Pan šéf - Dokončeno

By Baryss

213K 6.9K 376

Najít a udržet si po škole vhodnou pozici v práci se zdá být náročné, ale splnitelné. Ale co když je to naopa... More

Návrat domů
Vzpomínky
Bezesná noc
Překvapivé zjištění
Den D
Přijatá???
První den
Tady něco nehraje
Zase
Nečekaná návštěva
Tajné schůzky
Schůze
Překvapení
Wau
U něj doma
Pád
"Klid" domova
Zpátky do reality
Přípravy na bál
Bál 1. část
Bál 2.část
Zpátky
Čas na rozmyšlenou
Já se teda vrátím
Nejdřív zábava, potom práce
Zpátky ve hře
Radši na to nemyslet
Co se tu děje!?
Krásně voníš
Pláč nic nespraví
Tajemný pan D
Bez kalhotek
Srdcebol
Rozhodnutí
Oběť
Tajemství
Problémy
Čas plyne jako voda
Epilog
Poděkování
Speciál za 70000
Poslední kapitola a rozloučení
Oznámení

První porada

6.5K 207 7
By Baryss

Ráno jsem přišla do kanceláře a na stole stál bílý jogurt a vedle ležela lžička. Sedla jsem si a klíče od bytu, mobil a peněženku jsem hodila do šuplíku. Otevřela jsem jogurt a bez velkého přemáhání ho snědla. Za chvilku mi přišla zpráva: „Stavte se dole v recepci." Věděla jsem, od koho je, a tak jsem rychle vyhodila kelímek od jogurtu do koše a upravila si sukni. Sjela jsem výtahem do recepce a došla za Aidnem.

Opatrně jsem mu zaklepala na rameno, a když se otočil, podívala jsem se mu do obličeje. Jeho výraz byl kamenný a nic neprozrazoval. V rukou držel štos papírů. Všechny najednou mi je dal do rukou. Tázavě jsem se na něj podívala a on se na oplátku podíval na první list štosu. Byl tam nalepený štítek s pokyny. Pomalu jsem se otočila a zamířila zpátky k výtahu, ale na poslední chvíli na mě Aiden zavolal: „Nezapomeňte. Vše musí být hotové do dvou, to začíná porada. Musíte být v zasedací místnosti včas, nejlépe čtvrt hodiny před začátkem." S těmito slovy se výtah zavřel a mě čekala dlouhá a náročná práce.

Položila jsem papíry na stůl a začala si číst úkoly:

1. Papíry 1-100 skartovat

2. Zbytek papíru rozdělte na tři skupiny podle: 

· počtu stránek

· názvu

· data vytvoření

Nezapomeňte se podívat, jaká pravidla řazení v těchto rozděleních platí. Potom uvařte kávu a doneste ji do zasedačky. Na stole tam leží desky se zprávou na dnešní poradu. Zkontrolujte ji, a pak ji čtyřikrát zkopírujte, pro každého ji připravte.

Tak tohle bude na dlouho. Odpočítala jsem prvních sto papírů a dala je skartovat. Pak jsem si četla pravidla řazení a snažila se je pochopit. Vzala jsem zbytek papírů, začala je třídit a řadit, a pokoušela jsem se vyvarovat se jakékoli chyby. Lítala jsem po kanceláři a řadila papíry do různých desek a šuplíků. Když jsem byla hotová a dala vařit kávu. S plnou konvicí jsem došla do zasedačky. Horký nápoj jsem položila na malý stolek v rohu místnosti, posadila se do čela velkého, skleněného stolu a přečetla si celou zprávu.

Zkontrolovanou jsem ji čtyřikrát zkopírovala a s pocitem klidu jsem si znovu sedla a dívala se po místnosti. Všimla jsem si hodin, bylo 13:45. Zvedla jsem se, připravila si hrnečky a zkontrolovala, jestli je káva stále teplá. Stoupla jsem si k malému stolku a čekala, až přijdou ostatní.

Během pěti minut přišel Aiden. Podíval se po místnosti a jeho pohled říkal, že jsem ho překvapila. „Dobrá práce," řekl potichu a sedl si do čela stolu. Podíval se pod židli a něco sebral. Rtěnka. Prohledala jsem si kapsy saka a zjistila, že mi vypadla, když jsem kontrolovala zprávu. Pomalu jsem došla k němu a chtěla se omluvit. „Blíž," přikázal a já jsem ještě kousek popošla. „Ještě blíž," řekl a já jsem k němu pomalu sklonila obličej a čekala, co přijde.

Aiden rtěnku otevřel a opatrně mi ji nanesl na rty. Zavřel ji, a strčil mi ji do kapsy u saka. „Příště si nesedejte na moje místo," řekl nakonec. Došla jsem zpátky k malému stolečku. Překvapivě jsem stiskla rtěnku v mé kapse. To už se do místnosti nahrnuli další čtyři muži. Zeptala jsem se jich, co mohu nabídnout a samozřejmě všichni chtěli kávu. Co jsem ale nečekala bylo, že mě poslali do recepce sehnat popelník a krabičku cigaret.

Sjela jsem tedy výtahem do přízemí a zeptala se recepční, jestli tyhle věci má. Samozřejmě ani jedno neměla a poslala mě do nedalekého obchůdků věci obstarat. Když jsem se vrátila na poradu s cigaretami, popelníkem a zapalovačem, zasedací místnost zněla smíchem. Nadechla jsem se a energeticky vstoupila do pokoje plná uspokojení z dobře provedené práce. Popelník jsem položila na velký stůl a cigarety se zapalovačem hodila vedle.

