My handsome neighbor

By asimaginator

262K 15.3K 889

(U PROCESU UREĐIVANJA!) ❝Povrijedi me sa istinom, ali me nikad nemoj tješiti lažima.❞ All right reserved asim... More

Prolog.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.
27.
28.
29.
Epilog.
Imam pitanje za vas.
2. sezona!

9.

7.2K 497 30
By asimaginator

„A ti si bio potpuni šupak prema njoj."


Hayden's P.O.V.


Od Logan [time 9.23pm]: "Istražio sam o tvojoj djevojci, ali informacije ti ne mogu reći preko telefona pa skokni do mene."

Preokrenem očima na to što je napisao da je Rosie moja djevojka, pobogu nije i hvala Bogu. Previše je naporna za trpjeti ju po cijele dane.

Za Logan [time 9.25pm]: "Ona NIJE moja djevojka, nit će ikad biti.

Za Logan [time 9.25pm]: "Dolazim za pola sata."

Pošaljem mu poruku, i spremim mobitel i novčanik u džep traperica. Uzimajući ključeve od auta sa stolića, te obučem jaknu i čizme napustim stan. Zaključavajući za sobom.

Odlučim ovoga puta ne čekati dizalo, već strčati niz stepenice. Otvorim vrata zgrade, izlazeći na svježi zrak. A vani nema žive duše, a što drugo mogu očekivati kada je pola deset navečer. Ubrzo se nađem u autu, i na putu za Loganov stan.

(..)

Lagano pokucam na vrata Loganovog stana, koja ubrzo otvara kratko ošišani Logan. „Gdje je kosa?" Upitam ga, nije moguće da ga toliko dugo nisam vidio.

Slegne ramenima, „U smeću kod frizera." Kaže, i pomakne se u stranu da uđem. Dočeka me kao i uvijek čist i uredan stan. Jednostavno, takav je Logan. Pazi i na najsitniji detalj.

Smjestim se na kauč, „Što ćeš popiti?" Upita me, stojeći par metara od mene. „Samo kavu." Kažem, na što klimne glavom i nestane u kuhinju.

„I jesi li našao nešto zanimljivo?" Upitam ga nakon par minuta tišine, te ga pogledam preko ramena. Nakratko pogleda prema meni, te se vrati pripremi moje kave.

„Da," kratko odgovori, „Što vjerojatno nikad nisi imao na umu." Nadoda, polako koračajući prema meni sa dvije šalice u rukama. Jednu stavi ispred mene, a jednu stavi na suprotnu stranu.

„Stvarno?" Upitam ga začuđeno, klimne glavom. „Idem samo po te papire." Kaže, te na brzinu nestane iz dnevnog boravka, da bi se vratio sa par papira u rukama.

„Odakle da počnem?" Upita me, smještajući se u fotelju nasuprot mene. „Valjda od početka?" Slegnem ramenima, odgovarajući drugim pitanjem na njegovo pitanje.

„Dobro," promumlja, skenirajući očima po papiru. „To je sve započelo prije četiri godine. Rose je bila u dvogodišnjoj vezi sa jednim Davidom Patriksom.." Prekinem ga usred rečenice, dosjetivši se nečega.

„David Patriks? Zašto mi to ime i prezime zvuči poznato?" Upitam, pokušavajući se prisjetiti odakle znam tog dečka. Siguran sam da ga znam, ili sam barem čuo za njega?

„Da, i vjerojatno si čuo za njega jer je završio u zatvoru." Kaže, što me začudi jer rose ne izgleda kao cura koja izlazi sa kriminalcima. „A zašto je završio u zatvoru?" Upitam ga.

„On je zlostavljao Rose dok su bili u vezi, pa ga je ona prijavila policiji. I završio u zatvoru sve do sada." Kaže Logan, nisam imao nikad na umu da joj se ikad desilo nešto takvo.

„Kako?" Upitam ga, na što me pogleda zbunjeno, dajući mi do znanja da ne zna o čemu pričam. „Kako ju je zlostavljao?" Pojasnim svoj pitanje, gledajući prema Loganu sa iščekivanjem.

