П'ятий П'єро, за чотири роки...

_Kiyomi_Ichiyama_ tarafından

5 0 0

Ніч у Ролледі тиха й спокійна. Не видно і не чутно ані душі, тільки скрегіт цвіркунів порушує тишу. Місто у п... Daha Fazla

Частина 2
Частина 3

Частина 1

2 0 0
_Kiyomi_Ichiyama_ tarafından

Нудно.


Останнім часом нудьга - вічний компаньйон. Роботи нема, а більше... а більше й зайнятись нічим? Коротше кажучи, нудно.


Пройшов вже рік, як Віллуса Зораха перевели у цей відділок. Департамент міжнародних робіт, Джустея. Його робітників викликали на найгучніші і найскладніші справи. Але це траплялось рідко, тож робота стояла.


Для Віллуса незрозуміло було, як інші його колеги не нудьгували при таких умовах, однак, якщо подумати, вони ж в тій же ситуації і вбивають час, як можуть. Кьоїчі Лейс, наприклад, майже весь час проводив у поліцейському архіві.


Лейс завжди у курсі новин: мало не живе в архіві, постійно переглядає нові випуски «Щоденного універсального реєстру»* і «Шубурга». Тож новини про нову роботу до нього доходять найпершим.


- В Люцифенії сьогодні вночі було вбито Ернеста Ніколя.


От такі ранкові новини. В Люцифенії пройшла серія вбивств, яку чомусь верхівка Всесвітньої Поліції віддає перевагу ігнорувати. Але зараз Віллус абсолютно впевненний, що шефа змусять прийняти хоч якісь міри.


В чому причина впевненості? Ноб Ніколь, віце-президент Фонду Фризис, був старшим братом вбитого цієї ночі. А Всесвітня Поліція - дочірня структура Фонду.


Не сказати, що ніхто не намагався раніше звернути увагу начальства на ці вбивства. Тільки в їхньому відділку, хоч і не багаточисельному, таких було чоловік п'ять. Але на жаль, твердолобість шефа не похитнути.


- Вілл, як думаєш, це змусить шефа працювати? - Лейс задав нібито риторичне питання.


- Якщо не саме вбивство, то Фонд - так, - Віллус відповів на це байдуже. - В будь-якому випадку, здається, у нас з'явиться робота.


Як би огидно це не звучало, але Віллус радий цьому випадку. Ця справа обіцяє бути насиченою.


Якщо шеф так довго ігнорував серійного вбивцю - а судячи з тієї інформації, що писали в газетах, це справа рук однієї людини - отже, або його підкупили, або на нього натиснули. А Віллус знав лиш одну людину, що могла б надавити на шефа. Якщо його здогадка правильна, отже, вони мають справу не зі звичайним серійним вбивцею.


В коридорі почувся якийсь шум, і Лейс, повернувши газету у стопку, миттєво вискочив перевірити, що відбувається. Віллус послідував за ним без якогось ентузіазму.


- Гей, наставник! - Кьоїчі побачив одного з їхніх колег у коридорі. - Що відбувається?


- Прибули представники Фонду Фризис, - відповів їхній старший колега з дуже серйозним виразом обличчя, Гоб Гомер. - Хлопці, здається, на нас чекають великі зміни.


- Ти щось задумав? - поцікавився Кьоїчі.


- Не знаю, не знаю, як получиться... Все в моєму столі, так?


- Так.


Зі сторони може й не зрозуміло, про що йде мова, але Віллус знав контекст. Гоб Гомер давно вже намагався досягти, щоб відправити шефа у відставку. Кьоїчі, як його учень, у цьому йому допомагав. Але просто висунути звинувачення без доказів не можна, вони як поліцейські прекрасно про це знали. За допомогою Кьоїчі, який прекрасно вміє сортувати інформацію, будь які підозрілі дії з боку шефа були акуратно зібрані до купи.


Цього має вистачити, аби відправити шефа у відставку, але невідомо, хто прийде на його місце. Хоча Віллус майже на сто відсотків впевнений, що це місце дістанеться Гобу - і саме це додаткова ціль колеги.


- Чекайте, - сказав Гоб. - Прийду з перемовин - розповім як пройшло.



*The Daily Universal Register - перша назва британської газети «Times»

Okumaya devam et

Bunları da Beğeneceksin

73.9K 2.5K 77
Гаррі Поттер помер. Після закінчення війни Волдеморт, щоб укріпити своє правління, засновує програму репопуляції магічного населення. Герміона Ґрейнд...
6.5K 338 7
Що ж коїться тут?
383 8 6
Ця книга є збіркою розповідей про Криспіна Ламара, чоловіка, котрий працює у магазині, але у вільний час цікавиться детективними справами. Криспіна...
1.4K 72 9
Оригінал: «From Wiltshire with love" від прекрасної MistressLynn: https://archiveofourown.org/works/30318162 Розгортається війна, потрібно шукати гор...