Лошо момиче

By MariaEmilova

37.2K 1.6K 82

Джесика е била само на 16 когато са убили семейството ѝ пред очите ѝ. Тя посвещава целия си живот на това да... More

Пролог
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.
28. (последна глава)
Номинирана (йей)

27.

1K 41 3
By MariaEmilova

Крис
Докато сме гледали филма съм заспал. Е не точно заспал, по скоро задрямал. По едни време усетих как някой става от дивана. Сигурно е била Джесика, все пак няма никой друг в къщата освен нас. Отворих леко очи и я видях да влиза в стаята с оръжия. Разбрах какво си е наумила и веднага се разсъних. След около 10 минути излезе от стаята, а аз се направих на заспал. Тъкмо щеше да отвори вратата, но аз бързо се изправих и със студен тон попитах:
-Отиваш ли някъде?-Тя каза нещо, но не я чух. Обърна се към мен с бавни крачки, а аз разширих очи.
-Картечница?-Попитах невярващо.
-Мхм... -Каза тя едвам, едвам.
-Боже, Джесика наистина си ината!-Казах и взех оръжието от ръцете ѝ по възможно най - бързия начин и тя се нацупи.
-Крис, върни ми я и ме остави да си свърша работата!-Каза и посегна да си вземе картечницата, но аз веднага я скрих зад гърба си.-Добре тогава, ще си взема друга!-Каза тя ядосано и се запъти към стаята. Аз хвърлих оръжието на дивана и хванах Джесика за китката и я обърнах към себе си. Погледнах я в красивите ѝ сини очи и направо потънах в тях.
-Няма да позволя да отидеш при онези копелета сама!-Казах загрижено и тя ме погледна в очите.
-Стига Крис! Ще отида и ще го убия сама!-Каза и се опита да се измъкне ръката, но аз я хванах през кръста и лицата ни се оказаха на няколко сантиметра разстояние.
-Имаш три варианта:Стоиш си вкъщи, ще дойдем с момчетата или аз ще дойда с теб... Избери си!-Казах и тя сведе поглед.
-Ела с мен... Ако искаш...-Каза и се почеса неловко зад врата, а аз се усмихнах. Всъщност се радвах, че избра мен.-Само ако искаш!-Каза и ме погледна.
-Ще дойда! Само да си взема оръжия!-Казах и я пуснах колкото и да не ми се искаше.

Вече бяхме в гаража и Джесика мислеше коя кола да вземем.
-Тези коли, които взехме не са достатъчно бързи... Ахх, какво ще правим?-Каза разтревожено и се облегна на една от колите.
-Ти нали взе bygatti veyron?-Напомних ѝ, а тя ме изгледа тъпо.
-Не става Крис, не става!-Извика тя.
-Ами тайното отделение!? Където държиш свръх бързите коли.-Казах и тя ме погледна неразбиращо, но след секунди се досети.
-Бях забравила за него... Добре че си ти!-Каза и се доближи до стената до нея. Бутна една тухла и се отвори вратата, която води до отделението. Тя влезе вътре и ме попита:
-Ford mustang shelby или Lamborghini sesto elemento?
-Не знам... Ти избери.-Казах и чух ръмжене на двигател. Видях приближаващата се кола. Тя спря пред мен и аз се качих.
-Ford mustang... Знаех си, че ще вземеш тази!-Казах и я видях как се усмихва леко.
-Крис, Ford mustang-а е различен от Ford mustang shelby.-Каза и излязохме от гаража. Не караше прекалено бързо, но не и прекалено бавно.-Тази кола е направена от две компании Ford mustang и Shelby. Две супер компании разработват заедно един проект и виж какво съкровище са създали!-Продължи да ми разказва тя, а аз я слушах в захлас.

