Οι Αποχρώσεις των Σκιών | Σκο...

By IamCDark

50.4K 7.8K 2.1K

❝Όμως ποιος θα με προστάτευε από τον εαυτό μου; Αυτό ήταν που με τρόμαζε πιο πολύ από όλα. Νιώθω πολύ ευάλωτη... More

Book Trailer
Wattys Winner 2016
Γνωρίστε τους χαρακτήρες του Βιβλίου
Γνωρίστε τους χαρακτήρες του Βιβλίου ΙΙ
Γνωρίστε τους χαρακτήρες του Βιβλίου III
Quotes » Οι Αποχρώσεις των Σκιών
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Η Συνέχεια...

18

1.3K 238 55
By IamCDark

Λίγα λεπτά αργότερα βοήθησα τον Τάιλερ να σηκωθεί. Ένιωθε ήδη καλύτερα και παρόλο που ο πόνος φαινόταν στα μάτια του, πλέον ήταν πιο γλυκός για εκείνον. Αποφάσισα να μην τον αφήσω. Πλέον ήξερα ότι δεν έπρεπε με τίποτα να τον διώξω μακριά μου. Είχε έρθει στη ζωή μου με έναν περίεργο τρόπο, αλλά πάντα θα μας ένωνε κάτι. Και αυτό ήταν η αγάπη. Στην αρχή ήταν φιλική, αργότερα βάθυνε και μας ένωνε η οικογένεια. Όταν όμως φάνηκε η αλήθεια η αγάπη του συνεχίστηκε. Η αγάπη του για εμένα τον βοήθησε να ξεφύγει από την χειραγώγηση του Νοσφέρους και να πάρει τον έλεγχο. Η αγάπη του πλέον ήταν φανερή. Και δεν θα αργούσα να του δείξω και τη δική μου. Γιατί τώρα το ήξερα. Πίστευα στην μοίρα. Και η μοίρα μου έδειχνε ότι, ό,τι και αν συμβαίνει γύρω μου πάντα θα καταλήγω σε εκείνον.

Η κούραση φαινόταν στο πρόσωπο του. Δεν μου είχε πει ακόμα ποιος του έκανε αυτό το άθλιο πράγμα. Ήθελα να μάθω ποιος ήταν και όταν το ανακάλυπτα, ήθελα να του κάνω κακό. Αλήθεια, όποιος και αν το έχει κάνει, είτε άνθρωπος, είτε βαμπίρ θα βρω τη δύναμη να τον αντιμετωπίσω.

Άφησα τον Τάιλερ στο δωμάτιο του να ξαπλώσει και κατέβηκα κάτω να καθαρίσω τα αίματα από το χολ. Ευτυχώς ο Ματ δεν είχε γυρίσει ακόμα. Το αίμα είχε λερώσει και το χαλί του διαδρόμου. Το τύλιξα και το άφησα στην άκρη για να το πετάξω. Αν το πήγαινα στο καθαριστήριο, θα έπρεπε να εξηγήσω τι δουλειά είχε τόσο αίμα εκεί και τότε θα το μάθαινε και ο Ματ. Πήρα δύο κουβάδες με νερό και μία σφουγγαρίστρα και πήρα το αίμα που βρισκόταν κάτω. Άδεια τέσσερις φορές τους κουβάδες μέχρι το νερό να έβγαινε καθαρό. Ύστερα σφουγγάρισα μία τελευταία φορά με αρωματικό και έβγαλα το χαλί έξω. Είχε πολύ χιόνι και παραλίγο να πέσω. Το χαλί δεν ήταν τόσο βαρύ, αλλά λόγω άγχους μη με δει κανένας, έκανα άτσαλες κινήσεις. Όταν έφτασα στον κάδο με τα σκουπίδια, άκουσα κάποιον να με φωνάζει από πίσω. Πέταξα γρήγορα το χαλί μέσα και έκλεισα τον κάδο τόσο γρήγορα που έκανε έναν μεγάλο θόρυβο. Όταν γύρισα είδα την κ.α Ρόουζ να στέκεται πίσω μου.

- Κριστίν; Είσαι καλά κορίτσι μου; Τρόμαξα με αυτόν το θόρυβο.

Σκούπισα τα χέρια μου στην φόρμα μου και αμέσως ξεκίνησα να προχωράω προς το σπίτι. Την βοήθησα να σταθεί όρθια στο χιόνι και να μην γλιστρήσει.

- Θα σας έπαιρνα τηλέφωνο σήμερα.

- Σε πρόλαβε ο θείος σου. Μου έστειλε μήνυμα ότι θα αργήσει σήμερα και μπορεί να χρειαζόσουν βοήθεια με το φαγητό. Σε κάλεσα στο τηλέφωνο αλλά δεν το σήκωνες. Όλα καλά; Γιατί πέταξες το χαλί;

Τόσες ερωτήσεις μαζεμένες. Φτάνοντας στην εξώπορτα βρήκα γρήγορα μία δικαιολογία.

