Cioburi de cuvant

By LarisaCseriu

33 5 0

Subiectul romanului e niciunul, mi-am propus sa experimentez ceva, sa las firul narativ sa zboare dupa cum ar... More

Partea 1
Partea 2
Partea 4

Partea 3

5 1 0
By LarisaCseriu


Acum cateva zile in timpul unor doua ore infernale de stat in  autobuzul cu care ma duceam spre casa, iar mai apoi cand m-am intors, singura bucurie ce mi-a luminat acele minute infinite a fost zapada. Sa iti rasfeti timpul cu stralucirea si unduirea zapezii dupa un dans nebunesc cu vantul, apoi scaldata in  razele unui soare ratacit intr-o dimineata de decembrie rece. Nimic mai frumos. Alb si alb, un neant de alb ce a innebunit toata natura, amestecat cu un ger care a paralizat aproape orice miscare a vreunei vieti, totul era oprit in timp.

 Va invit sa faceti macar o data acest exercitiu, intr-o calatorie cat de scurta, cu masina sau pe jos, deconectati-va putin de la probleme si lasati-va purtati de frumusetea naturii indiferent de anotimp. Pune castile cu un intrumental sau o piesa care iti rupe mintea de existenta celorlalti. Iti va aduce un plus de bucurie in nefericirea de care suntem inconjurati. 

Astazi dupa o noapte destul de grea, oboseala adunata, trezirea la crapatul zorilor, o asteptare destul de scurta la coada la analize, procesul in sine, alta asteptare in statia de tramvai, in fine poti sa innebunesti.... Intr-un sfarsit urc si gasesc un loc.

 Atunci s-a intamplat cel mai frumos lucru pe ziua de azi, care mi-a transformat total starea. Pierduta in mult obisnuitele ganduri pe care sa fim sinceri le are toata lumea, cautam un moment sau ceva sa ma agat pentru stabilitate, pana cand a aparut langa mine o rupere de realitate cu ochi albastri. Un manunchi de viata care era in propriul univers. Cel mai placut companion pentru o calatorie cand viata te satura de autodistrugere mintala e un copil de vreo cateva luni venit pe lume sau in genere un copil in primii ani. Sa privesti  acei ochi care au o putere uriasa de sutragere din calea prostiilor in care se opreste astazi aproape orice om, asta e cu adevarat un lucru de neinteles pentru multi.

Cum si de ce? Explicatie e simpla, acel copil stie sa se bucure de orice vede in jurul sau, nu sa duca in extrem fiecare problema intalnita. ,,Sa nu vezi padurea din cauza copacilor", asta a pierdut omenirea printre multe altele, detaliul privit in ansamblu si ansamblul privit in detaliu.  

Continue Reading

You'll Also Like

117K 17.6K 92
Short Story and Os book Cover credit: @sidnaaz_alaxy
12.2K 985 21
YUH EX MAN BRUK YUH HEART ND YUH NUH SEE HIM FI YEARS! JUS LEAN PON ME SHOULDER, MI EASE YUH TEARS๐Ÿฅน. NEW TO THIS WRITING THING SO BARE WITH ME๐Ÿ™๐Ÿฝ๏ฟฝ...
162K 6.5K 73
โžฝJust short love stories...โค โ‡โค๏ธ. โ‡๐Ÿ–ค. โ‡โ™ฅ๏ธ. โ‡๐Ÿ’™. โ‡๐Ÿฉท. โ‡๐Ÿค. โžฝ๐Ÿ’›Going on. โžฝ๐ŸฉถComing up [Ignore grammatical mistakes. I will improve my writing gradual...
25.5K 335 56
A WOSO Oneshot book Oneshots of favourite Women's footballers Mainly the Lionesses, Arsenal Women's team,Chelsea Women's team, Man City Women's team...