„I fizički i psihički, ali do točnih podataka što joj je radio nisam mogao doći." Pogleda me, „Ali sigurno je nešto veliko čim je završio u zatvoru, zar ne? Ti poznaješ zakon." Upitno me pita, i pogleda.

„Sve ovisi kakvo je zlostavljanje." Kažem, i prođem rukama po licu. „Koliko je dobio godina zatvora?" Upitam ga, i naslonim glavu na ruke.

„On je u zatvoru nešto manje od četiri godine. A dobio je četiri godine zatvora, to znači da uskoro izlazi." Kaže i ostavi papire na stol, i rukom protrlja oči.

„To bi moglo značiti da će možda počet uznemiravati Rose." Promumljam više za sebe, ali sam siguran da je i Logan čuo. „Da, to se dešava u većini slučajeva." Složi se sa mnom.

„Nikad nisam ni posumnjao da je imala tako groznu prošlost." Kažem, još uvijek pod šokom što joj je napravio. Iako nisam saznao cijelu istinu, većinu jesam.

„A ti si bio potpuni šupak prema njoj." Promumlja sebi u bradu, ali sam ga jasno čuo. Pogledam ga ispod oka, zbog naziva kojim me nazvao.

„Nećemo se sad vrijeđati," kažem ispod daha, „A i znam sam kako sam se ponašao prema njoj, i nisi trebao uzeti taj naziv." Progunđam zadnji dio rečenice.

„Pa u tom trenutku nisam imao pravu riječ, pa sam iskoristio tu." Kaže mi, ali mu i ne vjerujem baš. Jer poznajući Logana, on je imao tisuću drugih riječi koje su puno bolje nego šupak.

„Da baš," ironično se nasmijem, „Ti imaš engleski rječnik u malom prstu, i znaš svaku riječ koja se tamo nalazi." Kažem iskreno, i pogledam ga na što on preokrene očima.

„To nije istina!" Proturječi, na što ja podignem obrvu. „Nisam ja kriv što me ona glupa profesorica tjerala da ih učim." Kaže preokrećući očima, konačno priznajući da sam u pravu.

„Znaš, cura ti je zgodna." Kaže, i namigne mi dok mu zločesti osmijeh igra na usnicama. „Jednostavno sam morao vidjeti kako izgleda." Nadoda.

„Po tisućiti put, ona mi nije cura nit će ikad biti." Kažem oštro, neka shvati već jednom da nikada nećemo biti išta više od prijatelja. Ako ćemo i biti prijatelj, a sumnjam ako se nastavi ovako ponašati.

„Ali nisi porekao da nije zgodna." Nasmije se zaigrano, podižući i spuštajući obrve.

„Logan počinješ mi ići na živce." Kažem, izbjegavajući njegovu rečenicu o Rose. Istina, ne mogu poreći da Rose nije atraktivna, jer je. Ali to nikom neću dati do znanja.

„Vjeruj mi taj osjećaj je obostran." Uzvrati.

Odmahnem glavom, i ustanem se. „Kako god. Ja idem sada, a tebi zahvaljujem na tvom istraživanju o mojoj susjedi." Zahvalim se.

„I drugi put, prijatelju." Kaže ustajući se iz fotelje, pozdravimo se sa našim pozdravom. „Ne trebaš me ispratiti, znam put." Kažem, mu i napustim njegov dnevni boravak.

Obučem jaknu, i provjerim svoj mobitel i novčanik, te napustim njegov stan. I ubrzo njegovu zgradu, te se nađem u svom autu, tipkajući Rose poruku.


Rose's P.O.V.


Od Charles [time 10.32pm]: "Oprosti zbog mojih riječi od ranije."

Gledam sa čuđenjem u poruku koja je stigla prije nepunu minutu. On se meni upravo ispričao? To mora da je ili udario glavom od nešto, ili je pijan. A vjerojatno je ovo drugo, jer sam ga vidjela da je izašao iz zgrade prije sat vremena.

Za Charles [time 10.33pm]: "Da li si ti, kojim slučajem, pijan?"

Pošaljem mu poruku, i ostavim mobitel pored sebe. Prebacujući pažnju na romantičnu komediju koju je Zoe odabrala. Iako nisam tip tih ljubavnih sranja, morala sam zbog nje pristati, jer ti si birala prošli put, njezina rečenica mi odzvanja u glavi.

