Я не народився щасливчиком

By coffee_fan

282 62 7

Автор: Danbai / 蛋白 Альтернативні назви: I Wasn't Born Lucky, IWBL, 我不是天生欧皇 Кількість розділів: 268 розділів +... More

Розділ 1
Розділ 2
Розділ 3
Розділ 4
Розділ 5
Розділ 7
Розділ 8
Розділ 9

Розділ 6

26 6 0
By coffee_fan


 Сяо Лі закінчив контрольну роботу, а решту часу присвятив спостереженню за дівчинкою з дивною поведінкою. Закінчивши тест, дівчинка невротично рахувала вперед-назад.

Сяо Лі деякий час дивився на неї, коли раптом дівчина, що сиділа навскоси спереду від нього, кинула в неї ластик. Гумка влучила в її тіло і покотилася по колінах на землю, шокувавши Сяо Лі. Однак дівчина явно звикла до такого поводження, і вона подивилася на студента, який кинув у неї гумку

Це була дівчина з фарбованим золотим волоссям. Вона відкрила рот і, здавалося, залякувала іншу ученицю.

— Ой, у мене рука зіслизнула. Будь ласка, передай мені мою гумку.

Перша дівчинка нахилилася, щоб підняти гумку, коли інша дівчинка, що стояла позаду неї, скористалася нагодою і кинула їй ручку в потилицю, зі звуком «бах». Дівчинка з гіркотою закрила потилицю, але не зробила жодних дій у відповідь. Замість цього вона підняла ручку і передала її людині, яка сиділа позаду неї. Цей рух дозволив Сяо Лі побачити табличку на її грудях: Тань Лі.

Сяо Лі «клацнув язиком», дістав ручку зі своєї сумки та кинув її в дівчину, яка раніше знущалася з Тань Лі. Дівчинка закрила голову і гнівно подивилася на нього. Він лише скривив губи й сказав:

— Вибач, у мене рука зіслизнула.

— Хто ти? — Дівчина прикрила лоб і втупилася в Сяо Лі.

— Я Лей Фен.

(Прим. перекладача: Лей Фен був перетворений на зразок альтруїзму та відданості Комуністичній партії через пропаганду, починаючи з 1963 року).

Дівчина: «...»

Її гнів перервав Сяо Лі, і вона втратила більшу частину свого запалу. Вона глузливо подивилася між Тань Лі та Сяо Лі.

— Нова людино, ти допомагаєш їй, тому що вона тобі... подобається?

Коли вона говорила останні слова, то не стрималася і саркастично розсміялася. Мабуть, вона думала, що це неможливо.

Сяо Лі відповів:

— Лей Фен не потребує причини, щоб допомагати людям. Як тебе вчив твій учитель? До того ж що з нею не так?

— З нею? — Дівчина з огидою подивилася на спину Тань Лі. — Одного разу вона сказала, що у нас тут є ще одна людина. Бог не підпускає до неї інших, вона божевільна і, мабуть, народилася розумово відсталою. Раджу тобі триматися від неї якнайдалі.

Дівчина закінчила розмову з Сяо Лі, і, можливо, тому, що вона думала про Тань Лі, але закрила рот і заснула на столі.

Була ще одна людина ...

Сяо Лі на мить замислився, перш ніж відірвати маленький аркуш паперу зі свого підручника з мови й написати на ньому: «Привіт, я хочу взяти на себе сміливість запитати. Що з вами сталося на цьому уроці?»

Сяо Лі перетворив його на згорток паперу і кинув на стіл. Тань Лі побачила папірець на столі й була приголомшена. Це ж треба було догадатися, що цей папірець влучив їй прямо в голову. Дівчинка повільно потягнулася до паперової кульки, подивилася на слова, а потім повільно написала на ній речення. Потім вона, як завжди, кинула його назад Сяо Лі.

Сяо Лі не міг дочекатися, щоб відкрити записку і виявив, що інша людина написала: «Ще один... йди геть!»

Сяо Лі дуже хотів піти, але вчителька відмовилася його відпустити. Чорнявий підліток продовжив писати нижче: «Як може бути ще один?»

Він кинув записку назад, і цього разу дівчинка швидко відповіла: «Йди геть, не підходь до мене!»

Після цього, як би Сяо Лі не старався, він не міг викликати реакцію Тань Лі. Сяо Лі все ще боровся, коли вчитель, що стояв перед трибуною, підвівся і підійшов до першого ряду сидінь.

— Час вийшов. Здайте свої роботи!

