LÂL: SUSKUN YÜREKLER

By HhavinOonen

317 74 533

Bağıra çağıra susan çocuklardık biz . Etrafımızdaki kahpelere inat dimdik ayakta duran kendinden ödün vermeye... More

Tanıtım
Tanışma
Bölüm 2: Tuhaflık
Bölüm 3 :Ortak Heyecan
Bölüm 5 : Akıntı

Bölüm 4: Yaralar

14 5 0
By HhavinOonen

En tuhafı da neydi biliyor musunuz? Olmaz dediğin her şeyin oluşunu izlerken bulmak kendini en tuhafı...

İnsan en çok acıları ile dalga geçer.

Beria Yazel

Geçmişten Devam

Hayat gerçekten de çok tuhafsın . Yanlız hisettirdiğin en dipte yanlız olmadığını bir mucize gibi hatırlatırsın insana . Onca kalabalıklar içinde kayıp olduğunu düşündüğün öbür yarısını hiç beklemediği bir anda , hiç ummadığı bir zamanda çıkarırmışsın insanın karşısına .

Aslında ne kadar savunmasız ne kadar da korumasızmışız hayatın karşısında. O hiç beklemediğimiz bir anda ruhumuzun en çıplak olduğu zaman da hiç umulmadık sürprizler ile  gelirken bize biz sadece bundan sonra başıma gelecek her şeye hazırız deyip kendimizi kandıyormuşuz .

Peki nereye kadar giderdi kendimizi bu yalandan avutmalarımız? Bir gün , bir hafta , bir ay , bir yıl .... Biz ne kadar kaçarsak kaçalım yaşam bir yerde ensemizden tutup yakalıyor bizi . Kimimize güzel sürprizler ile kimimize imtihan ile . Ama her kötünün içinde bir iyi her iyinin içinde bir kötü barındırdığını unutmamak gerekiyordu.

Bu dünyada her şeyin bir zıttı olduğu gibi bir benzeri bir eşi de vardı. Tıpkı benim karşıma çıkan eşim gibi ...

Ben bu adamda bilmediğim bir tuhaflık seziyordum ve bu tuhaflık dünyanın hatta evrenin en güzel sihriydi benim için.

Neden ve nereye çekildiğimi bilmeden çekildiğim bu adam benim için çok değerliydi bunu çok sonradan fark edecektim.

Benim daha önce varlığından bile haberdar olmadığım bir boşluk varmış içimde ve ben bunu bu adamla tanıştıktan sonra öğrendim... İyi ki de geldi iyi ki de öğrendiğim.

Uzun bir konuşmanın ardından konumuz ailelere geldi . Birçok çocuk gibi ikimiz de bu konuda yaralıydık. Ama onun yaraları benimkinden çok daha ağır ve çok daha fazlaydı. Galiba hayatta onu bu kadar olgunlaştıran şeylerden biri de buydu.

Boran Alaz çocuk adam ruhu ne kadar büyüse  de içinde hep bir çocuk yaşamış. Ve o bunu çok iyi gizlemiş. Sahiden kimse fark etmemiş miydi bu güne kadar bunu ?

Hemharbihembarbi: Bilmem benim ellerim hep soğuktur.

Boş konuşma: Seni de mi ailen sevmedi Dkdkdk

Sorduğu soru sondaki randomdan ötürü bir çok kişiye aslında bir dalga konusu gibi gelebilirdi ama hepimizin göz ardı ettiği bir  gerçek vardı.

İnsan en çok acıları ile dalga geçer. Bunu en iyi bilenlerden biriyim. Bu yüzdendir nerede kendi başından geçen bir olayı anlatırken gülen birini görsem anında anlarım aslında içinin cayır cayır yandığını. Yüreğinin yangın yeri olduğunu...

Ve bu yüzdendir gülerken bile ıslak bakan gözlerim ...

Sorduğu soru aslında canını yakan bir şeydi. Ama neden canı yandığı halde bunu sordu bilmiyordum. Belki de onu anlayacağımı düşünmüştü eğer öyleyse yanılmamıştı.

Onu daha fazla bekletmeden ve cevap yazdım.

