Texting with Mr. Avery

By reni1050

44K 3.3K 317

Стоях и наблюдавах от прозерецът. Гледайки как птиците летят ниско се сетих за думите на баба. -Знаеш ли какв... More

1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
Нова Книга...

7

1K 84 3
By reni1050

Тъкмо когато излязох от стаята видях майка ми. Беше говорила с един от учителите ми. Опитах се да мина незабелязано, но тогава усетих как някой върви след мен. Беше тя. Когато се обърнах срещнах неодобрителният ѝ поглед.

-Ана! Защо още не си се прибрала? - гласът ѝ беше строг.

-Аз...Останах на консултация и се забавих.. - прекъсна ме.

-На консултация? Защо?

-Госпожице Блейк? - гласът му! Това беше той....

-Извинете ме, надявам се да не ви прекъсвам, но някакъв проблем ли има? - учителят ми попита учтиво.

-А ти си? Това да не е гаджето ти? За това ли толкова се инатиш да не заминеш? - какво говори?

-Мамо, спри!... - изглежда, че на господина по литература му стана неудобно, защото реши да се намеси.

- Предполагам вие сте Госпожа Блейк.? Аз съм учителя на дъщеря ви по литература и ще се радвам ако не ме намесвате във взаимоотношенията с дъщеря ви. Така че ако ме извините имам оперативка! Довиждане. - да бягай, поне ти ще се спасиш.

-Учител? Той ти е учител? - след думите на майка ми я погледнах. Не ме очакваше нищо добро...

ГТНД

След като си тръгнах от разговорът между Анабел и майка ѝ, се насочих към конферентната зала. Имахме оперативка. "Ура! ". Нямам търпение да свърши, а още не е започнала.

Не ме разбирайте погрешно! Обичам работата си. Преподавам неща които са елементарни и знам отлично. Помагам на тези които не се справят по предмета. Но това си има и своите лоши страни.

Като например това да раздаваш листове по цял ден, да не спиш за да проверяваш тестове и да говориш едно и също на малки и еволюирали животни, приличащи на деца. С едни думи... Купон!

Ако баща ми не ме бе принудил да уча за учител сега сигурно щях да записвам с Корбин и останалите. Но го послушах, а сега? Сега се опитвам да разбера изпитвам ли нещо специално към един от учениците си.

Преди да се усетя вече беше минал един час и срещата бе към краят си. Усмихнат, взех куфарчето пълно с множество тестове, се запътих към изхода. Нямам търпение да се прибера,мисля че вече ми се привиждат букви. Разтърках очите си, но точно тогава се блъснах в някого и този някой беше... Анабел? Защо все още е тук? Очите ѝ бяха червени, а лицето ѝ мокро и подпухнало.

-Госпожице Блейк? Защо все още сте в училище? - тя дори не ме погледна.

-Аз...Забравих си... тетрадката и се върнах да я взема. - лъжеше ме. Гласът ѝ беше преграхнал. Вече съм сигурен, че е плакала.

-Плакала ли сте.? - наблюдавах реакцията ѝ. Напрегна се, поемайки си дълбоко въздух отново излъга.

-Н-не. Аз трябва да се прибирам....-преди да се беше отдалечила от мен хванах ръката ѝ. Нещо ме подтиква да говоря с нея. Нещо в мен иска да разбере какво я е разстроило? Дали има общо с майка ѝ и дали мога да ѝ помогна? Вече не ръководих умът си! Не бях учителя по литература, даващ постоянно тестове. Бях Джак, бях себе си....

Continue Reading

You'll Also Like

84.8K 3.6K 53
Аз бях лудо момиче, преди трагедията в живота ми, а той обикновено момче, което бе събрало всички добри качества на този свят. Аз не виждах смисъл в...
23.5K 1.6K 43
Тя не помни нищо. Тяхната първа среща,целувка,първият път, в който той и купи цветя,първата им спречка заедно. Тя дори не помни кой е той...Тя е забр...
196K 14K 67
Съдбата реши да ги омъжи. За него нямаше проблем, но за нея имаше, тя го мразеше. Мразеше го заради болката, която й е причинил. Тази болка все още...
122K 7K 71
Продължението на He is the devil! След като Ванеса изчезва, мафията се разпада. Гилински тръгва да я търси, но без успех. Тейлър заминава, защото не...