- Είχα ένα μικρό ατύχημα με το χαλί. Μου έπεσε πάνω κόκκινο κρασί. Και όταν πήγα να το καθαρίσω, βρήκα στα ντουλάπια ένα υγρό το οποίο ήταν χλωρίνη και δεν το ήξερα. Και έτσι χάλασα το χαλί.

- Αχ βρε κορίτσι μου, και ήταν ωραίο χαλί.

- Ναι, αλλά δεν πειράζει, θα πάμε να αγοράσουμε ένα καινούριο.

Έβαλα μέσα στο σπίτι την κ.α Ρόουζ. Ευτυχώς το πάτωμα είχε στεγνώσει. Το είχα ελέγξει καλά και έτσι δεν ανησυχούσα μήπως έβλεπε τίποτα η κ.α Ρόουζ.

- Λοιπόν τι καλό να σας φτιάξω;

Αμέσως μου ήρθε στο μυαλό το ψυγείο. Ο Ματ είπε ότι θα αργούσε, άρα δεν είχε πάει για ψώνια. Έπρεπε να βγω εγώ λοιπόν.

- Εε...κ.α Ρόουζ θα πήγαινα για ψώνια σε λίγο, γιατί το ψυγείο είναι άδειο. Αν μπορείτε κάντε μερικές δουλειές μέχρι να πεταχτώ στο σουπερμάρκετ.

- Ωω πρέπει να σας επισκέπτομαι πιο συχνά μου φαίνεται. Χρειάζεστε φροντίδα. Λοιπόν, πήγαινε εσύ για ψώνια και εγώ θα βάλω σε μία τάξη το σπίτι.

- Κ.α Ρόουζ πάνω κοιμάται ο Τάιλερ. Ήταν λίγο αδιάθετος, όταν ξυπνήσει θα φτιάξω εγώ το δωμάτιο του.

- Μην ανησυχείς κορίτσι μου. Δεν θα τον ενοχλήσω.

Άφησα έναν αναστεναγμό να βγει από το στόμα μου και ανέβηκα γρήγορα πάνω στο δωμάτιο του Τάιλερ. Εκείνος κοιμόταν. Για μια στιγμή κάθισα και τον χάζεψα και συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα να τον αφήσω πάλι. Τον πλησίασα και κοίταξα την πληγή στο στήθος του. Είχε αρχίσει ήδη να επουλώνεται, αλλά όχι εντελώς. Σκέπασα με το πάπλωμα το στήθος του και πήγα στο δωμάτιο μου να πάρω το μπουφάν μου. Κοίταξα στον καθρέπτη τη μπλούζα μου και είδα ότι είχα λίγο αίμα στο μανίκι. Ω Θεέ μου, ελπίζω να μην το είδε η κ.α Ρόουζ. Αλλά αν το είχε δει θα νόμιζε ότι ήταν κρασί. Πέταξα τα ρούχα μου στο πάτωμα και άλλαξα αμέσως. Φόρεσα ένα τζιν και ένα άσπρο φούτερ και το δερμάτινο τζάκετ μου. Πήρα τις φόρμες μου και τις έβαλα γρήγορα στο πλυντήριο. Έβαλα τη σύντομη πλύση και αμέσως έφυγα για ψώνια.

***

- Τι εννοείς ότι δεν πρέπει να μας δουν μαζί οι Χεμς;

Η Κατ κοίταξε τη φωτιά στο τζάκι που σιγόκαιγε στο δωμάτιο της και προσπάθησε να ηρεμήσει τον Ίαν.

- Εννοώ ότι κάτι συμβαίνει με την γιαγιά μου και εκείνους. Και θέλω να μάθω τι είναι. Και προς το παρόν θέλω να απομακρυνθούμε λίγο, έτσι ώστε να μην μας βλέπουν μαζί.

- Δηλαδή δεν θα σε βλέπω;

- Ίαν εννοείται ότι θα με βλέπεις. Το βράδυ σε περιμένω. Έλα από το παράθυρο και θα σου ανοίξω.

Εκείνος συμφώνησε και άφησε τα υπόλοιπα να τα συζητήσουν από κοντά.

Ωστόσο η Κατ, μετά από τη συζήτηση που είχε ακούσει μεταξύ της γιαγιάς της και την Άλισον Χεμς, ήθελε να μάθει τα πάντα. Δεν μπορούσε να ρωτήσει τη γιαγιά της για αυτό, γιατί εκείνη θα της το έκρυβε, οπότε έπρεπε να βρει άλλον τρόπο. Είχε κλειστεί μέσα στο δωμάτιο της και διάβαζε το ημερολόγιο της μητέρας της. Όσο περνούσε ο καιρός γινόταν όλο και πιο εμμονική με αυτό το ημερολόγιο. Δεν το άφηνε από τα χέρια της. Είχε γίνει ένα με αυτό. Όταν το διάβαζε ένιωθε ασφάλεια και έπαιρνε δύναμη.

