𝐙𝐚𝐣𝐨𝐬 é𝐣𝐬𝐳𝐚𝐤á𝐤

By napvilag

335 31 50

"Rómát látni ,s beleszeretni " -Ide jöttem az örök városba . A szentek és vétkesek ,a szeretők és szörnyete... More

ɪʟ ᴠɪᴀɢɢɪᴏ
Ricordi

ᴠɪᴠɪ ɪʟ ᴍᴏᴍᴇɴᴛᴏ

198 18 29
By napvilag

|élj a pillanatnak |
———————

"𝐑ó𝐦á𝐭 𝐥á𝐭𝐧𝐢 ,𝐬 𝐛𝐞𝐥𝐞𝐬𝐳𝐞𝐫𝐞𝐭𝐧𝐢 "


"Ó RÓMA ! OLY 'SZÉP ÉS OLY ÖRÖK VAGY TE. EGYSZERRE VAGY ÉRZÉKI ÉS INTENZÍV,SOKOLDALÚ ÉS TITOKZATOS . OLYAN SOK EMBERNEK VÍGASZT NYÚJTASZ . OTTHONT ADSZ AZ OTTHONTALANOKNAK ÉS BOLDOGSÁGOT A BOLDOGTALANOKNAK .

Olyan könnyű beléd szeretni . A szűk macskaköves utcákat járva belélegezni  Itália sós ,mámorító illatát ,s közben együtt lüktetni veled . Elvarázsolsz a múltunkat felidéző ókori romokkal , az ütött-kopott épületekkel ,melyek történeteket mesélnek el . Elkápráztatsz a tetőteraszokra épített buja kertecskékkel , a fakó,kék zsalugáterekkel , a Tevere álmosan kanyargó vonalával ,a sármosan öregedő férfiakkal , és a dívákhoz hasonlító dohányzó Signorákkal. S megigézel
azokkal a piszkosul jóképű férfiakkal ,akik egy pillanat alatt levesznek a lábamról ,de utána egy élet is kevés őket elfelejteni .
Ez vagy te ,Róma , s én szerelmes vagyok az egész valódba."

⋆┈┈。゚❃ུ۪ ❀ུ۪ ❁ུ۪ ❃ུ۪ ❀ུ۪ ゚。┈┈⋆

𝐆𝐈𝐀𝐍𝐍𝐀 𝐃𝐈'𝐀𝐍𝐆𝐄𝐋𝐈 (21)


𝐀𝐍𝐆𝐄𝐋𝐎 𝐅𝐈𝐎𝐑𝐄𝐍𝐓𝐈𝐍𝐎 (30)


𝐂𝐀𝐑𝐌𝐄𝐋𝐀 𝐅𝐈𝐎𝐑𝐄𝐍𝐓𝐈𝐍𝐎 (30)



⭑・゚゚・*:༅。.。༅:*゚:*:✼✿  ✿✼:*゚:༅。.。༅:*・゚゚・

"Hajnali fél egykor a panel lakásom erkélyéről nézzük Róma utcáit ,és közben semmiségekről beszélgetünk. Nézzük a csillagok szüntelen ,fényes  ragyogását ,ahogy egymással víg táncot járnak .
Nézzük az alattunk elsuhanó megfáradt autósokat ; akik ki tudja hova tartanak ,és emellett próbáljuk megfejteni a történetüket .
Nézzük ,amint a piazzán az emberek zavartalanul mulatoznak ,s  úgy érzik ,hogy egy kis időre is ,de nincsen semmi problémájuk . Önfeledten táncolnak egymással a fényesre  koptatott ódon macskakövön , s titkos csókot lopnak szeretőjüktől .
Csak nézzük és nézzük ,de mire észbe kapunk az élet csak úgy elsuhan mosolygós arcunk előtt , s közben nem történik semmi .

Legalábbis így érezzük .

Ha jobban odafigyelnénk ,akkor talán észre vennénk ,hogy a semmi helyett minden történik .
Minden  történik ,csak éppen nem erre a mindenre fókuszálunk . Leragadunk  az olyan jelentéktelen dolgoknál,amik talán később már nem is lesznek fontosak . 
Nem figyelünk az élet azon kicsiny részeire ,amik a tudtunk nélkül okoznak apró örömöket .
A könnyedén suhanó madarakra a végtelennek tűnő kék égen, a nehéz gomolyfelhőkre  ,amik lassan szállnak az égbolton  , mint a hatalmas hajók . A tengerre ,ami nyugalmat ,békét , s egyfajta megnyugvást sugároz magából ,ahogy a lassú,hömpölygő hullámai a partot nyaldossák. A szél bársonyos ,puha érzésére , ami lágyan simogatja a bőrömet .

