölé. És ha minden a terv szerint halad, ez így is marad. Nem engedem a felszínre, amit nem kellene.

A tornácon izzó pontok űztek mocskos tréfát szemeimmel. A füstfelhő, mely alig engedte láttatni a mögötte tartózkodó alakot, elért hozzám is, így a szememet csípte a bagó markáns egyvelege. Hezitáltam, végül mégis úgy döntöttem, hogy felfedem magam. Vagy felfedem magamnak a fickót, aki mereven bámul irányomba.

- Crane! – a jólismert hang most kevésbé hangzott olyan tekintélyt parancsolóan. Sokkal inkább gyengédebben, afféle megtört tónust ütött, amelyet ezelőtt csak egyszer engedett meg magának társaságomban.

- Százados – biccentettem tisztelettudóan. Amaz legyintett.

- Hagyjuk a formaságokat – mondta. – Tudja, a kubai szivarnál nemigen gyártanak jobbat.

Nem szólaltam meg, inkább elmélyülve bambultam a ködbe, melyet a százados képzett. Ajkai közé emelte a dohányt, majd mélyet szippantva belőle lehunyta remegő pilláit.

- Mit keres kint ilyenkor? – váltott témát.

- És maga? – amint kiejtettem a szavakat, már meg is bántam. Azonban az a csúnya igazság, hogy vissza már nem szívhattam, akármennyire is vágytam rá abban a pillanatban. A férfinak egyetlen arcizma sem rándult, mintha észre sem vette volna a nyelvbotlásomat.

- Egy súlyos titkokat maga után cipelő embernek az éjszaka a legkegyetlenebb. Nappal még csak-csak elvan, körbeveszik a felgyorsult világ túlzott mennyiségű ingerei, és egy pillanatra sem gondol arra, hogy mégis hol a faszban rontotta el. Ugyanakkor ha leszáll az éj, már nincs, ami elnyomná a belülről ordító hangokat, melyek kíméletlenül sorolják a feketelistádat. Hogy miken mentél keresztül a magad mögött hagyottnak hitt életedben, és hogy miért fogsz sínylődni a hátralévő életedben a karma szerint. Csak te vagy, de úgy igazán te.

Jobbnak láttam, ha inkább nem szólok egy szót sem. Nem azért, mert nem adtam igazat a századosnak, sokkal inkább azért, mert teljes egyetértésben álltam vele, aminek nem mertem hangot adni. Ő a főnök, viszont neki is van lelke. Pontosan tudtam, ezzel ellentétben mégsem tudtam eltekinteni teljesen rangjától, hiába a felbecsülhetetlen igazságainak. Így inkább csak szótlanul ácsorogtam előtte, ide-oda dülöngélve sarkaimon, zsebretett kezekkel és tanácstalan arckifejezéssel.

- De mindegy is... - hirtelen feltápászkodott, majd kacsintva felém elnyomta a szivart, mielőtt beléphetett volna a szállás ajtaján. Kővé dermedve vártam, magam sem tudtam mire is pontosan. Mintha ott ragadtam volna. A férfi szavai ideragasztották lábaimat, mert lelkem egy tapodtat sem tudott volna megtenni tovább ezzel a testtel, amiben élek. Irtóztam magamtól, viszolyogtam az önképemtől, ami így belülről szétmarcangolt. A bőrömet teljességgel frivolnak érezve inkább magam mögött hagytam a kicsiny fatornácot, és a fürdőbe vettem az irányt. A lépcsőknél újfent összetalálkoztam a századossal, aki felém intve a gyengélkedőbe ment. Én kapkodva a lábaimat fellépdeltem a léceken, és a fürdőbe vonulva lerángattam magamról a pulcsit a terepnadrággal egyetemben. A zuhanyfülkébe állva mit sem törődve az egész helyzettel folyattam magamra a meleg vizet, csak hogy le tudjam gyűrni az elhatalmasodó gondolatokat.

- Lám, lám, lám... Hunter Crane teljes valójában - amint meghallottam a szavakat, lelki szemeim elé tárulkozott a sunyi rókaként eleresztett vigyor, az orrnyergén lévő szeplők és a valóban róka kilétét igazoló vörös haja.

Derek.

Continue Reading

You'll Also Like

35.5K 1.5K 36
Átlagos lány, átlagos élettel. Túl unalmas neki az egész élete, vágyakozik valami újra, valami felülmúlhatatlanra. Egyszóval ördögi kör az egész. Vaj...
85.5K 5.4K 41
Látszólag Kendra egy átlagos diáklány, tanár szülőkkel, akik megkövetelik a tiszteletet és a fegyelmet, amihez Kendra nehezen alkalmazkodik. Mert az...
79K 7.7K 41
Egy történet, amely szánt szándékkal Halloweenra íródott, mivel én nagyon szeretem ezt az ünnepet. Október elsejétől egészen október harmincegyedikéi...
19.4K 1.1K 5
Elizabeth White olyan, mint bármelyik 17 éves lány. Csak úgy falja a könyveket, filmeket és sorozatokat, minden érdekli, szereti halogatni a teendőit...