След 20 минути бяхме пред скривалището на Макс. Паркирахме колата по встрани, аз си взех автомата, а Джесика си взе картечницата. Излязохме от колата и притеснението веднага ме обзе, за разлика от мен Джесика беше спокойна.
-Крис, какво ти има? По - притеснен си от всякога... Хайде да се връщаме... Ще дойдем друг път.-Каза и понечи да отвори вратата, но аз я спрях.
-Не! Ще го направим сега!-Казах твърдо и я погледнах.
-Сигурен ли си?-Попита и ме погледна несигурно.
-Да, хайде!-Казах и се запътих към почти разрушената малка къщичка, но гласът ѝ ме спря.
-Крис...-Извика тихо и аз се обърнах.-Взе ли си бронежилетка?-Попита, а аз чак сега усетих, че не съм.
-Амииии... Не съм.-Казах и се почесах зад врата.
-Тогава и аз ще махна моята... Не е честно само единият да е с такава привилегия!-Каза и я махна и я сложи на задната седалка.
-Какво правиш? Веднага си я сложи!-Настоях, но тя не ме послуша и ми се усмихна и аз ѝ отвърнах. -Не беше нужно... Но все пак благодаря.
-Хайде да влизаме вече, че и аз ще взема да се притесня!-Каза и тръгна напред, а аз я следвах.

Вече бяхме пред къщата и Джесика тъкмо щеше да удари вратара, но аз я спрях.
-Нека аз!-Казах и я ударих с крак и тя падна на земята. Влязохме в къщата, която беше... Уау... Отвън може да прилича на съборетина, но отвътре беше като имение. Почти ми дожаля, че трябва да убиваме тук.
След по - малко от секунда трима,доста едри и високи мъже слязоха от горния етаж и застанаха пред нас.
-Кои сте вие и какво правите тук?-Попита единият крещейки, а другите двама насочиха пистолети към нас.
-Писна ми да обяснявам коя съм...-Каза Джесика и застреля двамата с пистолетите си.-Мисля, че знаете!-Каза и застреля този, който зададе въпроса.

Джесика
С Крис се качихме на втория етаж, но почти моментално бяхме обградени от 8 противни горили с по два пистолета в ръка. Погледнах към Крис и той ме погледна. Кимнах му с глава и той направи същото. Набързо извадих три ножа и застанах пред Крис, а той се обърна с гръб към мен. Хвърлих ножовете в различни посоки и видях, че двама съм ги улучила в гърлото, а третия в рамото. Взех картечницата си и започнах да стрелям. След секунди те вече бяха повалени. Видях, че и Крис си беше свършил работата и аз му направих знак да продължаваме. Направих крачка, но забелязох, че единия си мръдна ръката, аз настаних крака си там, а той извика от болка. Насочих голямото оръжие в ръката си към главата му и тъкмо щях да дръпна спусъка, но той проговори.
-Моля те...Имам деца...-Помоли ми се той, но това въобще не ме докосна.
- И родителите ми имаха деца, но никой не изпита съжаление. Защо аз да го правя?-Казах и го застрелях. Продължих напред без да се замисля.

Една голяма, тъмно кафява врата ми привлече вниманието. Крис рязко я отвори, а аз вдигнах оръжието си. Беше офис. Доста голям при това. Извъртях глава и тогава го видях. Най - сетне бях лице в лице с него, но не беше така както си го представях. Беше облечен с доста скъп и лъскав костюм, не беше възрастен...Най - много на 40-45 години.
Беше седнал най - спокойно на стола си и ме гледаше право в очите със широка усмивка на лице. Този или не разбираше сериозността на ситуацията, или беше прекалено тъп, но честно казано не ми се вярваше да е едно от изброените.