Zavibrira mi mobitel, te ga otključam i ugledam dvije poruke od njega.

Od Charles [time 10.35pm]: "Ne, nisam ništa alkoholnog popio danas."

Od Charles [time 10.35pm]: "Zašto pitaš?"

Onda nešto nije u redu sa njim.

Za Charles [time 10.36pm]: "Pa upravo si mi se ispričao.."

Pošaljem, te ga ponovno ostavim sa strane. „Sa kim se ti to toliko dopisuješ da ne obraćaš pažnju na film?" Upita me Zoe, gledajući sa podignutom obrvom prema meni.

„Ni s kim." Kratko joj odgovorim, te slegnem ramenima. Jer nema teorijske šanse da joj kažem da je taj sa kim se dopisujem baš Hayden, susjed Hayden.

„Sad kao ni s kim," zakoluta očima, „Dobro, dobro. Ja tebi stalno kažem sa kime se dopisujem." Frkne nosom, i znam da će se ovako duriti kako bi saznala. Ali neće. Valjda?

„Ja te nikada to ne tražim." Kažem joj istinu. Uvijek ona dolazi k meni, govoreći mi tko joj se javlja i što se dopisuju. I mogu reći da mi je došla sa tim do preko glave.

„Ali te zanima, moraš priznati." Kaže, i pogleda me, „A daj, molim te reci mi." I dalje zahtjeva, te sklopi ruke i nasmiješi mi se najbolje što može.

„Sa kolegom sa posla." Slažem i preokrenem očima, da bude uvjerljivo. Pogleda me ispod oka, proučavajući moje lice da bude sigurna da ju ne lažem.

„Bolje bi ti bilo da ne lažeš," kaže i zaprijeti mi kažiprstom ispred nosa. „Zašto bi ti lagala?" Nasmijem se, možda sam ipak malo preočita?

„Pa ne znam," slegne ramenima, te se okrene i ponovno svu svoju pažnju preusmjeri na romantičnu komediju na televiziji.

Od Charles [time 10.38pm]: "Pa čovjek se ispriča kada je u krivu, a ja sam danas bio."

Sa njim definitivno nešto nije u redu večeras, inače je sav arogantan i bahat, i opasno mi ide na živce. Ali sada je pitanje što se dovraga dešava u njegovoj glavi.

Za Charles [time 10.42pm]: "Dovraga Charles, što se dešava u toj tvojoj čupavoj glavi?"

Pošaljem mu u poruci ono što se meni mota po glavi od one prve poruke što mi ju je poslao. Jednostavno se ne mogu načuditi ovom Haydenu.

Od Charles [time 10.43pm]: "Kao 1. moje ime nije Charles."

Od Charles [time 10.43pm]: "Kao 2. moja glava nije čupava."

Od Charles [time 10.44pm]: "I kao 3. ništa se ne dešava u mojoj glavi."

Preokrenem očima na njegovo nabrajanje, i on definitivno nešto mulja. Ali ne mogu nijekati da mi je ovakav Hayden nije draži, jer je draži.

Za Charles [time 10.45pm]: "Ali tvoje ime u mojim kontaktima se nikad neće promijeniti, Charles."

Continue Reading

You'll Also Like

218K 5.1K 32
Pala sam na nemilosrdnog čovjeka, a on me prisilio da budem njegova. Njegova žena. Ne znam mogu li ga promijeniti. Okrutan je, bez srca, ali s njim s...
101K 3.1K 20
Eliot & Dijana Sve je počelo od jednog jedinog milimetra koji je trebao da predstavlja početak novih sladunjavih i avanturističkih poglavlja u životu...
262K 15.3K 33
(U PROCESU UREĐIVANJA!) ❝Povrijedi me sa istinom, ali me nikad nemoj tješiti lažima.❞ All right reserved asimaginator © 2016 [1. sezona u serijalu HA...
144K 6.2K 30
U carstvu njezine samoće nije bilo mjesta za druge sve dok se nije pojavio on. Arogantan, bezobrazan i nadasve zgodan.... Cover- Aneta d. Dorian