Další věc, co jsem nečekala byla, že celý stůl budu muset celý obcházet a všem hostům zapalovat cigarety, které si připravili do pusy. Zastavila jsem se v čele stolu a natáhla ruku s krabičkou. Aiden jednu cigaretu vylovil, ale nedal si jí do pusy. Místo toho mi ruky mi vzal z ruky zapalovač a cigaretu přiložil k mým ústům. V životě jsem nekouřila a nikdy mě ani nenapadlo začít, ale teď jsem pusu pootevřela a cigareta se ocitla mezi mými rty.

Věděla jsem, co mám s cigaretou dělat, ale přesto jsem se cítila vystrašeně a uspokojení z dobře provedené práce pomalu zmizelo. Koukala jsem se na přibližující se zapalovač a čekala. Objevil se plamínek a potáhla jsem. Uchopila jsem cigaretu mezi dva prsty, vtáhla kouř do plic a pomalu vydechla. Pociťovala jsem uspokojení i překvapení z nové zkušenosti. Cigaretu jsem podala panu Digorymu, ale ten už si zapaloval svoji.

Podíval se na mě a pohledem mi naznačil, že si mám sednout. Ale kam? Všechny volné židle, které byli v místnosti zmizeli, když jsem byla pryč. Proto jsem se otočila, a i s cigaretou se vrátila k malému stolečku v rohu místnosti. Když jsem se podívala na ostatní, zjistila jsem, že teprve teď otevírají připravené zprávy. Celou dobu, co jsem byla pryč, nejspíš stěhovali všechny židle ven. Opřela jsem se o zeď a znovu potáhla kouř z cigarety. Cítila jsem, jak se mi plíce plní kouřem a čistí se mi mysl od všech špatných myšlenek, následně jsem dým vydechla nosem.

Nikdo si mě nevšímal, a tak jsem si do jednoho hrnečku nalila kávu a do druhého odklepla popel z cigarety. Z kapsy jsem vytáhla rtěnku, abych ji znovu nevytratila a položila ji na stolek. Sledovala jsem muže u velkého stolu a přemýšlela, zda někdy taky budu za tím stolem sedět a probírat důležité věci. Většina mužů své cigarety už položila do popelníku, ale já si svoji první cigaretu v životě vychutnávala, protože jsem doufala, že je i moje poslední.

Když poslední muž vyfoukl kouř a cigaretu típl, položila jsem si tu svoji na podšálek a popelník ze stolu odnesla. Vrátila jsem se k cigaretě, rychle třikrát potáhla a položila ji k ostatním. Lišila se od ostatních pruhem od rtěnky na filtru. Chtěla jsem obsah popelníku vysypat do koše, ale Aiden na mě pohlédl a zastavil mě uprostřed pohybu. Popelník jsem pohoršeně položila vedle konvice a znovu se opřela o zeď.

Podívala jsem se na své prsty a přiblížila je k obličeji, abych cítila cigaretový smrad, který se usídlil na mých rukách. Po dlouhé, téměř nekonečné době zasedání skončilo. Aiden zůstal v místnosti poslední, a když se zavřeli dveře, přišel ke mně a podal mi konvici. Tu jsem vylila do umyvadla a mezitím Aiden trochu pouklidil zbytek. Na mě zbylo vysypání popelníku. Cestou ke koši jsem si všimla, že místo šesti vykouřených cigaret vyhazuji pouze pět nedopalků. Ani na jedné z nich jsem si nevšimla zbytku výrazné, červené rtěnky, ale nehodlala jsem to řešit a těšila jsem se, až přijdu domu.

Při cestě domů jsem si uvědomila pár věcí:

1. Vždy před poradou se budu muset najíst, protože, i když se to zdálo nemožné, měla jsem během porady celkem hlad.

2. Budu si muset dávat větší pozor na svoje věci a radši nic nenosit v kapsách.

3. Nesedat si do čela stolu. Vlastně si nesedat kamkoliv, abych nikoho nenaštvala. Pro mě je holt určena židle v mé kanceláři.

4. I když se to nejspíš nikdy neobjeví v mých pokynech, vždy budu mít u sebe cigarety a zapalovač, a popelník už bude ležet na stole...

Po X letech další kapitolka... Z nějakého důvodu mi připadá, že jsem napsala úplné hovadiny, ale to každý, že píšu úplný debility...

Korekce 26.4.2020


Continue Reading

You'll Also Like

428K 15.9K 65
Jak dopadne sedmnáctiletá Kate, která byla svým otcem vsunutá do pasti a musí si vzít obávaného mafiána Elliota? Jak bude celý její život vypadat, kd...
135K 5.9K 35
"William Stefan,William Stefan!" Řval do mikrofonu muž staršího věku v tmavě zelené uniformě.Z řady vystoupil asi desetiletý kluk,hnědé havraní vlasy...
160K 7.4K 31
Ze všech sil jsem se snažila urvat pouta, prudce jsem trhala rukama, železo se mi zarývalo do rukou tak silně, že byly celé od krve.Na jedné ruce jse...
118K 5.3K 79
Pro milovaného člověka byla ochotná obětovat cokoliv... klidně i svoji čest.