Secretul Mariei

By Lia988

228K 14.3K 543

- Iubito, te rog nu-mi face asta! Îi spune încercând să o atingă pe faţa albă ca varul şi plină de zgârieturi... More

Descriere
Capitolul 1
Capitolul 2
Capitolul 3
Capitolul 4
Capitolul 5
Capitolul 6
Capitolul 7
Capitolul 8
Capitolul 9
Capitolul 10
Capitolul 11
Capitolul 12
Capitolul 13
Capitolul 14
Capitolul 15
Capitolul 17
Capitolul 18
Capitolul 19
Capitolul 20
Capitolul 21
Capitolul 22
Capitolul 23
Capitolul 24
Capitolul 25
Capitolul 26
Capitolul 27
Capitolul 28
Capitolul 29
Capitolul 30
Capitolul 31
Capitolul 32
Capitolul 33
Capitolul 34
Capitolul 35
Capitolul 36
Capitolul 37
Capitolul 38
Capitolul 39
Capitolul 40
Epilog

Capitolul 16

5K 359 4
By Lia988


— În Dubai?! Se răsti Maria trăznită.

— Da...îi aprobă Alex stingherit. Și eu am avut ceeași reacție, continuă și râse.

— Bine, stai așa, spune și se așează în scaunul biroului ei. Trebuie să mergem noi  la ei în loc să vină ei  la noi? Din câte am înțeles eu—

— Da, așa e. Noi îi așteptam pe ei miercuri, dar se pare că tata a considerat că e mai bine să îi vizităm noi. A vorbit deja cu ei, îi explică Alex liniștit.

Maria îl privea în continuare depășită de situație. Dubai. Avea să plece în Dubai. Cerule! Abia depășise granițele statului în care se află și acum avea să părăsească și continentul? Și tocmai unde? Fix în Emiratele Arabe Unite! Se bucură și râse că firma Ace nu avea asociați sau clienți și pe la Polul Nord sau în Africa. Atât îi mai trebuia.

Își puse coatele pe birou și cântări situația. O avea pe Clara și, cu toate că părinții o ajutau, îl avea și pe Mark pe urmele ei, ceea ce nu ușura deloc situația.

Se scărpină la ceafă și îl întrebă pe Alex:

— Cât o să stăm acolo?

— Având în vedere că numai zborul durează 12 ore—

— 12 ore?!

Alex începu să râdă și se opri brusc văzând că Maria era cât se poate de serioasă.

Cât despre ea, era terifiată. În primul rând că nu avusese prea multe ocazii să meargă cu avionul și le putea înnumăra pe degetele de la o singură mână. Și în al doilea rând, 12 ore?!

Asta ar însemna 24 dus-întors. Cum avea ea să reziste o zi întreagă numai pe drum? Doamne, Dumnezeule!

— Alex, nu pot să fac asta! Spune încă îngrozită.

— Maria, ai mai spus asta. Și știm amândoi că ai făcut față foarte bine provocărilor. Acum trebuie doar să le prezentăm ceea ce ai lucrat, atâta tot. Sigur le va plăcea.

— Nu-mi fac griji în privința asta, oftă încet Maria.

Într-adevăr, reușise. Terminase aproape 70 de modele de când și-a luat angajamentul și până acum. Mai erau câteva de ajustat și în curând vor fi 80. Pentru celelalte mai avea salvate niște schițe și era plină de idei și imaginație. Asta nu era o problemă. Până mâine, desenele erau gata, pregătite pentru miercuri.

Însă, problemele de acasă o încurcau cu adevărat. Cum îi putea lăsa și să plece? Ce vor crede despre fata lor? Că fuge de responsabilități? Gândurile bântuiau în mintea ei ca fantomele într-un cimitir, în timp ce se plimba prin birou.

— Marți la ora 10 trebuie să fim la aeroport. Avem rezervare la hotel și cred că ajungem cam pe la 11-12 noaptea. O să putem dormi și o să fim odihniți pentru a doua zi la ședință. Am preferat așa ca să nu fim în permanență pe fugă și să ne organizăm cum trebuie.

Maria îl ascultă cu urechile ciulite și încercă să înțeleagă toate informațiile noi care i se învârteau în jurul capului.

— Acolo stă și mătușa mea, sora tatei și nu trebuie să ne facem griji în privința transportului. Ne vor aștepta la aeroport. Plus de asta, am mai fost și eu de câteva ori acolo cu tata și știu drumul, ne vom descurca până la firmă, o asigură el.

Maria râdea acum în sinea ei, gândindu-se la ce o va aștepta. Faptul că făcuse modelele într-un timp atât de scurt, nici nu se compara cu ce avea acum de făcut.

— Îmi poți aminti încă o dată de ce trebuie să vin și eu?

Alex zâmbi din nou și se ridică din scaunul lui și se îndreptă spre Maria care îl ascultase până acum stând în picioare. O apucă de obraji și o sărută pe frunte.

— Pentru că tu ne-ai scos din încurcătura asta și n-am de gând să te las să stai în umbră.

Maria îi zâmbi rușinată și știa acum că totul era deja aranjat și că nu mai are cum să dea înapoi.

Se despărțiră din îmbrățișare la fix și se auzi din ușă un ciocănit. Maria strigă curioasă și priviră amândoi spre femeia îmbrăcată elegant care își făcu apariția în cameră.

— Bună dimineața, doamna Maria! Domnule Alexander! Îi salută ea.

Maria o văzu și își aduse aminte imediat de ea pentru că făcea parte din echipa ei.

— Bună dimineața, Julie. Vino te rog, o îndemnă Maria pe femeia puțin jenată de faptul că îi întrerupse. Alex îi făcu loc și se duse spre fereastră și cele două doamne vorbeau acum despre câteva retușuri care ar trebui făcute asupra unei creații.

