Skleněný král

By Deaneira29

16.1K 631 134

Adam Hruška má skoro vše co by si mohl přát, peníze, postavení a vlastní mezinárodní sklářskou firmu. Posledn... More

1. Práce nadevše
2. Musíš žít
3. Nabídka co se neodmítá
4. Tady šéfuju já
5. Generální úklid
6. Plán na večer
7. Sponzor
8. Prázdná nádrž
9. Nové druhy
10. Zničíš se
12. Posezení v parku
13. Nebezpečí z rodiny
14. Musím se od ní držet dál
15. Deštivé odpoledne
16. Minulost nezměníš
17. Nové ráno
18. Nemusíš trpět sám
19. Hra s ohněm
20. Naše tajemství
21. Zákony života
22. Tajemný ctitel
23. Návštěva na zapřenou
24. První rande
25. Láska a vášeň
26. Snídaně pro mou lásku
27. Chovej se slušně
28. Rady od rybníka
29. Sesterská starostlivost
30. Rušný týden začíná
31. Malá pomsta
32. Potupa pro Londýn
33. Velký úspěch
34. Tak to bylo těsné
35. Vše pro mou lásku
36. Spiklenci v baru
37. Odvážnému štěstí přeje
38. Koho sbalit v baru
39. Příprava návratu
40. Konečně doma
41. Jak se vyplížit
42. Přípravy jsou hotové
43. Nejkrásnější dárek
44. Pak prostě přišla láska
45. Rodinu si člověk nevybere
46. Šťastné ráno
47. Něco se změnilo
48. Absolutní šok
49. Pracovní změny
50. Večírek se blíží
51. První rána
52. Dny před bouří
53. Přátelská výpomoc
54. Spousta práce
55. První výsledky
56. Pomsta je v běhu
57. Konec plesu
58. Rovnováha sil
59. Pravda vychází najevo
60. Prázdniny začínají
61. Soukromý detektiv
62. Bankrot už neodvrátím
63. Nastal čas zúčtování
64. Zlá minulost je pryč
65. Šťastné chvilky
66. Chci jen tvoje štěstí
67. Párty může začít
68. Já už svůj dárek dostal
69. Lesní hájenka
70. Láska na samotě
71. Návrat do reality
72. Úpravy domu
73. Co s bytem
74. Smetánka se schází
75. Panská svatba
76. Život jde dál
77. Láska si vždycky cestu najde
78. Oslava v baru
79. Zázrak zrození
80. Čas na severu
81. Advent je tu
82. Radostná novinka
83. Předčasný vánoční dárek
84. První vánoce
85. Kouzlo lásky
86. Skleněný král

11. Lesní cesta

151 8 0
By Deaneira29

Krásné dubnové dopoledne trávil Raul ve svém domku u rybníka. Bylo už trvale teplo a tak tu byl na stálo, sice v zimě bral za vděk bytem co měl v Adamově domě, ale víc doma se cítil tady. Kdysi to byla jen malá rybářská chata, v době smrti bratra a švagrové už to byl domek. Pak to celé nechal s pomocí Adama strhnout a nechal postavit nový pohodlný srub. Měl tu vodu i elektřinu a dalo se tu žít celý rok, bohužel v zimě se sem nedalo pohodlně dostat. Jakmile napadal sníh bylo to tady úplně nepřístupné a tak zůstával ve městě a sem chodil jen na kontroly. Normálně mohl zajet autem až sem, ale to šlo jen v příznivém počasí. Teď seděl na terase a díval se do krajiny. Poslední roky změnili celou rodinu a on si nikdy nepřestal vyčítat minulost. O firmu nikdy nestál, nestaral se o její vedení a pokud tam trávil čas tak jen ve výrobě a u sklářských pecí. Pak se stala ta tragédie a Adam se urychleně vracel z německého Ramsteinu, kde byl s jednotkou. Musel se chudák během pár dní dostat do vedení firmy a hlavně se postarat o Lenku. Nakonec všechno zvládli jako rodina, ale na Adamovi to zanechalo hluboké jizvy na duši, stejně jako to co zažil v Afghánistánu. Zrada ženy, kterou miloval byla poslední kapkou a on se zatvrdil proti ženám a citům. Teď zaznamenal běžkyni jak se blíží po příjezdové cestě, chodilo sem běhat dost lidí, ale tahle se zastavila a vydal se jeho směrem.

