9.

7.2K 496 30
                                    

„A ti si bio potpuni šupak prema njoj."


Hayden's P.O.V.


Od Logan [time 9.23pm]: "Istražio sam o tvojoj djevojci, ali informacije ti ne mogu reći preko telefona pa skokni do mene."

Preokrenem očima na to što je napisao da je Rosie moja djevojka, pobogu nije i hvala Bogu. Previše je naporna za trpjeti ju po cijele dane.

Za Logan [time 9.25pm]: "Ona NIJE moja djevojka, nit će ikad biti.

Za Logan [time 9.25pm]: "Dolazim za pola sata."

Pošaljem mu poruku, i spremim mobitel i novčanik u džep traperica. Uzimajući ključeve od auta sa stolića, te obučem jaknu i čizme napustim stan. Zaključavajući za sobom.

Odlučim ovoga puta ne čekati dizalo, već strčati niz stepenice. Otvorim vrata zgrade, izlazeći na svježi zrak. A vani nema žive duše, a što drugo mogu očekivati kada je pola deset navečer. Ubrzo se nađem u autu, i na putu za Loganov stan.

(..)

Lagano pokucam na vrata Loganovog stana, koja ubrzo otvara kratko ošišani Logan. „Gdje je kosa?" Upitam ga, nije moguće da ga toliko dugo nisam vidio.

Slegne ramenima, „U smeću kod frizera." Kaže, i pomakne se u stranu da uđem. Dočeka me kao i uvijek čist i uredan stan. Jednostavno, takav je Logan. Pazi i na najsitniji detalj.

Smjestim se na kauč, „Što ćeš popiti?" Upita me, stojeći par metara od mene. „Samo kavu." Kažem, na što klimne glavom i nestane u kuhinju.

„I jesi li našao nešto zanimljivo?" Upitam ga nakon par minuta tišine, te ga pogledam preko ramena. Nakratko pogleda prema meni, te se vrati pripremi moje kave.

„Da," kratko odgovori, „Što vjerojatno nikad nisi imao na umu." Nadoda, polako koračajući prema meni sa dvije šalice u rukama. Jednu stavi ispred mene, a jednu stavi na suprotnu stranu.

„Stvarno?" Upitam ga začuđeno, klimne glavom. „Idem samo po te papire." Kaže, te na brzinu nestane iz dnevnog boravka, da bi se vratio sa par papira u rukama.

„Odakle da počnem?" Upita me, smještajući se u fotelju nasuprot mene. „Valjda od početka?" Slegnem ramenima, odgovarajući drugim pitanjem na njegovo pitanje.

„Dobro," promumlja, skenirajući očima po papiru. „To je sve započelo prije četiri godine. Rose je bila u dvogodišnjoj vezi sa jednim Davidom Patriksom.." Prekinem ga usred rečenice, dosjetivši se nečega.

„David Patriks? Zašto mi to ime i prezime zvuči poznato?" Upitam, pokušavajući se prisjetiti odakle znam tog dečka. Siguran sam da ga znam, ili sam barem čuo za njega?

„Da, i vjerojatno si čuo za njega jer je završio u zatvoru." Kaže, što me začudi jer rose ne izgleda kao cura koja izlazi sa kriminalcima. „A zašto je završio u zatvoru?" Upitam ga.

„On je zlostavljao Rose dok su bili u vezi, pa ga je ona prijavila policiji. I završio u zatvoru sve do sada." Kaže Logan, nisam imao nikad na umu da joj se ikad desilo nešto takvo.

„Kako?" Upitam ga, na što me pogleda zbunjeno, dajući mi do znanja da ne zna o čemu pričam. „Kako ju je zlostavljao?" Pojasnim svoj pitanje, gledajući prema Loganu sa iščekivanjem.

„I fizički i psihički, ali do točnih podataka što joj je radio nisam mogao doći." Pogleda me, „Ali sigurno je nešto veliko čim je završio u zatvoru, zar ne? Ti poznaješ zakon." Upitno me pita, i pogleda.

My handsome neighborWhere stories live. Discover now