Сложих пръст на спусъка и бях готова да го застрелям, но това беше прекалено лесно. Не може това да е краят. Колкото и да ми се искаше да е, бях сигурна, че имаше нещо гнило.
-Какво? Няма ли да ме стреляш или нямаш тази смелост?-Попита той със самодоволна усмивка.
-Смелост определено имам, но не може да е толкова лесно.-Казах и свалих оръжието.
-Тук вече си права!- Каза и стана от големия си кожен стол и се приближи до мен, но Крис ме дръпна към себе си.
Макс вдигна ръка и направи знак на някой да дойде. Аз бях готова да стрелям, но щом видях приближаващата се фигура, замръзнах. Това го очаквах най - малко. Погледнах Крис и той не беше по - различен от мен.
-Съжалявам...-Само това успя да каже и после заби погледа си в земята.
-Не мога да повярвам...Ти копеле такова!-Каза Крис и насочи автомата си към....Майк.
-Ако го застреляш и тя умира!-Обади се Макс и ние извъртяхме погледа си и до него бяха трима мъже. И всички те бяха насочили пистолет към мен. Крис бавно свали оръжието си и ме погледна.
-Какво целиш с това?-Попитах го и той ми се усмихна.
- Нищо! Той от самото начало си работи за мен. Просто не можеше да ти го каже защото се влюби.-Пребледнях. Залитнах леко, но Крис ме хвана.
-Лоша работа... Не знам аз как ще се почувствам ако разбера, че жената, която обичам е от другата страна...-Каза Макс с усмивка на лице. Този човек е психопат. Толкова много исках да го застрелям, но нямах сили. Едвам се държах на краката си.
-Джесика... Съвземи се... Станаха прекалено много за да се справя сам.-Прошепна ми той, а аз чак сега видях, че сме заобиколени от доооста мъже. .. И жени. Не знаех колко са... Мързеше ме да ги броя.
Разтърсих леко главата и се съвзех.
-Твърде много са... Няма да можем да се справим сами.
-А ти искаше да дойдеш сама.-Каза Крис и ме погледна.
-Сериозно ли?-Казах и го погледнах тъпо.
-Добре де, спирам.-И точно в този момент вратата се отвори с трясък и всички извъртяха главите си на там. Аз използвах момента и започнах да стрелям, но те бързо се усетиха. Все още не можах да разбера кой влезе, но бях сигурна, че ни помага. С Крис се скрихме зад бюрото на Макс, който вече не беше в стаята.
-Разбра ли кой влезе?-Попитах докато презареждах пистолета си.
-Не, но ни помагат.
-Те?
-Ами едва ли един човек ще се справи с толкова много хора... Те убиха повечето.
-Сигурно си прав.-Казах и се показах леко иззад бюрото и започнах да стрелям. Уцелих двама и пак се скрих.
-Останали са доста малко.
-Колко?-Попитах.
-девет или десет.-Каза той, а аз взех автомата му и се изправих.-Какво правиш, по дяволите?-Извика тихо той, а аз вече стрелях в произволни посоки. След като приключих върнах оръжието на Крис.
-Вече може да станеш.-Казах и той се изправи.
-Уау... Десет на веднъж... Добра работа.-Каза някой, а ние започнахме да се оглеждаме.-Ето тук.-Каза той и ние синхронно извъртяхме глава към вратата. Щом видях кои са се зарадвах.
-Така се радвам да ви видя, момчета!-Казах и отидох до тях и ги прегърнах.
-На купон без нас, а?-Каза Ник, а аз го погледнах.
-Да, голям купон... Няма що.-Казах и се освободих от прегръдката.
-Защо? Какво има?-Попита Джейк.
-Имаме си още един предател.-Присъедини се и Крис.
-Ние всички сме тук... Освен...-Каза Ник.-Сериозно ли?
-Да...-Каза Крис.
-Хайде да тръгваме вече.-Опитах се да забързам нещата. -Да, добре... Но... Не знаем на къде е.-Каза Крис, а аз въздишах тежко.
-Всъщност... Знаем.-Каза Джейк, а аз и Крис го погледнахме неразбиращо.
-След като видяхме, че той излиза, Стивън отиде да го следи.-Каза Ник, а аз въздъхнах от облекчение.-Ще му се обадя да питам къде е.
-Добре... Хайде.-Казах и излязох от къщата. С Крис се качихме в колата, сложих си хендсфрито и чаках Ник да се обади. След по - малко от минута получих съобщение с адреса. Махнах хендсфрито и запалих двигателя и потеглих.
След 10 минутно каране бяхме в някакъва изоставена сграда. Той само такива места ли знае? Не може ли някой ресторант с хубава храна или нещо такова?