Hemharbihembarbi: Ailem? Jdjjddjcjc
Hemharbihembarbi: Komik bir tabir oldu

O kadar kızgınım ki ailme, o kadar öfkeliyim ki ... Hiç hak etmediğim cezaları bana kestikleri için ama yine en çok onları seviyorum. Ve bu yazdıklarımı yazarken bile kızıyorum kendime. Çünkü onlar benim ailem

Ahhh annne ahhh baba ne çok acı biriktirdiniz içimde... Söylemeye gücümün yetmediği...

Boş konuşma; Neden ?

Hemharbihembarbi: Yedi yaşında bırakıp giden ve on yıl sonra dönen kimse aile değildir ondan .

Ve yazdığı şey... İçimde hala anlatamadığım bir burukluk oluşturdu.

Boş konuşma: Ben de dokuz yaşında sokağa atıldım.
Boş konuşma : Bu yüzden iyi bir baba olacağım.

Karşımda duran adam gerçekten iyi bir baba olacaktı ben buna emindim . Nasıl diye soracak olursanız Adem oğlu en çok yaralandığı yerden en iyi olurdu. Her yara bizi tam da yaralandığımız yerden iyi yapar ve güçlendirirdi . İçimden sen iyi bir baba olacaksın Boran Alaz diye geçirdim. Ama bunu ona söylemedim çünkü buna onun kendi inanması lazımdı. Şimdi keşke söyleseydim diyorum .

Hemharbihembarbi: Bunun için kendine söz ver o zaman.

Evet ondan kendine söz vermesini istemiştim nedeni ise en çok kendimize olan borçlarımızı öderiz bu hayatta ve en çok kendimize borç bildiğimiz şeyleri başkası için iyi yapardık.

Hemharbihembarbi: Sen kötü bir baba olma .

O kötü bir baba olamaycaktı ben buna inanıyordum .

Boş konuşma: Ben aldatmayacağım eşimi.
Boş konuşma: Ben babam gibi bir baba olmayacağım.
Boş konuşma: Buna eminim .

En çok da biz çocuklar yara alırdık anne baba sorunlarından. Aslında kavga eden onlar ama kötülüğü bize dokunuyordu. Bizim dünyamız başımıza yıkılır ve biz ömrümüz boyunca bir daha o dünyanın enkazını tam anlamıyla hiçbir zaman toplayamayorduk . O enkaz hepimizde ortak bir acı dolu ruh bırakırdı. İyi bilir sorunlu bir aile yetişen çocuklar psikolojileri bir daha asla eskisi gibi olmaz . O yaralar biz kaç yaşımıza gelsek de gelelim halının altına süpürülmüş cam kırıkları misali arada bir batar ayağımıza. Buna alışamıyor da insan . Hep ilk gün ki gibi kanatır o yaralar.

Kimimiz o sancılı dönemde hırçınlık yapar, kimimiz gider kendi bedenine zara verir , kimimiz başkasına zarar verip zorbalık yapar , kimimiz de maddeye vurur. Hepimiz de en çok kendimize zarar veririz . Hepimiz kendi ruhlarımızı öldürüp öldürüp yeniden dirilmeye bile izin vermeden daha çok öldürüyorduk .

Sorsan bunu bize yaptıran kimse yok sorsan bu bizim bahanemizdi . Neden anne babalar bizim ruhlarımızı öldürünce bunun bir cezası olmuyordu ki ? Neden kimse görmüyor kimse duymuyordu bizi ? Anne baba diye bunları bize yapmaya hakları var mıydı! Hayır yoktu . Bu yüzdendir bir çoğumuzun ölsem afetmem deyişi ama  yine en çok sevdiklerimiz onlardır. Ama hepinizin kini , nefreti, öfkesi kelimeler ile sınırlı kalıyordu. Bir an geliyor ve biz onlara yumuşuyorduk .

Bir saç okşanması , bir güzel söz , bir tebessüm unutturuyordu herşeyi. Oysaki onlar kendilerini afettirmek için hiçbir çaba göstermiyordu . Biz ise onları afetmek için bahaneler arıyorduk kendimize . Ve bu bize yapılan en büyük haksızlık oluyordu.