Сяо Лі вщипнув себе за обличчя і нервово здав тестовий папір. Він не вибрав тест, запропонований у маленькій жовтій книжечці.

Вчителька зібрала всі роботи та почала швидко виставляти оцінки на подіумі. Через п'ять хвилин вона взяла тестові роботи й почала зачитувати результати.

— Тань Лі — 61 бал, Свень Дзи — 76 балів, Хань Нань — 93 бали...

Сяо Лі чекав один за одним. Його серце не переставало калатати, коли він чекав на себе, якого викликали останнім.

— Сяо Лі — 91 бал. — Вчителька повідомила оцінку з похмурим виразом обличчя. Вона підняла очі від тестового аркуша і з жалем промовила, — Шкода.

Вона залишила предмет на подіумі, відклала аркуші та подивилася на клас.

— Урок на сьогодні закінчено.

З цією фразою світло в класі згасло. Немов вимикач, усі студенти та викладачка безслідно зникли, повернувшись у темряву реальності. Сяо Лі трохи примружив очі, зібрав речі на столі, взяв сумку і дістав телефон. Він увімкнув ліхтарик і пішов до подіуму, щоб побачити так звану «винагороду», залишену вчителем.

На порожньому подіумі стояла коробка сірників. Вони були звичайними та не містили нічого незвичайного. Сяо Лі взяв коробку сірників і відкрив її. Всередині лежало кілька сірників. Чорнявий підліток взяв одного з них і потримав його в кінчиках пальців, деякий час розглядаючи його.

Це була так звана винагорода...

Чи мала ця коробка сірників здатність уникати нападів привидів, коли її підпалювали? Чи вона була схожа на маленьку сірникову дівчинку, де з запаленого сірника можна було щось уявити? Чи це була підказка...

Підказка. Це слово несподівано спало йому на думку. Якщо це був предмет, який потребував сірника, то було щось, що він, або вони, насправді ігнорували. Сяо Лі поклав сірникову коробку в кишеню і пішов до темних дверей класу. Він щойно зробив крок, як раптом зупинився.

Це було тому, що біля дверей класу яскраво стояла біла тінь. Відстань між ними була дуже близькою, і він зміг розгледіти риси обличчя жіночого привида. Він ледь розгледів, що це була маленька і мила дівчинка з класу, але тепер від неї віяло холодним подихом.

— Тань Лі? Це ти написала листа? — запитав Сяо Лі.

Він дістав оригінал листа про допомогу, відкрив його і сказав:

— Слова трохи негарні. Наступного разу тобі потрібно більше практикуватись.

Якби Тань Лі була людиною, то її маленькі очі були б сповнені сумнівів.

Сяо Лі продовжував запитувати її:

— Як ти хочеш, щоб я тебе врятував?

Жінка-привид просто подивилася на нього і нічого не сказала. Сяо Лі ще раз моргнув, і вона зникла у нього на очах. Сяо Лі знизав плечима і поклав лист з проханням про допомогу назад до кишені, готовий перевірити свій здогад.

Потім по дорозі Сяо Лі легкими кроками проходив повз туалет, коли почув легке схлипування, що долинало з туалету, і крик про допомогу. Сяо Лі зупинився, розвернувся і пішов до жіночого туалету, звідки долинав звук.

Жіночі туалети в навчальному корпусі були не надто старими. Вкриті жовтими плямами стіни випромінювали особливий холод, а кожна зачинена кабінка лякала. Крик пролунав з останньої кабінки жіночого туалету. Голос був густий і низький, як у чоловіка.

Це має бути... Джен Ї?

Сяо Лі впізнав власника голосу і був готовий підійти, щоб побачити, що відбувається. Він наближався крок за кроком, але почув, що плач з кабінки посилюється і стає голоснішим. Сяо Лі зупинився і прислухався до того, як людина всередині дихає важче.

Сяо Лі: «???»

Він трохи вагався. Джен Ї має бути всередині... що робити? Чи може в цьому середовищі існувати такий настрій?

Оскільки Сяо Лі відчував себе млявим, Джен Ї, всередині кабіни панікував ще більше.

Він відчував себе надто нещасним. Мало того, що він незрозумілим чином потрапив у це місце з привидами, так він ще й зустрівся з привидом, який вбив Хван Ніну. Він і Цянь Ївей шалено втекли з другого поверху лабораторної будівлі, розбивши вікно і вистрибнувши назовні. Він не зазнавав таких труднощів протягом усього свого життя, але проблема полягала не в цьому. Проблема полягала в тому, що Цянь Ївей повинен був йти до навчального корпусу. Джен Ї не наважився йти сам і мусив піти за ним. На півдорозі вони побачили привида і розбіглися, тікаючи. Зрештою, Джен Ї залишився сам і був змушений забігти в туалет, не наважуючись вийти на вулицю.