Καθώς καθόταν και ξεφύλλιζε το ημερολόγιο έπεσε πάνω σε μία σελίδα όπου είχε το όνομα της γραμμένο. Πάνω στη σελίδα είχε μερικές οδηγίες για ένα ξόρκι και από κάτω είχε ένα γράμμα. Η Κατ αμέσως ένιωσε έναν ενθουσιασμό και ταυτόχρονα ένα αίσθημα λύπης. Ξεκίνησε λοιπόν να διαβάζει το γράμμα και προσπέρασε τις οδηγίες για το ξόρκι.

<<Αγαπημένη μου Κατερίνα, δεν πρόλαβα να σε γνωρίσω ούτε εγώ αλλά ούτε και ο πατέρας σου. Έκανα τα πάντα για να σε φέρω στη ζωή. Ωστόσο μετά από αρκετές προσπάθειες τα κατάφερα. Σε αγαπούσα πριν καν σε αποκτήσω. Εγώ και ο πατέρας σου, θυσιάσαμε τα πάντα για εσένα. Όλα όμως άξιζαν τον κόπο. Πρέπει να σου εξηγήσω κάποια πράγματα αγαπημένη μου κόρη, τα οποία δεν γράφονται. Πιο πάνω θα είδες κάποιες οδηγίες για ένα ξόρκι. Μην φοβηθείς και μη διαστάσεις να τις ακολουθήσεις. Ξέρω ότι έχεις δύναμη και πιστεύω σε εσένα. Αν καταφέρεις και ακολουθήσεις τις οδηγίες θα μπορέσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου. Αγαπημένη μου Κατερίνα, θα σε ακούσω και θα σε δω. Πάντα το ονειρευόμουν αυτό. Να ξέρεις ότι σε αγαπώ πολύ κόρη μου. Ελπίζω να τα καταφέρεις.>>

Δάκρυα έτρεχαν στα μάγουλα της Κατ η οποία διάβαζε και ξαναδιάβαζε το γράμμα που της είχε γράψει η μητέρα της. Ανάμεικτα συναισθήματα την έλουζαν από πάνω μέχρι κάτω. Ένιωθε τυχερή που η μητέρα της, της είχε αφήσει κάτι δικό της πίσω για να τη θυμάται, ένιωθε λύπη που δεν την είχε κοντά της, ένιωθε θυμό για ότι της έκαναν όλα τα άτομα στη σύναξη. Πλέον σκούπιζε τα δάκρυα της και ο θυμός, η οργή και ο πόνος την είχαν κατακλείσει. Ήθελε να κάνει τα πάντα για να δει την μητέρα της. Ήθελε για πρώτη φορά στη ζωή της να δώσει όλον της τον εαυτό σε αυτό. Και βαθιά μέσα της ήξερε ότι θα τα κατάφερνε.

Αφού διάβασε το γράμμα για δέκατη φορά, αποφάσισε ότι έπρεπε να διαβάσει τις οδηγίες. Αυτό το ξόρκι ήταν πολύ δυνατό. Έπρεπε να συγκεντρωθεί στον εαυτό της και στις δυνάμεις της. Έτσι αποφάσισε ότι τίποτα δεν θα την σταματούσε. Πήρε τηλέφωνο τον Ίαν και ακύρωσε τη συνάντηση τους. Φόρεσε χοντρά ρούχα και βγήκε έξω να βρει μερικά από τα υλικά που θα χρησιμοποιούσε.

***

Αφού ψώνισα από το σουπερμάρκετ, αποφάσισα να πάω να κοιτάξω για ένα όμορφο χαλί. Έπρεπε να το αγοράσω σήμερα, έτσι ώστε να μην είχα να δώσω εξηγήσεις και στον Ματ. Τον τελευταίο καιρό έλειπε συνέχεια. Μας έλεγε ότι φτιάχνει τα χαρτιά του για τη μεταγραφή του στο σχολείο, αλλά κάτι μου είχε μπει στο μυαλό ότι δεν ήταν έτσι. Μπορεί να έκανα και λάθος. Άφησα τα ψώνια στο αυτοκίνητο και ξεκίνησα με τα πόδια να κάνω μία βόλτα στα καταστήματα του Φροστ Βάλλευ. Είχε μπει ήδη η περίοδος τον εορτών και πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν ξεκινήσει να στολίζουν τα καταστήματα με χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Τα Χριστούγεννα ήταν η αγαπημένη μου εορτή. Μου άρεσε να βλέπω την πόλη μου στολισμένη. Το πιο ωραίο από όλα όμως ήταν οι εκδηλώσεις. Ο Στιβ Λοκμπότομ πάντα στις γιορτές των Χριστουγέννων διοργάνωνε αρκετές εκδηλώσεις. Περίμενα πως και πως να περάσουν οι μέρες για να απολαύσω τα Χριστούγεννα. Βαθιά μέσα μου ήλπιζα ότι θα ήταν ήρεμα φέτος, αλλά πολύ φοβόμουν ότι έκανα λάθος. Όλο και κάτι θα γινόταν πάλι. Μακάρι για φορά να πάνε όλα καλά, χωρίς απρόοπτα.