Hemharbihembarbi: Evlenecek misiniz ki ?
Hemharbihembarbi: Olma.

Boş konuşma: Buna şuan karar verdim.
Boş konuşma: Anenemle babam sürekli birbirini aldatırdı.
Boş konuşma: Ben böyle birisi olmayacağım dedim.
Boş konuşma: Olmamalıyım çünkü.

Bu kadar düşünceli bir adam neden bu kadar zorluk yaşar ki ? Olgunlaşmak için çok mu acı çekmek gerekiyordu ?
Neden böylediydi ki ?

Hemharbihembarbi : Babam aldatırdı.

Boş konuşma: Senin de mi ?

Hemharbihembarbi: Evet bende ne ararsan var .

Boş konuşma : Bende de .

Ve ben yine acılarımdan kaçmak için dalgaya vurdum . Çünkü dalga geçince her şey bir şaka gibi geliyordu. Ve o da bunu bozmayın benim gibi dalgaya almıştı. Çok da mutlu olmuştum.

Teşekkür ederim Boran Alaz mutlu ettiğin için ...

Hemharbihembarbi: Sağlam bile kaldım ben jdjdjjc.

Boş konuşma: Yalnız değilsin xdkdkdk
Boş konuşma: Ben görüşmüyorum annem babamla .
Boş konuşma: Sadece ablam birde kız kardeşim var .

Hemharbihembarbi: Sorunlu bir aile , intihar eden bir arkadaş, vesayle vesayla

Boş konuşma: Ve annem hep beni suçlar baban gibisin sen de onun gibisin der .

Neden anneler böyle ki benim annem de böyle bende sevmediği, beğenmediği, kötü bir özellik oldu mu hiç bekleme yaomadan anında babama benzetir. Oysaki biz çocuklar yani en azından ben ne anneme ne de babama benzemek istemiyorum. Ben sadece bana benizyorum .

Hemharbihembarbi: Aaa benim annem bana hep babası kılıklı der .

Boş konuşma: Benim annem beni hiç sevmedi be kızım anne sevgisi ne bilmiyorum.

Ve bir ilk olmuştu. Ben kimsenin bana kızım kelimesini kullanmasına izin vermezdim ama o kullanınca hoşuma gitmişti hatta ilk defa sevmiştim birinin bana kızım demesini. Kızım dedirtmiyor oluşum ise yaralarımdan geliyordu. Ama o söyleyince çok mutlu olmuştum. İlk defa biri içindeki küçük kıza ulaşmıştı.

İçimde ki küçük kızın teşekkürüdür bu sana adam teşekkür ederim ...

Ben de çok az anne sevgisi görmüştüm . Annemden ayrı geçen bir çocukluk yaşamıştım. Ama halalarım ve babaanem bunu hisettirmemişti hiç.. Onlara da çok çok teşekkür ederim . Üçü benim canlarım. İyiki varlardı...

Hemharbihembarbi: Babamın arkadaşı beni kardeşi sandı.

Boş konuşma: Annemin arkadaşı da beni sevgilisi sandı . O derece boktan bir aile.

Ve bana kızla konuşmalarından birinin ekran görüntüsünü attı. Açıp okuduğum şey karşısında sevindim ama galiba o sevinmedi .

Boş konuşma: Oysaki güzel bir ailede büyüseydik böyle olmazdı değil mi ?

Hemharbihembarbi: Oysaki güzel bir ailede büyüseydim en büyük kötülüğü kendi kendime yapmazdım , sevilmekten korkmazdım.

Boş konuşma: Başaramadık abi olmadı. Hayat bize acısını yedirdi tatlıyı vermedi .

Hemharbihembarbi: Bundan sonra başaracaksın.

Hemharbihembarbi: Bilmiyorum ama bildiğim tek şey geçen yıla rağmen yaşamayı başardıysam daha da ölmem yani dhdjjd .

Boş konuşma: O sırada iki ay önce komada olan ben djdkkd.

Merak edip sormuştum o da cevapladı. Şaşkınlık içinde yazdıklarını okudum.