Він боявся, що, вийшовши на вулицю, зустріне привида, а потім помре в туалеті. Такий спосіб смерті був надто поганим, і його мати буде плакати!

Він довго залишався тут, уявляючи свою смерть. Потім його шлунок повідомив, що він голодний. Бувши студентом, Джен Ї мало що пережив, і тепер йому хотілося плакати. Проте, як би він не намагався його придушити, плач виривався, наче щось його викликало.

Потім Джен Ї почув кроки, які все ближче і ближче наближалися до його туалетної кабінки, кроки ставали все важчими й важчими.

Тук, тук, тук.

Джен Ї відчував, що його серце буде розтоптане цими кроками. Він не міг контролювати свій голос, і крики продовжували вириватися назовні. Він подумав, що, можливо, за дверима кабінки знаходиться привид, і його відділяють від нього лише двері. Якщо привид виб'є двері, він одразу ж буде відправлений на смерть.

Від цих думок йому стало важко дихати. Його очі пильно дивилися на двері перед собою, чекаючи, що ось-ось вони відчиняться і сповістять про його смерть. Потім кроки припинилися.

Від цієї короткої паузи йому стало ще гірше. Він був сповнений думок про те, чому привид зупинився. Чи намагався він катувати його і налякати до смерті? Джен Ї погладив себе по грудях, і його серце інтенсивно підскочило, коли він побачив, як двері повільно розсунулися...

Джен Ї заплющив очі й підсвідомо вигукнув:

— А-а-а-а!

Потім він почув спокійний голос, тихий голос трохи спантеличений.

— Як тебе звати?

Підліток AJ розплющив очі й побачив красиве і знайоме обличчя Сяо Лі! Він одразу розслабився, все його обличчя було сумним і щасливим. Він зітхнув з полегшенням, заїкаючись:

— Як... як ти...

Чому він був схожий на привида?!

Сяо Лі штовхнув двері та подивився вниз на Джен Ї.

— Я проходив повз це місце і почув твій плач.

— Чому ти не покликав мене? — Джен Ї затамував подих. Після великого смутку він перебував у стані колапсу.

— Я боявся потривожити тебе, — відповів Сяо Лі.

Джен Ї: «...»

Він подивився на пару чорних очей і чекав, щоб вигукнути: «Ти боявся потривожити мій плач?», але не знайшов у собі сили. Тоді погляд Джен Ї перевівся на пляшку мінеральної води, вставлену в сумку Сяо Лі, і він облизав пересохлі губи.

— Можеш дати мені чогось попити?

Сяо Лі оцінив свій стан. Він не надто багато тренувався, тому не відчував спраги. Він дістав пляшку з водою і передав її Джен Ї. Він спостерігав, як Джен Ї проковтнув два повні роти води, а потім витер рот і подивився на сумку Сяо Лі.

— У тебе є що-небудь поїсти?

— Ні. — Сяо Лі знизав плечима і відкрив рюкзак, витягнувши звідти підручники з мови, математики та зошити для домашніх завдань. — У мене тут тільки розумний човен і щасливі веслярі.

Джен Ї: «...»

* * *

Автору є, що сказати:

P.S. Сяо Лі може бути учнем, а це жіноча школа, але здатність розпізнавання у привидів обмежена правилами. Його не можна побачити неозброєним оком, і вбити його можна лише на основі балів на екзаменаційній роботі, інакше всі чоловіки не змогли б пройти цей етап. 

Continue Reading

You'll Also Like

20 1 4
В темному лісі , починають раз за разом вмирати люди , що сталося? Хлопець по імені Джей іде туди , щоб дізнатися що ховається в таємному лісі.....
873 169 21
НЕ ДОДАВАТИ У СПИСКИ З РОС.ПЕРЕКЛАДОМ (мені це видно) Альтернативні назви: I Wasn't Born Lucky / IWBL / 我不是天生欧皇 Автор/ка: Даньбай (蛋白) Кількість розд...
14 0 2
морату стало плохо и расскрились все тайни!
39.7K 2.6K 27
Хёнджин-не тактильный человек,не любит обниматься и когда к нему пристают с нежностями. Феликс-тактильный человек,любит обниматься и ласку,любит когд...