-Това ми е за последно!-Казах и излязох от колата.
-Кое?
-Това ще е последният път, който ще убивам!
-Надявай се!-Каза Крис, а аз го погледнах злобно.
-Да вървим.-Казах през зъби.
-Влезе вътре заедно с Майк.-Информира ме Стивън, а аз се опитах да преглътна буцата заседнала в гърлото ми.
-Хайде да влизаме вече.-Каза Ник и се запъти към входа на сградата и ние го последвахме. -Едва ли ще е сам.-Казах докато се оглеждах за някой от подчинените му.
-Бяха сами, но тук сигурно има от горилите му.-Обади се Стивън.
-Аз пък ги наричам шимпанзета.-Естествено това беше Ник.
- Ти, разбира се, трябва да се обадиш, нали?!-Каза Джейк, а аз се подсмихнах леко.
-Спри да се опитваш да ме провокираш и започни да се оглеждаш.-Заповяда му Ник.
-Идиот!
-Мълчи!
-Глупак!
-Казах ти да мълчиш!
-Момчета! Не му е нито времето, нито мястото да се карате.-Извиках тихо и те ме погледнаха.
-Да... Просто той...-Започна Ник, но беше прекъснат от... Познайте... Точно така... Макс... Заедно с три горили или шимпанзета - както ги нарича Ник.
-Боже тя направо ви е като майка.-Ама че противен глас. Аз насочих пистолета си към него.-Май много искаш да ме убиеш, а?!
-Нямаш си и представа колко.
-Честно казано имам.-Каза и ми се усмихна след това направи знак на хората му и те се приближиха към нас опитах се да стрелям, но патроните ми бяха свършили... Просто чудесно. Хвърлих пистолета на земята и извадих двата останали ножа, но те ги избегнаха. Момчетата реагираха бързо и започнаха да стрелят.
-Ето.-Ник ми хвърли един пистолет. Насочих го към Макс, но той с бързи крачки се приближи до мен и ми удари ръката с крак и пистолета падна на земята. Аз го ударих с крак в корема и той залитна леко назад. Приближи се към мен и се опита да ми удари юмрук, но аз му хванах ръката и я извих. Обърнах глава към момчетата и видях, че и те си имаха работа. Бореха се с четирима мъже в пъти по - високи от тях. С едната си ръка хвърлих един шурекен към мъжа, с който се биеше Крис. Уцелих го в крака и докато той се опитваше да се изправи,Крис взе една желязна тръба и го удари по главата.
-Благодаря!-Извика ми той, а аз се обърнах към Макс и го бутнах в стената. Той залитна и падна. Изправи се с доста мъки, на щом се обърна към мен видях, че в ръката си държеше нож, направих крачка назад, но се спънах в една тръба. Той се засмя истерично и седна върху краката ми и насочи ножа към лицето ми, , но аз му ударих юмрук в корема.
-Писна ми!-Каза и ме намушка в корема, а аз извиках от болка. Той завъртя ножа и рязко го извади. Аз притиснах кървящото място с ръката си, но болката не утихна. Започна да ми причернява пред очите и дишах все по трудно. Извъртях главата си и видях, че до мен има пистолет... С последни сили се протегнах и взех пистолета и го насочих към него.
-Не мислеше, че ще се измъкнеш жив от тук, нали?!-Казах и го застрелях. Аз вече нямах сили и пуснах пистолета. Усетих как устата ми се пълни с кръв. Последното,което видях беше как момчетата тичаха насам, а след това затворих очи и се отпуснах.
Нямаше значение дали ще живея, или не. Важното беше, че тази тежест, която беше на плещите през последните шест години вече я нямаше и можех да умра спокойно.

Авторска бележка :
Съжалявам ако има грешки. :)
П.С : Това не е последната глава. :)

Continue Reading

You'll Also Like

8.6K 569 29
Какво ви идва първо на ум, когато чуете за Италия? Страна с много възможности, вкусна храна, мода, забележителности...Но истината бе далеч от това.
4.4M 24.1K 10
Адам Эддингтон - молод, богат, успешен и невероятно красив. Девушки готовы пойти на все, чтобы оказаться рядом с ним. Однако любые отношения с женщи...
56.9K 2K 43
"Знаеш, че можеш да се скриеш, но никога няма да избягаш,скъпа!" каза той и се усмихна зловещо.Дори и в мрака забелязах подлата му усмивка. "Значи се...
85 10 5
Kıza bir telefon gelir ve doğumda karıştığını öğrenir. Bir süre sonra DNA testi yapılmıştı ama kız reşit olduğu için onlara gitmemişti ama onları ar...