Boş konuşma: Yaşamak istemiyorum dedim .
Boş konuşma: Sonra da bindim arabaya .
Boş konuşma: Sonra bastım gaza .
Boş konuşma: Arabayla takla attım.
Boş konuşma: Kaburgalarım kırıldı.
Boş konuşma: Kalp krizi sorunsalı falan .

Hemharbihembarbi: Bir şey soracağım komada nasıl oluyor bunu merak etmem de ayrı ironi jdjdjjd
Hemharbihembarbi: Yaşamayı başardığın için tebrik ederim o zaman.

Bakmayın siz böyle dalga ile konuştuğuma içten içe çok kızmıştım . Geçmişte kalmıştı ama ya ona bir şey olsaydı düşüncesi benim ödümü koparmıştı.

Ve o an gelen ona bir şey olsaydı ben ne yapardım sorusu bütün dengemi alt üst etmişti. İyi de ben yeni tanıdığım için neden böyle düşünüyordum ki sanki ona bir şey olsaydı veya olsa ben hep eksik kalırım gibime geliyordu. O an şükrettim Rabbi' me onu bana gelecek kadar yaşattığı ve ona bir şey olmadığı için

Ekran başında böyle hissediyorken acaba o nasıl hisediyor sorusu beni yiyip biterecek gibime geliyor. O ise sadece soruma cevap vermişti.

Boş konuşma: Ölümle yaşam arasında bir çizgi hem ölüsün hem diri .
Boş konuşma: Bir ay komada kaldım kalktım bu kızla birlikte oldum .

Hemharbihembarbi: Denenir mi peki ?

Boş konuşma: Güzeldi bir daha denerim gibi .

Hemharbihembarbi: Dene diyorsun yani .

Boş konuşma: Sen dayanamazsın.

Hemharbihembarbi: Belki de dayanamayacağımı bildiğim için istiyorumdur olamaz mı.

Boş konuşma: Olmaz .

Uff merak etmiştim ben . Çok sıkıcı birisin diye söylenmek geldi içimden ama külliyen yalan olacağı için demedim . Çünkü ben onunla konuşurken zamanın nasıl aktığının farkında değildim bile.

Kilometreler vardı aramızda ama onunla konuşurken çok mutlu oluyordum. Çok iyi geliyordu bana ...

Hani bir boşluk vardır içiniz de hiç haberdar olmadığınız Boran benim o boşluğu fark etmemi sağladı...

Günümüz ( 06.05.2023 / 03 : 15 )

İyi ki lan iyi ki girdin hayatıma. İyi ki çıktın karşıma. İyi ki bu kadar mutlu ettin beni . iyi ki sevdim seni . İyi ki seviyorum seni . Ve daha sayamadığım birçok şey için iyi ki .

Sen benim en güzel cümlelerim, sen benim en güzel duygularım ve sen benim en güzel iyikim ....

Şimdi sen kızarsın bu saatte uyanık olmama ama merak etme uyurum birazdan seni anlatıyorum o yüzden lütfen kızma .

Seni nasıl sevdiğimi anlatıyorum.

Deli gibi seviyorum seni .... Ama gayet aklım başımda...

Seni daha sana çok anlatacağım için bu gün bu kadar geçe kalmamı sevmiyorsun sen o yüzden gidip uyuyamayı deneyeceğim...
Hem sevgilim çaktırma ama okurlar da kıskanıp merak etsin bizi hıh.

Kızmaz değil mi okurlarım bunu dediğim için? Bence onlar da senin gibi şaka yaptığımı biliyorlar..

Neyse dediğim gibi kızma ve ört üstünü uyu sen de seni seviyorum bebeğim ...




















Continue Reading

You'll Also Like

3M 161K 40
Heja güzelliği ve cesaretiyle Amed'e nam salmış kadın. Ağir yakışıklılığı ve bastığı yeri titreyișiyle Amed'in saygı duyulan ağası... Kadın çok sevd...
64.7K 1.6K 21
"Han." derken dudaklarım titredi. Bedenlerimizin yakın olması ise bedenimi titretti. "Güneş." dediği an kalbime bir ok saplandı sanki. Yer yerinden...
2.9M 151K 17
Maça Kızı 8 serisinin devam bölümlerini içermektedir.
159K 15K 42
Kerem Aktürkoğlu & Kumsal Yıldız