─── ∙ ~εïз~ ∙ ───

Nem figyeltem arra ,aki igazán fontos lenne .
Nem vettem észre az apró jeleket . Az apró gesztusokat ,amellyekkel próbálta a tudtomra adni ,hogy igazából mennyire oda van értem.A bizalmas pillantások ,melyeket felém intézett, és az érzéki érintéseket .
Pedig ha előbb észre vettem volna ,akkor talán minden annyival könnyebb lenne most .
Nem kellett volna olyan sok fájdalmon és csalódáson keresztül mennünk . Nem kellett volna éjszakánként álomba sírni magam ,azt gondolva ,hogy egy hamis ábrándot követek .

De talán így volt megírva . Talán fent valaki úgy határozott ,hogy végig kell járnunk ezt a zsákutcákkal teli ,kanyargós utat ,hogy utána elérkezzünk önmagunkhoz .  Hosszú utat jártunk be mi ketten ,együtt ,és sokszor úgy éreztem ,hogy kezdhetjük az egészet előlről ,de megérte .

Megérte teljes mértékben ,mert most itt ülök az örök városban , és egy pohár bort kortyolgatok a Via die Coronarin ;veled . Fogjuk egymás kezét ,és mind a ketten úgy érezzük ,hogy megérkeztünk . Soha többé nem megyünk el innen ,de ha mégis ,akkor tudjuk,hogy nem távozunk érintetlenül ,mert a szívünk mélyén örökre egymás szerelmesei maradunk ;meg Rómáé . "

⋆┈┈。゚❃ུ۪ ❀ུ۪ ❁ུ۪ ❃ུ۪ ❀ུ۪ ゚。┈┈⋆

ɪᴅᴇ ᴊÖᴛᴛᴇᴍ ᴀᴢ ÖʀÖᴋ ᴠÁʀᴏꜱʙᴀ .
ᴀ ꜱᴢᴇɴᴛᴇᴋ Éꜱ ᴠÉᴛᴋᴇꜱEk ,ᴀ ꜱᴢᴇʀᴇᴛŐᴋ Éꜱ ꜱᴢÖʀɴʏᴇᴛᴇɢᴇᴋ ᴍᴇᴛʀᴏᴘᴏʟɪꜱᴢÁʙᴀ . ꜱᴢᴇʀᴇʟᴍᴇᴛ Éꜱ ᴋᴀʟᴀɴᴅᴏᴛ ᴋᴇʀᴇꜱᴛᴇᴍ ,ꜱ ɴᴇᴍ ꜱᴢÁᴍÍᴛᴏᴛᴛ ꜱᴇᴍᴍɪ .

᠃ ⚘᠂ ⚘ ˚ ⚘ ᠂ ⚘ ᠃

(𝟣𝟫𝟫𝟤. 𝑅ó𝓂𝒶 ,𝒪𝓁𝒶𝓈𝓏𝑜𝓇𝓈𝓏á𝑔)


Ciao kedvesek!
Bízom benne ,hogy ez a kis bevezető rész felkeltette az érdeklődéseteket . Előző könyveimből talán már rájöhettetek ,hogy
élek-halok az olasz kultúráért ,a városokért és a nyelvért ,ezért is írok róla mindig nagy szeretettel . Nagyon szívesen olvasnám a véleményeteket ,szóval ha van kedvetek írjátok le ! Legyen csodás napotok ,és vigyázzatok magatokra !
Arrivederci ! ⋆.ೃ࿔*:・

Continue Reading

You'll Also Like

100K 5K 59
Avery Myers nyomozói családban nőtt fel, a felmenői mind kémek és nyomozók voltak. Jelenleg az apjáé az egyik legnagyobb nyomozói vállalat a világon...
42.2K 2.4K 26
Dylan hirtelen eltűnése után vajon hogyan zajlik az élet? Szerelem, szenvedély, zűr. Valaki azt mondja,"játszunk a saját szabályaim szerint", ez a...
17.6K 874 33
Loane Gasly, Pierre Gasly huga. A lány picurka kora óta ismeri és szereti, szerette a monacoi Charles Leclerc-t, de sosem merte be vallani neki. Talá...
87.8K 3.9K 31
.· 𝙬𝙚 𝙖𝙡𝙡 𝙣𝙚𝙚𝙙 𝙨𝙤𝙢𝙚𝙤𝙣𝙚 𝙩𝙤 𝙨𝙩𝙖𝙮 ·. Amelia Solane több mint két éve tartó kapcsolata egy pillanat alatt ér véget, miután a lány t...