FELEDÉSBE MERÜLVE

By susogoarnypls

73 15 1

"Carla a jó példája annak milyen ha az ember küzd az álmaiért vajon sikerül véghez vinnie amit eltervezett? V... More

Ú J K E Z D E T
S Z Ó T L A N U L
É M E L Y Í T Ő

A NAGY NAP

14 3 0
By susogoarnypls

Reggel úgy ébredtem az ózsdi vekker hangjára mintha fejen kolintottak volna egy vas lapáttal.
A tegnap estéről apró kép foszlányok bújtak elő.
(Meg az hogy még mindig nem tudom a szőke srác nevét...)
Nem ittam semmit mégis olyan érzésem volt mintha nagyon másnapos lennék.
Belém hatolt a felismerés:
SZEPTEMBER ELSEJE VAN!
Pánikolva ugrottam ki az ágyamból és sprinteltem végig a folyosón le a konyhába. Ahol egy fél szendvics várt egy papír cetlivel amin a következő állt:
"Ne merj elkésni az iskolából már az első napon!"
Mintha kiolvasta volna a gondolatokat a fejemből és papírra vetette volna, sietve gyömöszöltem a számba az asztalon hagyott ételt majd rohantam a mosdóba hogy embert varázsoljak magamból. (sokszor elsütött szar szöveg átlagos sztoriban😮)
Hajamat egy copfba fontam majd szeplőimet és a kialvatlanság okozta karikákat eltüntettem egy kevés korrektorral.
Majd feltrappoltam a lépcsőn és kinyitottam a ruhás szekrényemet.
Magamra kaptam az iskolai egyenruhát ami egy rakott szoknyából és egy fehér ingből állt rajta az iskola nevével.
Újdonsült táskámba hanyagul dobáltam bele a könyveket, lépcsőn lefelé haladva cipzároztam be és kaptam a vállamra.
A buszmegálló nem volt messze így oda érve kitudtam pihenni magam és arra is jutott időm hogy végig gondoljam: kilencedik osztályba lépek.
Legbelül reménykedtem hogy a buszon találkozom majd iskolai egyenruhás tinédzserekkel akik ugyan annyi kedvvel vágnak neki az új tanévben mint a nap a mai hideg és párás levegő felmelegítésének.
Buszra felszállva bérletemet a zsémbes buszsofőr képébe tolva vágodtam le az egyik ülésre majd szétnéztem a buszon alig volt egy - két hely, a jármű tömve volt diákokkal, nyugdíjasokkal, középkorú felnőttekkel.
Ekkor megpillantottam a szőke srácot.

MI VAN VELED SORS?

A füle be volt dugva és a telefonjával babrált, lábánál egy gördeszka pihent aminek a kerekét néha megpöckölve játszadozott vele.
Ekkor megcsörrent a telefonja amit egész eddig unott képpel bámult majd még az előbbinél is unottabb arcot vágva vette nyomta be a zöld ikont.
Távol ült tőlem de a szájáról letudtam olvasni miről magyaráz.
-Anya mi lenne ha békén hagynál?-tette fel költői kérdését különleges érces hangján, mire azonnal érkezett a válasz a vonal túlsó végéről.
Szabad kezével a fekete pulcsija kötőjét kezdte piszkálni, tényleg untatta az anyja beszéde.
A fiú lassan pillantott körbe a buszon mikor találkozott a tekintete az enyémmel, először meglepődés suhant át az arcán majd szemével a telefonja felé bökött egy és szemforgatást követően elmosolyodott.
Így már az én ajkaim is mosolyra húzódtak majd előre fordultam az ülésen.
A busz megállt majd fel ebickélt a járatra egy ducibb szemüveges fiú esetlenül turkált a táskájában vélhetően a bérletét vagy pénztárcáját kereste.
A volánnál ülő buszsofőr idegesen dobolt ujjaival a kormányon időnként sóhajtva hozzá egyet-kettőt a hatás kedvéért. Nem tudni élvezte-e hogy jobban megizzasztja a fiút a türelmetlen viselkedésével mint egy táblánál való feleléssel. (Bár ezt nem néztem volna ki a buszsofőrből).
Ekkor az egyetlen ismerősöm a járművön és talán az egész iskolában(szőke srác) oda lépett hozzá majd kifizette a jegyét így tovább indulhatott a járat a reggeli körútjára.
-Ne is köszönt meg Franklin!- szólította fel a gömbölyded fiút amivel megtagadta a köszönet nyilvánítást az erkölcstan egyik alap gondolatát.
-Nem azért csináltam mert én vagyok a vörös kereszt- folytatta érces hangján egy csepp iróniával fűszerezve a mondatot.
Majd a pattanásos Franklin lehuppant mellém a székre pedig nagyon igyekeztem elfoglalni vékony testemmel mindkét ülést.
Az út végét ért ami azt jelentette hogy megérkeztünk lélegzet vissza folytva vártam hogy lábam a betont érhesse és elgyalogoljak a pár méterre található iskoláig.

Szívem szaporán vert csak úgy kapkodtam levegő után.
Ekkor előttem termett egy lány csapat és kihasználva hogy gólya vagyok csupasz kezemet már a nap elején tele firkálták mindenféle baromsággal.
Jól kezdődött a napon és jól is folytatódott ha bele gondolok....

__________
Tudom hogy rövid lett de probalok gyakrabban ilyen vagy ennel picit hosszabb részeket írni fogadjátok szeretettel

Continue Reading

You'll Also Like

6.9K 1K 43
Az iskolában terrorizálták, otthon pedig állandóan kiabáltak vele, Jimin sosem érezte, hogy szeretik, ezért amikor egy félénk milliárdos, Jeon úr kik...
58.4K 2.5K 25
.· 𝙬𝙚 𝙖𝙡𝙡 𝙣𝙚𝙚𝙙 𝙨𝙤𝙢𝙚𝙤𝙣𝙚 𝙩𝙤 𝙨𝙩𝙖𝙮 ·. Amelia Solane több mint két éve tartó kapcsolata egy pillanat alatt ér véget, miután a lány t...
591K 15.5K 74
" Nekem nem elég a jó, a legjobbat akarom " - Reed.M " Nekem nem elég a szép, a legszebbet akarom " - Ricky.W Reederica Malone nem egy visszahúzódó,ö...
33K 2K 19
Látszólag Kendra egy átlagos diáklány, tanár szülőkkel, akik megkövetelik a tiszteletet és a fegyelmet, amihez Kendra nehezen alkalmazkodik. Mert az...