Peste puțin timp, telefonul sună și Maria răspunse imediat:

— Da!

— Doamna Maria, domnul Caleb vă așteaptă pe dumneavoastră și pe domnul Alexander în biroul dânsului, îi transmite Margret.

— Venim imediat. O anunță și ea și închise.

Îi mai explică o dată Juliei și îi comunică și lui Alex ce aveau de făcut și ieșiră toți trei din birou.


                                                                                         ...


— Și mie îmi pare bine să te aud, draga mea! Îi spuse Perry cumnatei sale la telefon. Jack ce mai face? O întrebă, rezemându-se de canapeaua moale. Mă bucur, mă bucur, răspunse ea sincer.

Îl vede și pe Jimmy că se apropie și zâmbește.

— Da și el e bine, nu-ți face griji. Te salută.

După ce o ascultă câteva secunde, se uită din nou întrebătoare la soțul ei care oricum nu înțelea despre ce vorbeau ele.

— Sigur, o să-l întreb și-ți mulțumesc pentru invitație, o salută aceasta. O să te sun eu să văd ce am hotărât, bine?...Bine, bine...La revedere, scumpo! Spuse și închise telefonul. Îl puse pe masă și apoi îi explică soțului:

— Annie a fost. Voia să vadă ce mai facem. Afirmă cu cotul rezemat de spătarul canapelei. Ne-a invitat pe toți acasă la ei să stăm câteva zile. Zicea că vremea e foarte frumoasă zilele astea și că ar fi potrivit pentru pescuit.

Jimmy zâmbi și spuse râzând:

— Adevărul e că nu știu cui îi place mai mult să pescuiască: surorii mele sau lui Jack! Zice și râd amândoi.

— O să o sun și pe Maria să văd dacă poate veni și ea. Spune și se întinde după telefon.


                                                                                   ...


— Nu știu ce m-aș fi făcut fără ajutorul dumneavoastră, doamna Maria! Îi mulțumi Caleb.

Maria sorbi din ceașca cu cafea și zâmbi și ea:

— Vă rog, spuneți-mi Maria. Și eu vă mulțumesc pentru încrederea acordată. Afirmă și pune ceașca la loc în farfuriuța de pe masă. Dacă am terminat, vă rog să mă scuzați. Mai am încă multă treabă de făcut, se scuză aceasta.

— Sigur că da, nu vreau să te rețin, puștoaico! O luă Caleb prin surprindere și îi zâmbi. Maria închise ușa biroului, radiind de fericire.

Domnul Caleb oftă, relaxându-se în scaun cu ambele mâini la ceafă. Alex zâmbi și spune:

— Ești mai relaxat acum?

Tatăl său zămbește cu ochii închiși și revine la poziția normală în scaun.

— Dragule, eu eram relaxat de la început.

— Cum să nu...

— Știam că fata asta avea să ne scoată din bucluc. Sau, mai bine zis, să te scoată, ridică din sprânceană tatăl lui. E o fată de treabă.

— Și e foarte frumoasă.

Domnul Caleb îl privi pe fiul său mai curios acum și îi studie comportamentul, râzând. Felul cum o spuse. Recunoștea privirea aceea. O avea și el de fiecare dată când îi făcea complimente soției lui. Ca și cum acea persoană era mereu în gândul și mintea ta.

— Doar nu—

— Trebuie să plec, tată! Ne mai auzim, zise Alex râzând și plecând.

— Alexander Ace! Vino imediat înapoi! Strigă tatăl său, tot numai un zâmbet. Fiul lui se îndrăgostise! Și făcuse o alegere extraordinară.

Maria intră repede în birou când află că mama ei sunase pe fix în urmă cu ceva timp și apăsă pe ecranul telefonului personal grăbită. Imediat cum răspunse, zise, mai tare decât ar fi vrut:

— Mamă, s-a întâmplat ceva?

Nu, scumpo! Doamne, m-ai speriat! Nu mai răspunde țipând, Maria! Sunt bătrână și am inima slabă, dragă!

Maria râse și se mai liniști puțin. Se așeză confortabilă în scaun și continuă:

— Eram în ședință și nu am putut răspunde, mamă.

— Mi-am dat seama. Ce voiam să îți spun este că a sunat mătușa Annie și ne-a invitat pe toți la ea acasă la țară. Abia așteaptă s-o vadă pe Clara și ne-am gândit că ai putea veni cu noi.

Perry o auzi pe fiica ei cum oftează și se îngrijorează puțin.

— Mamă, spune Maria pregătind-o, eu nu pot veni. Trebuie să plec marți în Dubai cu un proiect—

— Dubai?! Se miră Perry.

Maria râse și își aduse aminte de reacția asemănătoare pe care o avusese și ea.

— Da mamă, știu. Așa am reacționat și eu. Te rog, hai să vorbim acasă. Mai am de terminat niște lucrări și trebuie să fie gata până deseară.

— Bine, scumpo, nu te mai rețin. Ai grijă de tine!

— Bine, mama! Pup-o pe Clara din partea mea.

Apoi închise telefonul și reveni la schițele ei.     

Continue Reading

You'll Also Like

466K 19.5K 37
Oglinda ar putea arăta reflexia unei femei puternice, o femeie de succes, asta vede orice persoană mă privește... dar nu și eu...Nu sunt așa...Nu sun...
1.1M 35.8K 52
Izabella a fost mereu un mister pentru cei ce au întâlnit-o. Mereu rece, tăcută și singură. Alunga repede pe cei ce nu îi puteau face față personalit...
423K 11.1K 81
- White. - Ce? Se ridică , merge spre ea și o ia de talie. - Ești o fraieră. Ea zâmbește , își pune mâinile pe după gâtul lui și vorbește. - Și...