Sid vyrazila dopoledne běhat a chtěla se stavit u Raula Hrušky a poprosit ho o pomoc. Po včerejším rozhovoru s Adamem se konečně večer dostala k tomu, aby si o něm něco zjistila. Přečetla si i články o nehodě jeho rodičů, zároveň četla jak moc úspěšná jeho firma teď byla. Platil za tvrdého, ale férového obchodníka, který pravidelně přispíval na charitu a byl mecenášem zoo. Měl mladší sestru, která studovala v Anglii a strýce. Adam Hruška byl pro většinu lidí v zoo záhada, kterou se očividně ani nesnažili pochopit. Prostě ho buď neměli rádi, báli se ho, nebo ho měli za sarkastického muže se kterým se báli i mluvit. S ní takový ovšem nebyl a ona si začala myslet, že to jeho chladné chování je opravdu jen obrana. Přečetla si i to, že byl na dvou misích v Afghánistánu a taky, že měl několik vyznamenání, ale tím tyhle informace končili. Nějak podvědomě cítila, že se mu možná v armádě stalo něco ošklivého a Láďa a Alena u toho byli. Teď doběhla na vrcholek kopce na kterém stál srub Raula Hrušky a zahlédla ho na terase jeho domu. Zastavila se na chvilku a pak se vydala směrem k němu.

Raul vstal z křesla a čekal než k němu dívka dojde. Byla to krásná drobná blondýnka a on ji během chvilky poznal, protože na nových fotografiích ze zoo už ji viděl. "Dobrý den, omlouvám se, že vás ruším, ale měla bych na vás prosbu." Raul ji podal ruku a opravdu se mladá žena představila jako Sid Novotná, hlavní chovateka u plazů. "Rád vás poznávám, musím říct, že podle fotografií ze zoo jsem vás poznal. Jen marně přemýšlím čím bych vám mohl být užitečný." Raul ji pokynul, aby si k němu sedla. Poslouchal její vyprávění o jejich sladkovodní nádrži a uznal, že má opravdu skvělé znalosti a její navrhované postupy byli úplně správné. "Oceňuji, že má zoo někoho kdo tomu opravdu rozumí a velice rád vám pomůžu. Jedu zítra do města, tak bych vám bahno přivezl." "To by bylo skvělé, zatím je nádrž v pohodě, ale tahle přechodná řešení prostě nejsou ideální." "Tak jsem domluvení, navíc pokud bych nemohl tak bych umluvil Láďu, víte znám se s ním dlouho. Poradil vám sem zajít on?" Sid se usmála a bylo vidět, že Raul má Láďu v oblibě, ale jí to opravdu poradil někdo jiný. "Vlastně mi to poradil váš synovec, zmínila jsem se včera, že mám problémy s nádrží. Chtěla jsem se tu stavit tak jako tak a on mi prozradil, že jste jeho strýc."

Raul se na dívku před sebou díval a uvažoval o tom co právě slyšel. "Tak se alespoň vysvětlila záhada kam včera zmizel, protože po odchodu z kanceláře nebyl tady." "Byl se podívat na dva nové druhy co máme do nové expozice. Opravdu ještě jednou děkuji za pomoc." Raul se s dívkou rozloučil a díval se jak mizí na cestě dál kolem rybníka. Adam s ní mluvil a dokonce jí sem poslal, protože se mu jen zmínila, že má problémy. Zatím nechápal co si o tom má myslet, ale nová chovatelka v zoo ho opravdu zaujala. Taková dívka by byla pro Adama ta pravá a zřejmě se ho vůbec nebála. Což bylo samo o sobě divné, protože on na lidi působil většinou hrozivě. Téměř vždy v tmavých oblecích, nebo jiném černém oblečení, k tomu jeho skoro dva metry a vysportovaná postava bývalého vojáka. Navíc jeho sarkasmus a cynické poznámky byli doslova pověstné. U Sid si, ale očividně buď dával z nějakého důvodu pozor, nebo s ní to nic nedělalo. Zadíval se směrem k blízkému lesu a zahlédl jak už Sid obratně běží směrem nahoru, tahle lesní cesta nebyla pro každého. Většina běžců si vybrala běh kolem rybníků a polí, ale Adam a i jeho bývalí kolegové běhali tuhle náročnou trasu. No až bude zítra v zoo zkusí se na ní nenápadně poptat, Radek z kantýny sem chodil občas rybařit tak se za ním staví na drby. Alena byla včera v šoku, že po jejich hádce nebyl tady a on to taky nechápal. No zkusí něco málo zjistit a taky si asi promluví s Adamem, byl asi čas na pořádnou rodinou rozmluvu.

Continue Reading

You'll Also Like

219K 23.4K 37
Říká se, že historie se opakuje. A možná je na tom něco pravdy. Aneb nepřímé pokračování Million Reasons.
Samuel By _Jandy

Short Story

120K 9.3K 33
Každý z nás vstupuje do života z jiného startovacího bodu a ne každému se to musí zamlouvat. Stejně jako Samuelovi, který si je ve svém vratkém život...
8.3K 279 21
Pokračování Sidam od 27. Dílu. Doufám že se bude líbit😘
11.5K 623 96
Děj se odehrává po 52 dílu, ale pak pokračuje jinak. Sid byla unesená a ví, že se možná nedočká záchrany. Tak moc se zklamala v lidech kolem sebe a t...