Όταν βγήκα από το κατάστημα με τα χαλιά, στο απέναντι πεζοδρόμιο είδα την Κατ. Βημάτιζε γρήγορα και ήταν σαν χαμένη. Μπήκε μέσα σε ένα στενό. Πέρασα τον δρόμο, αλλά όταν πλησίασα στο στενό, είχε χαθεί. Έψαξα τριγύρω αλλά δεν την έβλεπα πουθενά. Πίσω μου ήταν ένα μεγάλο κτήριο παλιό. Κάποτε θυμάμαι αυτό ήταν μαγαζί με περίεργα αντικείμενα. Αποκλείεται να έμπαινε μέσα εδώ. Ίσως να μην την πρόλαβα.

Εκείνη την ώρα χτύπησε το κινητό μου και ξεχάστηκα. Το σήκωσα και προχώρησα μέχρι το αυτοκίνητο μου. Στο τηλέφωνο ήταν η Κάθριν και ακουγόταν πολύ ανήσυχη.

- Έμαθα κάτι. Δεν ξέρω πως τι να κάνω. Χρειάζομαι τη βοήθεια σου.

Βημάτιζα γρήγορα στο αυτοκίνητο.

- Πρόκειται για τον Ντέιβιντ.

- Τι συμβαίνει;

- Τον παρακολούθησα Κριστίν. Τις σφαίρες με το ξόρκι πάνω τις είχε πάρει από τους Χεμς. Τις τελευταίες μέρες συναντιέται συνέχεια με τον Νίκολας Χεμς.

Μου κόπηκε η ανάσα. Αν οι Χεμς ήθελαν να κάνουν κακό στον Τάιλερ, ο Λούκας θα το ήξερε.

- Ο Λούκας λες να το ξέρει;

- Δεν νομίζω. Όταν τον παρακολουθούσα, ο Ντέιβιντ πήγαινε στο σπίτι τους όταν έφευγε εκείνος. Ανησυχώ. Ανησυχώ ακόμα και για τον εαυτό μου.

Οι υποψίες μου για εκείνον επαληθεύτηκαν. Ήταν ικανός να κάνει κακό. Είχε μπλέξει με ναρκωτικά, συναναστρεφόταν με τους Χεμς. Πολύ φοβόμουν για αυτό που θα ακολουθούσε.

- Πρέπει να μιλήσει στον Λούκας.

- Κριστίν και κάτι άλλο. Χθες το βράδυ πριν γίνει η φασαρία στην πλατεία, είχε πάει ξανά στους Χεμς.

Ο Τάιλερ. Θεέ μου. Ο Ντέιβιντ είχε βοηθήσει τους Χεμς να του κάνουν κακό.

- Κλείσε. Θα μιλήσουμε σε λίγο.

Μπήκα στο αυτοκίνητο μου και ξεκίνησα για το σπίτι. Πρέπει να μάθω από τον Τάιλερ τι έγινε χθες. 

Continue Reading

You'll Also Like

25.5K 2.1K 67
Ειναι ενα απο εκεινα τα πρωινα που σηκωνεσαι και δεν θελεις τιποτα αλλο γυρω σου εκτος απο τα ατομα που αγαπας πιο πολυ. Η ζωη της Σοφιας ηταν ωραια...
2.6K 162 2
Το Άνθος είναι ένα μικρό χωριό στην επαρχία, ξεχασμένο σε αυτή τη σύγχρονη εποχή. Οι άνθρωποι ζουν με τα απαραίτητα και καθένας από αυτούς έχει μια δ...
33.3K 3.8K 47
Η Έμιλυ μία δεκαεπτάχρονη έφηβη κρύβει μέσα της μία μυστική δύναμη . Αυτή την δύναμη θέλουν να εκμεταλευτούν οι κακοί βρικόλακες για κακό σκοπό όπως...
97.8K 8.4K 28
Η Εβελιν ειναι μια 16χρονη κοπελα που ζει μια φυσιολογικη ζωη μεχρι τη στιγμη που αθελα της μπλεκετε στην χειροτερη συμορια του σχολειου της... 4 αγο...